Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Akútna pankreatitída

Príspevok v téme: Akútna pankreatitída
Romann

Dobrý deň. Potrebujem poradiť prosím. Mal som akútnu pankreatitídu s komplikáciami. Vytvorila sa mi cysta 28 cm dlhá a do nej sa dostala infekcia MRSA (tú som dostal v nemocnici dali ma na "špinavú izbu" bol som na izbe s diabetickými nohami ). V kritickom stave ma previezli do vojenskej nemocnice v Ružomberku (po známosti vďaka bohu). Ležal som tam 3 mesiace. Tri krát mi cystu napichovali, na 1x odsali 4 litre hnisu. Potom po konzultácií s Martinom mi zaviedli 2 hrubé dreni a preplachovali cystu dezinfekčným roztokom. Dostaval som viac druhov antibiotík co spôsobilo úplný rozpad črevnej mikroflóry ( stolica bola biela bez zápachu a farby - voda). Vypadali mi vlasy a začali zlyhávať obličky. Všetko som to prežil a vrátil sa domov. Mám 39 rokov alkohol nepijem a rád som papal. Teraz už ako chudý človek dodržiavam diétu. To by bolo v skratke k môjmu problému a teraz k otázke s ktorou potrebujem poradiť. Som už rok doma. Tri mesiace po prepustení som začal dosť ťažko pracovať a bolo mi fajn všetko som zvládal. Teraz na jeseň som začal mať problémy s bruchom v mieste kde sa nachádzala cysta. Keď zodvihnem niečo ťažšie začne ma to v tom mieste bolieť, stúpne mi CRP a teplota tento stav trvá týždeň a bolesť a horúčky ustúpia aj kontrolné odbery v poriadku. Takto sa mi to stalo už viac krát po sebe. Chcem sa opýtať či má niekto s takým niečím skúsenosť. Či ta rekonvalescencia k môjmu predošlému stavu môže trvať aj ( 5 rokov napr.). Či to takto bude už stále alebo sa jedná len o zdĺhavý proces hojenia? Ak niekto vie prosím poraďte mi. Veľmi pekne ďakujem.