Mačací budíček každé ráno

Príspevok v téme: Mačací budíček každé ráno
dom-ca

Dobrý deň,
mám rok a pol starú kastrovanú mačičku a už asi rok si neviem dať rady s tým, že ma každé ráno cca 5:30 budí.
Mysleli sme, že z toho vyrastie alebo pomôže kastrácia - nestalo sa. Skúšala som ju ignorovať alebo sa jej viac venovať - nepomáha.
Bola som s ňou u vet, či jej náhodou niečo nie je. Zhodnotil, že je zdravá a pravdepodobne to mraučanie bude len prejavom jej temperamentu..
Vedeli by ste mi prosím niekto niečo poradiť? Ako ju odnaučím ráno ma budiť? :(

Biela Kobra

A čo je to za fajta? Lebo ak náhodou siamka, tak tu bude ťažsia práca :)

Mimochodom, je to častá téma chovateľov, že mačka vstáva skôr ako majiteľ a otravuje. Mačka je nočný živočích, takže nad ránom jej jej prirodzený čas na aktivity. Všeobecne sa mačka dokáže prispôsobiť chodu domácnosti, cez deň, resp. večer, keď sme my ľudia doma, sa bude blázniť a v noci spí.

Skoré ranné vstávanie mačky a dožadovanie sa pozornosti niektorí riešia tak, že vstanú, dajú jej nažrať, trocha sa pomaznú a idú dospať. Druhá možnosť je zobrať si ešte jednu mačku podobnej povahy. Obyčajne sa potom venujú jedna druhej a človek má viac času pre seba.

Naše mačky sú naučené tak, že vstávajú vtedy, keď ja. Bývam dlhšie hore, čo im vyhovuje, venujeme sa im alebo pozeráme spolu telku a spať idú okolo polnoci, trochu sa ešte pohrajú samé a zaľahnú. Na noc ich do spálne nepúšťame, sú za dvoma dvermi, takže ich nič neruší a ony nerušia nás.

Prípadne sa prihlás ešte na nejaké špecializované mačacie fórum, kde môžeš získať viac tipov.