Dobrý deň
Mám 15 rokov a s akné bojujem už asi 3 roky veľmi ma to trápy a mam kôli tomu veľmi znížené sebavedomie. Na akne skúšam všetko čo prečítam ako napriklad: med, vajce, kava, citron, masky, peelingy, aknecolour, kokosový olej, balzami, maste........... stav mojej pleti je taký že tam mam veľmi veľa fľakov po vyražkach a neviem sa toho zbaviť no vyhadzuju sa mi aj nove vyražky(každý deň mám čo vytláčať) ale hlavne by som sa chcela zbaviť tých fľakov. Len mamka mi nechce dovoliť brať žiadne lieky. Prípadane ak poznate nejaký liek ktory neškodi veľmi v inom tak možte poradiť.
Ďakujem
Akné
Musis najprv zacat z vnutra..potom mozes skusat rozne masticky...
samozejme ti môže pomôcť čo píše prvá prispievateľka, no ja dám ruku do ohňa že aj tebe pomôže taká tyčinka značky eveline cosmetics pure control. Je to takej tyrkysovej farby. Skús to, uvidíš.
mala by si to riešiť zvnútra, neviem aká je tvoja strava ale máš 15 asi nebude najideálnejšia a navyše v tvojom veku je to celkom "normálne" :) takže ten med, vajcia, citron začni jesť :) vyhnúť by si sa mala spracovaným potravinám, polotovarom, margaríny(rama,flora..), rafinovaným cukrom (biely hnedý..), fastfoody, džusíky sladke vody (kofoly..) alkoholu, smaženému, čokoládam..
a mať zdravú vyváženú stravu z tukov,sacharidov, bielkovín, vlákniny vitamínov.. kupiš kus mäsa udusíš/upečieš(v rure) .. surovú zeleninu.. zoberieš celozrnnú múku (ja si robím také "placky" len múka voda sol oliv. olej bez droždia a cukru)... a pohyb samozrejme zo dňa na deň to nebude hod sem fotku po 2 týždňoch ak sa to aspoň nelepší tak ti ich prídem vytláčať ja :D :D :D
a nie nebudeš si môcť dopriať ani maškrtu ani za odmenu ani vôbec ani zo stresu ani zo smutku ani cez kramy ...
ešte by si mohla skúsiť aj propolis ale bez zdravého vnútra to nepomôže..
a sorry za ten nick :) nezabudni sem dať potom fotku či to pomohlo ;)