Ahojte, objednávam z iHerb a chcem nejaký krém na mastnú a problematickú pleť - vyrážky, fľaky, jazvy po akné. Vie mi niekto poradiť niečo dobré z iHerb? Ďakujem.
Aký krém na tvár objednať?
Ja len, ze je mylne si mysliet, ze uskodit nieco nemoze, ked je to "len" vitamin. A konkretne Ackom sa da velmi nepekne predavkovat, to nie je C, ze sa nadbytok vycika. Ale inak hej, chapem, co si chcel povedat a naozaj efekt ti spravi na kozi priamo aplikovany, ked sa zmeni na kyselinu retinovu.
Veď píšem, že najprv som si dával retinol vnútorne vo vysokých dávkach, to radil aj RNG, ale proste to nič nerobilo. Uškodiť to ale tiež nemohlo, veď je to len vitamín narozdiel od izotretinoínu. Ako píšem, skúsim ten krém. :)
Lenze ty si si nedaval retinol vnutorne, ale retinoid (isotretinoin) ;-) Samotny vitamin A nefunguje na tu kozu extra a aj opatrne s nim, kvoli predavkovaniu. Preto sa dava na akne ten isotretinoin, tato forma funguje, ale to by som vazne nejedla, je to skodlivy dryak, ale chapem, ze zufali pubertaci kolkokrat na to pristupia, mojim buducim deckam by som to ale nedovolila.
Retinol sa dava vo forme kremu, ked sa dostane do buniek, tak enzymy ho premenia na kyselinu retinovu a to je ta ingrediencia, co odvedie vlastne tu pracu.
Inak baby napr. na youtube je vela videii ako nejake zeny uzivaju uz roky ten retinol (rozne znacky), niektore to maju premakane, priznam sa, ze sa mi to nechcelo nejak podrobne pozerat, ale tak zbezne, tam sa da najst plno skusenosti ludi, co to pouzivaju uz velmi dlho a su spokojni. Tento krem je moj prvy retinolovy a som s nim spokojna, tak zatial nemam potrebu skusat iny (a je v podstate este aj dost lacny a naozaj ucinny, niektore tieto znackove kremy stoja aj okolo 100ky)
Ahojte dievčatá pozrite na môj článok: -odkaz odstránený- Spolu s ďalšími šikovnými blogerkami sme v ňom uverejnili 10 našich najobľúbenejších denných krémov. Mám tam rôzne články venované práve oblasti Beauty.
A užívať vitamín A/retinol vnútorne by nepomohlo? Ako ja som ho skúšal užívať vo vysokých dávkach proti akné, ale bez efektu, ani nevysúšal kožu, tak som musel prejsť na izotretinoín. S odstupom času to možno aj ľutujem, lebo to je čistá chémia, ale retinol vnútorne proste vôbec nefungoval. :-(
Dakujem, uz som to kukla, je tam cena cca 15€ (nie dolárov ;-) bolo by to lacnejsie). Podla recenzií s aplikáciou treba byt ale celkom opatrný, je to vazne silný krem, vraj az pre profesionálov a nie laikov...
Este si kuknem nejake info o tom retinole, ale podla mna to vyzera celkovo velmi dobre, az nad moje očakávania.
Nie je to prirodny produkt, retinol je synteticky derivat vitaminu A (teda "chemia"). Ja inak pouzivam drvivu vacsinu prirodnej kozmetiky, ale proste, ked nieco funguje, preco to nevyuzit. Nic prirodne nie je tak ucinne.
V 21 si to tiez mozes davat, ono v podstate co su naozaj ucinne masti od koznej na akne su prave tie s retinolmi a predpisuju to mladym, oni tu plet dokazu zbavit ako vyraziek, tak aj drobnych jaziev a ukazalo sa, ze aj vyrazne omladit tu kozu.
Ked ale vravim A, tak aj B, niekto podozrieva produkty s retinolom, ze skodia crevam, ale to nie je dokazane, crevam skodi izotretinoin (patri k retinoidom) a obsahuju ho lieky na akne ako Roaccutane, ale to sa uziva vnutorne a retinol je aj tak nieco ine, tak sa nezlaknite, ked nejaka ekobio zena vas bude strasit.
Jedine netreba si to davat pricasto, nech plet nezlenivie, davkovat intuitivne a vzdy len na noc, ked date prilis casto, koza sa vam moze lupat (co je ale ziaduce, vlastne sa zlupe ta chromtava a podtym je nova zdrava) a slnko na tu kozu nie je dobre, je citliva a moze byt potom aj zacervenana atd. Fakt si pozrite ku tomu nejake materialy, ale ono to funguje. Ked si kupite napr. krem s kyselinou hyaluronovou, efekt je nulovy, ma privelke molekuly aby sa dostala pod kozu a spravila tam to, co sa ocakava (jedine napichat s injekciou pod kozu, ale to uz su zakroky), tiez mnohe tie reklamovane latky su v podstate neucinne, ale retinoly ozaj funguju.
Mám len 21 rokov ale to hádam nevadí. :-) Znie to dobre, tak asi vyskúšam, snáď to bude fungovať aj u mňa. Ďakujem.
Ak to vazne funguje ako píšete nižšie, idem kupit aj ja...prave hľadám krem/kozmetiku na takýto tip pleti a pre zeny +30. Len otázka -ide o prírodný produkt?
Odporucam tento: Life Flo Health, Retinol A 1%, Advanced Revitalization Cream, 1.7 oz (50 ml). (stoji do 15 dolarov a je velmi ucinny) Na tvoje problemy ideal, ak mas nad 25, lebo je to krem s retinolom. Asi najlepsi krem co som mala, ale opatrne s nim, je to retinolovy krem, cize len na noc (nesmies s nim ist na slnko) a koza si na neho musi zvyknut, cize spociatku len dvakrat do tyzdna (ja si ho aj doteraz davam len raz-dvakrat do tyzdna na noc) a potom mozes aj kazdu druhu noc, niekto dava aj kazdu. Ale zas, netreba plet prilis zvykat a su aj vyssie koncentracie retinolu, to az vo vyssom veku by som davala, mozno po 50tke.
Vyhody - krasne ti zjednoti strukturu pleti, farbu, odstranuje rozsirene pory, jazvicky, akne aj male linky, takze ani vrasky sa ti nevytvoria, to je tajomstvo retinolov - jedine, co skutocne ucinkuje ako antiage krem, plus perfektne likviduje akne i jazvy. A celkovo stimuluje tvorbu vlastneho kolagenu atd. odporucam si precitat nejake materialy k retinolom. Ale aj moze vysusovat, takze cez den nejaky hydratacny krem si davat. Mozem ale povedat, ze plet je vyrazne krajsia, odkedy som narazila na ten krem.