Prečo má niekto psa navoľno, keď nereaguje na zavolanie?

Príspevok v téme: Prečo má niekto psa navoľno, keď nereaguje na zavolanie?
Alexka223

Dobrý deň,
Mám nemeckého ovčiaka a Yorkšírku a chodievam ich venčiť na jedno ihrisko, kde býva veľa psov. Svojich psov vždy držím nakrátko, nakoľko si uvedomujem, že neviem čo im v hlave môže bežať. Vlčiak je súťažne trénovaný a tak poslúcha na slovo. Preto, keď sa mi podarí vychytiť moment voľného ihriska, ho pustím a trénujem. Ma to len malý háčik. Pes je doslova šialenec za loptou a tak ju využívame miesto mlsiniek. Už sa mi niekoľko krát stalo, že počas našeho cvičenia dobehol cudzí pes (majteľ bol pri najlepšom vo vzdialenosti 50m) a začal skákať po mojom. Samozrejme ten si vždy myslí, že chce jeho loptu a trepne s ním o zem. Keď loptu nemám tak je 95% času v pohode. Začínam si myslieť, že chyba je vo mne a bojím sa aby ma náhodou niekto nenahlásil na políci, lebo môj pes vytrepal cudzieho. 5 prípadov zo 6 bol vždy iný labrador. Nerozumiem tomu. Prosím povedzte mi, že nie som prvá, ktorej sa takéto niečo deje :(

bbbn

lebo sa mu to tak chce. a keď si môže skomplikovať život, tak prečo by to tak neurobil? a možno sa cíti nedocenený a chce takto na seba upozorniť, že aha ľudia, aj ja som tu.

Gima

Ja tiež nemám psa na vodítku, nechcem ho obmedzovať a neviem za aky čas si vykona svoju potrebu. Večšinou čakám kým príde ku mne alebo ho okrikujem, aby niečo nežral. Ináč je to sterilizovaná fenka, ktora pozná naše sídlisko. Má moju plnú dôveru.

psickarka2

Toto poznam, ale ja mam mensieho psika ako ty...ja ho mam stale na voditku, iba ked idem na luku a vidim ze v okoli ziadny pes tak nachvilu vypustim aj toho mojho...no ked vidim predsa ze niekde dalej ide pes tak si hned dam psa na voditko ked viem ze ma nepocuva na slovo...no niektori v okoli to nevedia pochopit, lebo mam vela susedov psickarov, motaju sa vkuse okolo domu ako keby nevedeli ist do lesa ktory je hned za bytovkou, samozrejme niektore pani aj 3 spicov naraz este ktomu aj agresivnych - a samozrejme bez voditka!!!!!ona si len kraca a ani nevnima kde ma psov+chodi s nimi po ceste kde chodia a parkuju auta+ psiky ju vobec nepocuvaju, lietaju si kade tade, pri kazdom psovi sa zastavia, potom za nimi chodia, az kym si pani neuvedomi ze jej pes je pri niekoho brane , tak ho ide hladat, dotoho strati dalsieho po ceste, no hrozne.....a to vela ludi..tiez nechapem logiku preco si ludia tie psy nezapnu na voditko, ked ich nepocuvaju, obtazuje to ostatnych ked musime cakat kym si pridete pre psa az k nam a odtiahli si ho prec lebo za nami uteka,tak sa zamyslite nad sebou !!!