ahojte chcem sa tu s vami poradit o probleme ktory ma trapi. Konecne mam priatela ktoreho velmi lubim s ktorym si viem predstavit buducnost so vsetkym co k tomu patri . Len problem je to ze on vobec nema sebavedomie. Stale sa podcenuje hovori o sebe nepekne ako keby ho nieco trapi... prosim ako mu pomoct aby mal sebavedomie? vdaka
priatel si vobec neveri stale sa podcenuje
Hmm, ja sa ani necudujem, ze po tomto svete beha tolko zakomplexovanych ludi, ktori si neveria. Problem je v tom, ze cely tento svet je jeden velky fake a ci uz na chlapov, ci na zeny, na obe pohlavia je vytvarany abnormalny tlak, vsade sa pretrca sama dokonalost a tym nemyslim len vyzor, ale proste vsetko, potom jedinci, ktory niesu dokonali v nejakej sfere a do toho nemaju nejaku extra silnu osobnost dopadaju takto. Smutna doba.
Na zakomplexovanych si davaj pozor, mozes dopadnut tak ze ty ho budes chvalit, snazit sa mu pomoct, obetujes sa cela pre neho a on si to ani nebude vazit a stiahne ta ku dnu. Davaj si dobry pozor ci ti to co ty pre neho vsetko robis aj nejako vracia, ci aj on ta chvali alebo co pre teba vlastne robi. Ja mam so zakomplexovancami bohuzial zle skusenosti, druhy extrem je niekto namysleny a ten pre vztah samozrejme tiez nie je dobry ale najlepsi je zlaty stred. Niekto, kto pozna svoju vlastnu hodnotu a pozna hodnotu aj tvoju. Neponizuje seba, teba ani druhych.
verbena ty radsej nikomu uz nerad, lebo co pises je hotovy nonsens, na zaklade tvojej "rady" mi pripadas ako neskutocne sebecky clovek, ktory od druhych ludi ocakava ze budu dokonali, len otazka je ta ci aj ty si taka dokonala, myslim, ze ani z polovice nie co ten chalan o ktorom dotycna pise..niekedy clovek s nizkym sebavedomim moze mat stokrat lepsie srdce ako niekto kto si o sebe namysla veci rastuce az do nebies.
Vacsinou nereagujem na prispevky druhych ludi, lebo kazdy ma svoj nazor, ale tu mi to neda a chcem poprosit zakladatelku temy aby sa rozhodne neriadila uzasnou verbeninou kvazi radou
kedže píšeš: " Konecne mam priatela ..."
tak sa uspokojíš s hocikým, kto o teba zakopol, lebo si si nevedela nájsť, tak si rada že máš aspoň takéto "hočo" ?!
to ako si s ním vieš predstaviť život... ? snád s takym zakomplexovanym kvázi chlapom chceš mať rodinu, aby deprimoval deti a vychovával z nich rovnaké trosky ako je on sám....?
no mna by teda taký chap nezaujal...
ak je to len momentálny stav, po enjakom neuspechu, napr. ak ho z práce vyhodili, nech si rochlo najde inu,..
nech zájde ku psychologovi, pozbiera sa...!
lebo taký čo fňuká, jednoducho nie je chlap...!
chlapom chýba povinna vojenska služba ! lebo dnešni chlapi nič nezvladaju, nič nevedia, nevedia robiť chlapske roboty, často to ženy zvladaju lepšie, su z nich trosky...!
a žena ktorá sa na takeho ulakomí musí byť na tom fakt zle....
lebo dotyčný by mal byť rád že o neho nejaka zakopla a mal by so sebou niečo robiť...! a nie sa lutovať...
posad ho k PC a daj mu prečítať moj príspevok....
a skusala si sa o tom s nim narovinu porozpravat? podporit ho, poradit mu ako na to? ak nie zacni tym a ak hej, co on na to? ..potom okrem toho ho chval ked sa mu nieco vydari, vyzdvihuj medzi recou jeho silne stranky, proste nenapadna vramci konverzacie...a ked tvoju chvalu bude negovat skus sa ho otazkami popytat preco sa tak vnima, zistit z coho to prameni, ked sa aj on vyrozprava ulavi sa mu..a ked bude vidiet ze napriek tomu ho mas rada, bude si aj viac verit, nebude taky nesvoj, ..ide o to ho podporovat, rozpravat sa s nim o tom, poradit mu..