Rozchod - ako sa správať k obidvom?

Príspevok v téme: Rozchod - ako sa správať k obidvom?
Gabriel123

Dobrý den, stala sa nie mne, ale mojmu strykovi takato situacia. Rozisiel sa so zenou na zaklade toho, ze nikdy nemal doma uz dlhodobo klud. Má velmi tazku fyzickú prácu a domov chodí veľmi unavený. Jeho zena nerespektuje jeho potreby, nenechá ho "vydychnut", stale bol nuteny nieco robit, opravovat, alebo sa "len" rozpravat s nou. Ale s nou sa on viac ako dostatocne rozpraval kazdy den, lebo mu vyvolavala do prace aj 10-15x za 8hodinovu pracovnu smenu... Sam sa cudujem, ze to s nou vydrzal 20 rokov. Odstahoval sa od nej vo stvrtok a ja som sa mu ponukol, ze moze zatial spat u mna, pokial sa to nevyriesi. On mi nasiel pracu, takze som mu velmi zaviazany a moze u mna zostat kolko len bude chciet. Problem je vsak v tom, ze jeho zena mu neustale vyvolava, aby prisiel naspat domov, place, krici nanho, vydiera ho a vyhraza sa napr.tym, ze ak nepride domov, zabije vsetkych psov, ktorych spolu maju. Alebo ze ma srdcovy zachvat a musi ju odniest do nemocnice a pod. Je chorobne ziarliva a do prace mu vyvolava preto tak casto, aby ho mala len pre seba, lebo nie dobre znasa, ked sa s nim rozprava hocikto iny, napr.aj ja a to som jej synovec. Vela veci z jej strany beriem s rezervou, lebo casto preháňa. Ale teraz kedze jej partner ju nechce ani vidiet a chce mat od nej klud, tak bude potrebovat pomoc odo mna a ja nie som zial velky expert v tom, ako mam zostat byt nestranny a zaroven byt pre jeho zenu oporou? Lebo z jej a z jeho strany pocuvam same nadavky na nich samych a samozrejme ked sa stretnem s tym druhym, chcem zostat nestranny, neutralny a nie byt hovorcom obidvoch a hovorit kto na koho co povedal. To je problem medzi nimi a oni sami si ho musia vyriesit. Ako sa zachovat? On mi povedal, ze ked pocuva od nej a cita smsky od nej takeho vydieracskeho stylu, tak o to viac sa nechce vratit a takto láska nevyzera. On pracuje, on plati dom a plati vsetko, ona nepracuje, je cele dni doma a napriek tomu on bol roky doma "pod papucou" a teraz ked je tento konflikt medzi nimi, tak on sa odstahoval prec. Ona stale nechape, ze ona sa musi zmenit, aby sa vratil spat a nemoze ho stale a to doslova na kazdom kroku kontrolovat. Nevera v tom nie je, lebo on by ju v zivote nepodviedol. Takze nevyzera to vobec medzi nimi dobre.

a_dr1a

Gabriel, si mudry vnimavy a citlivy chalan. Tvojej tete musi dat toto ultimatum jej muz. On je pre nu autorita aj ked to mozno tak nevyzera. Proste vidis co vyvadza. Vyhraza sa samovrazdou, tym skantrenim psov, proste manipuluje a citovo ho vydiera. Lebo ho nechce stratit a inak to zial ona nevie. Vas pocuvat nebude. Asi ani rodicov by nepocuvala. Jej to musi on dat ako podmienku jeho navratu domov, alebo ze to este spolu skusia - ale musi preto aj ona nieco urobit. A to bude poradna, psycholog ai. Na manipulatora len manipulatorsky))
Ty teraz trpis. Ale skus sa dako od tohto celeho "odstrihnut". Povedz aj ujovi, ze ta tato cela situacia trapi lebo ich mas oboch rad. Uz ako sa to medzi nimi urovna ci neurovna, je ich vec. Ty na to nemas vplyv a dosah. Ak ti vsak teta zacne nieco vycitat, povedz jej, ze to jej muz odisiel od nej a vzdy je lepsie nech je zatial u teba, ako inde kde by boli napr.ine zeny)) a logicke rozhovory s nou su zbytocne. Nevolaj s nou, nepis, to by bol nekonecny pribeh a nic by to neriesilo a iba by ta to este viac rozhadzalo. Ak sa jej uz neda vyhnut, vypocuj si ju a cim-skor odid, ze musis ist, ponahlas sa, uz nieco surne mas ai. A teraz sa sustred hlavne na seba. Venuj sa tomu co mas rad. Chod si zacvicit, pod si von vyvetrat hlavu, kino pivko kamosi film ai. Ono toto vsetko skonci. Vsetko raz skonci. Tak klud)

Gabriel123

Vďaka a_dr1a a kafe za názor a radu. Aj ostatným ďakujem.

Nie, ona nemá žiadnych kamarátov, je celé dni doma, stará sa o dom, záhradu a psov. Nejde nikde sama bez svojho muža. O tej svojprávnosti tiež žiaľ pochybujem u nej. Nikde netelefonuje. Ak je potrebné volať inštalatéra, aby niečo opravil, ona mu netelefonuje, lebo je to muž. Asi to pokladá za neveru zatelefonovať cudziemu chlapovi... To isté však žiaľ požaduje od svojho muža, ak telefonuje nejakej žene, hneď je oheň na streche a "určite" s ňou musí niečo mať. Ja sa len jednému čudujem - ako to s ňou vydržal 20 rokov? Naozaj obdivuhodné, na Nobelovku za trpezlivosť.

Na mňa je teraz nahnevaná, že som pomohol jej mužovi a môže u mňa dočasne bývať. Hoci včera mi napísala, že je rada, že on je u mňa, lebo aspoň vie, že nebýva u nejakej ženskej. No komment.

Práveže chcem zostať nestranný voči nej, ale to je asi už teraz jedno. Ona je patologicky žiarlivá a všetko prekrúti, zmanipuluje, strieľa na každého, len aby ona vzišla z celého ako víťaz. Normálne sa mi trasú ruky od nervozity z toho celého. Potrebuje odbornú pomoc, ale ako ju dostať k psychológovi, keď je presvedčená o svojej pravde? Každý je pre ňu teraz zlý, nepriateľ, každý sa voči nej spikol. Ona si nepripúšťa vôbec svoj podiel viny.

a_dr1a

Ahoj Gabriel. Ak som to spravne pochopila - pokrvne je ona tvoja teta. A on je tvoj stryko len z postu, ze sa stal jej manzelom. Pozri. On ti pomohol a aj vnutorne citis a vies, ze stryko je fajn chlap a mas ho rad. Ale teta je proste rodina :D On a ona su manzelmi. Boli spolu 20r. Zrejme deti nemaju, len tie psy ktore chce cil ona aj tak skantrit)) Vies, teta by potrebovala odbornu pomoc. Aj tie jej vyhrazky o samovrazde, ta chorobna ziarlivost, ai. Mala by navstivit aspon psychologa. Lebo ja sa jej muzovi fakt nedivim, mat doma denne take peklo. Este aj v praci ho stale otravuje. A ked uz ziarli teta este aj na teba ako na muza a synovca, to vypoveda dost. Pozri. Riesit si to musia oni dvaja. Ty povedz ujovi, ze je to na nich, ako sa zariadia, ale ak to chcu este zachranit (myslim manzelstvo), tak nech zene urci, ze budu spolu chodit do poradne. Musi jej dat a urcit podmienky, co ma urobit (navstevovat odbornika) a zmemit svoje spravanie chovanie postoj, inak poda ziadost o rozvod. Ty sa do nich nestaraj, maximalne si ich vypocuj a nekomentuj. Ujo je normalny, tomu povedz akurat to, co som ti uz pisala. Tete to nema zmysel hovorit, budes najhorsi a ona nema ziadnu sebareflexiu. Takze nastavenemu zrkadlu aj tak nepochopi. Ale od muza - pod "vyhrazkou" rozvodu, ano. A nema zmysel , aby sa bez toho vracal stryko k nej spät. Zas bude vsetko rovnake. Ale ani u teba nemoze zas byvat rok ci roky. Preto by to mal riesit. Navstevy u odbornika a navrat domov - ale oddelene spalne. A drzat ju na kratko. On je asi dost makky a budme uprimni, tvoja teta je z tych zien, ktore potrebuju maly dvor a velky bic. A mal by ju prestat dotovat. Lebo ked nemusi pracovat, jasne ze ma vela volneho casu a cas vymyslat, kontrolovat komandovat muza. Takze teraz je to na strykovi, aby nabral gule a konecne buchol doma do stola a ukazal jej, ako to dalej bude

kafe

prečo chceš zostať za každú cenu nestranný? Si na strýkovej strane, veríš jeho verzii, veríš, že ju nepodviedol, že ona preháňa, prichýlil si ho... tak jednoducho BUĎ na JEHO strane. K jeho žene buď slušný, nehádaj sa, nehovor čo si myslíš, maximálne tak "Nesúhlasím s tebou", ale siahodlhé debaty nemajú význam. Vypočuj si čo hovorí jeden aj druhý a BUĎ TICHO. Ži si svoj život, rieš svoje veci čo potrebuješ zariadiť, lebo miešaním sa do sračiek iných ľudí sa len zbytočne zasereš cudzími hovnami.

Nechápem, prečo chceš byť jeho žene oporou? Ona nemá kámošky? Vy dvaja ste boli predtými nejaký extra ultra skvelí kamaráti alebo čo? AK nie, nechaj ju, toto je jej maslo, čo si namútila, ona si s tým musí pomôcť SAMA. Je dospelá, zvládne to. Alebo neni? Ak sa ťa vyslovene spýta - čo si o tom myslíš, alebo čo by si robil ty - povedz RAZ svoj názor (že ženskú, čo sa chová ako ona by si nezniesol napríklad) a nekomentuj, neusmerňuj ju čo by asi mala robiť, oči jej neotvoríš aj keby si jej napchal špáratká pod viečka. Zbytočná snaha a mrhanie energie.

verbena

to ja iba tak pomimo...

v prvom rade sa do nich nestaraj... ako si napísal ked sa ta niekto z nich opýta "no čo o mne hovoril/a?" tak povieš že ty sa do nich nestarieš,.. nech si to sami riešia.... bodka...

Gabriel123

Verbana tu nejde o to, ako sa bude rozdelovať majetok, to ide úplne mimo mňa.

Tonislav - práveže ona si nikdy neprizná vinu, stále je v tom, že ona neurobila žiadnu chybu, vždy je niekto iný na vine. Teraz je nasratá na mňa, že som jej muža prichýlil k sebe. Snáď ho mám nechať stáť na ulici?

verbena

tak je to jeho žena alebo iba "partnerka" ?
lebo podla práva su to dve rozdielne veci, ak je to iba partnerka a dom je jeho, dak vypadnut z domu by mala ona....
ak žena smola, majetok pojde napoly..
nech podá ziadost o rozvod, za teba sa skrývat nemoze donekonečna..

Tonislav

Určite by som sa postavil na.stranu strýka a zastal sa ho, ak je.všetko tak, ako si uviedol. Trebá dať jeho manželke najavo, že prekročila určité hranice.