Vrčanie psa pri jedeni

Príspevok v téme: Vrčanie psa pri jedeni
Aron

Prosím o pomoc pri mojom probléme. Priateľ má psa a ktokoľvek dokonca aj majiteľ keď prejde okolo neho tak na neho zavrčí pri jedení, stalo aj to, že pes zaútočil na neho pri trestaní za to ako vrčí. Vieme, že sme to mali zastaviť už keď bol malý, aj sme sa o to pokúšali no nepomohlo to. A teraz to vyústilo až do takého stavu, že on ako majiteľ psa, napr. keď mu dá jedlo a pes zavrčí tak sa mu to bojí zobrať, skrz to že na neho zaútočí. Pes pôsobí veľmi agresívne pri jedení a už si nevieme s ním dať rady. Všetcia hovoria, že je to nebezpečné preto sa chceme poradiť. Vopred ďakujem za rady od Vás :)

LAXMI

Kazdy pes sa da vycvicit a prevychovat. Tazsie je napravat chyby vo vychove, ale nie nemozne.

Psa sa nesmiete bat, ale nie byt voci nemu agresivny, ani fyzicky a ani krikom.

Ako som povedala, krmte ho z ruky, z otvorenej dlane, ked nezavrci, pochvalit ho, ked zavrci, raznym hlasom povedat Nesmies. Piskoty, granulky. Neuponahlat to. Pes musi dovolit svojmu panovi kedykolek strcit ruku do misky, alebo ju vziat.

Toto nie je problem s jedlom, ale problem, ze mate dominantneho psa. Vy musite byt dominantnejsi, to znamena razni, mat autoritu a respekt.
Bolo by namieste zajst s vycvikom za odbornikom, dominantneho psa sa musite naucit zvladat, lebo to nebude, len problem s miskou.

LAXMI

Skuste psa krmit z ruky. Musi sa naucit, ze pan mu jedlo dava a neberie.
Tiez sa necudujte, ze vrci, ked mu to beriete. Je to prirodzena reakcia dominantneho psa.

Angelika3

odporúčam videá od Cesara Milliana, on častokrát riešil podobný problém s majitelmi psov. Ale v skratke, pokial sa budete báť siahnuť mu do misky problém bude pretrvávať, možno sa aj zhoršovať, lebo pes to vycíti a pripadá si ako "pán" a skutočný pán je tým pádom na druhom mieste :-D
samozrejme ťažko si nahovoríte nemať strach,preto odporučam tie videa, proste človek musí pracovať sám na sebe. a potom aj pes sa prispôsobí :-)

DIVERGENCIA

zlyhala celkova vychova psa...
ale ked už raz mu tu misku so žrádlom položí pred neho načo mu ju berie?! to je choré...

ked mu dáte zrat a on bude vrčať tak ho napomente že "ticho" "čuš" "prestaň" alebo niečo podobne...

lebo zjavne pes ma svojho pána totalne u riti...