zdravím :)
prosím porade mi v jednej veci.
teraz som na PN jeden mesiac. A plánujem byť do konca roka. Do práce nechcem ísť lebo ak sa vrátim za mesiac je koniec roka. presne o mesiac končíme v práci a ja nemám dovolenku. A budú asi prepúšťať. A ked mám PN mám malú imunitu voči tomu. :D
Možno posedieť si doma a byť na PN ved to len mesiac hmm aj ja som si to vravela ale nepáči sa mi to.
aby ste mali akú-takú predstavu, že čo robím. Som pracovníčka na montáži. čiže to znamená že robím na pase. Pracujem na 3zmeny. Ak to číta niekto kto má takú podobnú prácu tak vie o čom píšem. No a ja tam pracujem 4 roky. Nemala som žiadnu PN ani nič podobné. Pracovala som stále. Je pravda že v sobotu som nechodila ak som nemusela ale myslím si že svoju prácu som robila dôsledne a dobre.
dobre naspäť k téme.
A ešte malá vec na PN som nešla bez dôvodne mala som problémy s kolenom. Presila som ho tak že som nemohla poriadne chodiť. Kvôli tomu som sa dala na PN.
Je tu ešte jedná vec. Počas PN som si našla prácu ktorú mám na VPP. Chodievam tam denne. A je mi to až trápne kus ale priznám sa a viem že veľa mi napíše nie veľmi príjemnú odpoveď
Chodievam na VPP a im tvrdím že normálne som zamestnaná a pritom som na PN.
Viem je to divné ale prečo im klamem? Pretože som sa bála že čo mi na to povedia že som na PN a nič mi nieje. Hambila som si to priznať. Teraz viem že som neurobila dobre.
čo si vy o tom myslíte? ked som na PN ale mám VPP ? Môžem tak robiť? A ked som oklamala svojho nového zamestanvateľa že chodím do práce a pritom som na PN?
Majú to oni nejako zistiť že som na PN? a čo ked to zistia ? stane sa niečo?
posledná vec k tomu. Cez víkend chodievam cvičiť. Som športovne aktívna a potrebujem pohyb. Viem že počas PN by sa to nemalo, ale neviem čo robiť.
čo si myslíte vy? Je to riziko čo robím? v skratke len chcem vedieť či ked som na PN možem mať VPP?
ked som povedala svojmu novému zamestnavateľovi že chodím do práce a pritom som na PN...je to zlé? majú to oni nejak zistiť že im klamem?
posledná otázka čo mám podľa vás urobiť?
ísť do práce vypísať sa z PN
ALEBO
ostať na PN do konca roka a po novom roku nastúpiť
ďakujem pekne za vaše odpovede pomôžete mi. ja som v podobnej situácií ešte nebola a neviem to riešiť. preto sa obraciam na takúto možnosť.
ďakujem.