Mačka ma objíma

Príspevok v téme: Mačka ma objíma
ali225

Ahojte,
ak ste tu nejakí chovatelia mačiek, možno mi budete vedieť odpovedať. :) Keď som bola malá, mávali sme u babky mačky, zvyčajne prichádzali len jesť, inak boli stále niekde preč. Občas som nejakú pohladkala, ale inak som o nich ani nevedela. Teraz máme po dlhom čase mačku, bývalú "bezdomovkyňu" aj s mačiatkami, tak sa akosi stali všetci súčasťou našej rodiny. Žijú voľne na dvore, hoci stále sú u nás. Mama mačka je veľmi prítulná, rada sa obtiera a robí všetky bežné veci, čo mačky zvyknú. No a moja otázka, stretli ste sa už niekto s tým, že by vás vaša mačka objímala? Viete, čo to asi znamená? Je to niečo podobné ako objatie u človeka? Jednoducho ju hladkám, v tomto prípade v podrepe, potom si mi vyloží na kolená labky a naťahuje sa, nech ju viac pohladkám, pritom sedí alebo stojí na zadných labkách. No a potom mi doslova prednými labkami objíme nohu alebo ruku a tak chce, aby som ju hladkala. Už sa stalo i to, že som stála s niekým sa rozprávala a ona sa mi medzitým obtierala o nohy. A potom mi objala lýtko a držala ma tak, prípadne si hlavičku obtierala. Doteraz sme sa s tým nestretli, tak nevieme, či je to nejaký prejav vďačnosti, alebo je to niečo bežné, čo sme ešte nevideli. :D Budem rada, ak sa niekto podelí s názorom alebo so skúsenosťou. Keďže s týmito mačičkami sme stále, hoci žijú na dvore, vytvoril sa medzi nami celkom dobrý vzťah a snažím sa im čo najviac porozumieť. :)

ali225

ďakujem veľmi pekne za odpovede. :) a áno, boli sme s ňou aj u veterinára a prešla všetkými možnými vyšetreniami, aj zákrokom

micinkaa

Je vela ludi, ktori o mačickach vedia velmi malo, nemyslim to v zlom, len je to skoda, lebo mačička je velmi inteligentny tvor. Nieje to len nastroj na chytanie myši, nieje ani falošna...nikdy to nebude pes, ktory vas bude počuvat, pretoze si spravi to čo chce sama. Vravi sa, ze macka sa sprava tak, ako by sa mal spravat jej majitel.
To čo opisujes, je prejav naklonnosti, ma vas rada a vdaci za domov.
Len ten kto zije s mačkou, vie o com hovorim.

Cliattsi

Ahoj. Ja by so. ti odporučil túto knihu Vreckový slovník slovensko-mačací, mačaco-slovenský
Gilles Bonotaux Jean Cuvelie www.martinus.sk.
Videl som ju aj v tesku za 5 eur..Mohla by ti mnohé veci objasniť.

Biela Kobra

Ahoj,
samozrejme, že je to od nej prejav náklonnosti a okrem toho si ťa obtieraním označuje ako "svojho" človeka. Mačky majú veľmi vyvinuté sociálne cítenie a táto potrebuje blízkosť človeka. Je pravdepodobné, že keby si sa k nej sklonila, obtrela by sa ti tvárou o tvár alebo by ti dala nos k nosu, čo je mačací priateľský pozdrav.

Chcem sa ale zároveň opýtať, či ste ju už dali kastrovať, aby nemala ďalšie a ďalšie mačiatka, ktoré sa pri dnešnom premačenom svete majú vysokú šancu stať rovnakými bezdomovcami, ako bol ona.