Ahojte, chcem sa spýtať,keď ju je niekto kto prekonal mononukleózu, že aký to malo priebeh? Pretože mám podozrenie, ale čo som čítala na nete priebeh je 5-7 týźdňov. U mňa to začalo trvať, prvé prîznaky ranná nevoľnost, nechutenstvo pred 2 mesiacmi. Až to prešlo k zápale hrdla, antibiotikám (ktoré nezaberali)ku angíne, až tak silnej že sa mi spravil absces a bola som vybrať mandľu. (Áno len jednu). A o týźdeň/2 na to mi zistili cystu na vaječniku ktorá tam v septembri ešte nebola. (4,7 na 4,6) záhadne tak aj zmizla. Odvtedy tá nevoľnosť pretrváva, a spôsobuje mi zàpaly hrdla, a moč. Ciest. Takisto mám zväčšené uzliny, v hrdle bielo- hnedý povlak. Dlhodobé teploty/zimnice a z jedla mi je zle. A teraz doberám antibiotiká som zasa prekonala angínu, a v ústach/ okolo jazyka sa mi niečo vyhodilo. Mám to tam už 2 týždeň.
Písala som tu nedávno článok, (keďže si neviem dať rady a potrebujem pomoc), takže prosím Vás kto mal s mononukleozou skúsenosti. Píšte!!! Rada by som bola ak by to nebolo ono ale všetky príznaky sedia.
Mononukleoza-Priebeh
Ešte Čo som zabudla tak dlhodobo (tie 2 mesiace) teraz sa to zhoršilo, mi je úplne zle mäkko od žalúdka, nás zvracanie, strašne som unavená celý deň, úplne má rozohrieva alebo zása naopak zimnice. A nechuť do jedla. A ten bielo- hnedý povlak na jazyku. A tie pupenceky či vo to je naozaj nwjm z čoho môžu byt.