Rozchod - ako sa správať k obidvom?

Príspevok v téme: Rozchod - ako sa správať k obidvom?
Gabriel123

Dobrý den, stala sa nie mne, ale mojmu strykovi takato situacia. Rozisiel sa so zenou na zaklade toho, ze nikdy nemal doma uz dlhodobo klud. Má velmi tazku fyzickú prácu a domov chodí veľmi unavený. Jeho zena nerespektuje jeho potreby, nenechá ho "vydychnut", stale bol nuteny nieco robit, opravovat, alebo sa "len" rozpravat s nou. Ale s nou sa on viac ako dostatocne rozpraval kazdy den, lebo mu vyvolavala do prace aj 10-15x za 8hodinovu pracovnu smenu... Sam sa cudujem, ze to s nou vydrzal 20 rokov. Odstahoval sa od nej vo stvrtok a ja som sa mu ponukol, ze moze zatial spat u mna, pokial sa to nevyriesi. On mi nasiel pracu, takze som mu velmi zaviazany a moze u mna zostat kolko len bude chciet. Problem je vsak v tom, ze jeho zena mu neustale vyvolava, aby prisiel naspat domov, place, krici nanho, vydiera ho a vyhraza sa napr.tym, ze ak nepride domov, zabije vsetkych psov, ktorych spolu maju. Alebo ze ma srdcovy zachvat a musi ju odniest do nemocnice a pod. Je chorobne ziarliva a do prace mu vyvolava preto tak casto, aby ho mala len pre seba, lebo nie dobre znasa, ked sa s nim rozprava hocikto iny, napr.aj ja a to som jej synovec. Vela veci z jej strany beriem s rezervou, lebo casto preháňa. Ale teraz kedze jej partner ju nechce ani vidiet a chce mat od nej klud, tak bude potrebovat pomoc odo mna a ja nie som zial velky expert v tom, ako mam zostat byt nestranny a zaroven byt pre jeho zenu oporou? Lebo z jej a z jeho strany pocuvam same nadavky na nich samych a samozrejme ked sa stretnem s tym druhym, chcem zostat nestranny, neutralny a nie byt hovorcom obidvoch a hovorit kto na koho co povedal. To je problem medzi nimi a oni sami si ho musia vyriesit. Ako sa zachovat? On mi povedal, ze ked pocuva od nej a cita smsky od nej takeho vydieracskeho stylu, tak o to viac sa nechce vratit a takto láska nevyzera. On pracuje, on plati dom a plati vsetko, ona nepracuje, je cele dni doma a napriek tomu on bol roky doma "pod papucou" a teraz ked je tento konflikt medzi nimi, tak on sa odstahoval prec. Ona stale nechape, ze ona sa musi zmenit, aby sa vratil spat a nemoze ho stale a to doslova na kazdom kroku kontrolovat. Nevera v tom nie je, lebo on by ju v zivote nepodviedol. Takze nevyzera to vobec medzi nimi dobre.

Ernesto

chapem tvoj postoj a mas pravdu, co ta do toho...

inak mne osobne vzdy najviac vyhovovalo, ked som sa s danou osobou prestal bavit uplne. nepotrebujes k zivotu ani svoju tetu, ani jej manzela. pomohol ti s robotou, ty si jemu pomohol ked to on potreboval a ked sa uz v zivote ani nestretnete ani neuvidite, tak ti to moze byt jedno ... vlastne pre teba by to bola iba vyhra

fakt uplna ignoracia riesi vela problemov a je moja oblubena forma riesenia sporu. treba sa obklopovat ludmi, s ktorymi sa citis dobre, nie kvoli ktorym sa citis tak nahovno, ze musis este riesit ich situaciu na nete ... vyser sa na nich a sa ti aj zlepsi zivot. ine by to bolo, keby sa jednalo o tvoju manzelku alebo mamu, takto ti fakt mozu byt lahostajni obaja... smutne, ale co uz, zivot ide dalej

Gabriel123

Ernesto ja si to veľmi dobre uvedomujem. Ale nechcem byť zase ja ten, čo bude niečo riešiť (volať psychiatra). Keď to nerieši jej "vrátený" muž, prečo by som to mal riešiť ja? A vieš, ako by som potom ja vyzeral v jeho očiach? Však to by sa celé mimoriadne skomplikovalo.

Možno ja by som bol prvý, kto by zomrel. Teraz je to tak, že ma nenávidí a nechce so mnou žiadny kontakt. Pre mňa je to výhoda, aspoň ju nevidím a nemusím riešiť každý deň hlúposti, čo ju zase napadlo a koho z čoho obvinila. Ja mám svojich problémov dosť, nepotrebujem byť účastný jej problémov.

Táto celá situácia ma mrzí a som smutný a sklamaný, ako to dopadlo. Ale s takto chorou osobou sa dobre vychádzať nedá. Bola to jej voľba.

Ernesto

neviem co tu riesis. tvoja teta je chora na hlavu a potrebuje psychiatra. ja by som zavolal rovno psychiatrovi nejakemu, ze ako sa riesi takato situacia, ze ju musis doniest na vysetrenie, ale ona dobrovolne nepojde. mali by ju ist zobrat s kazajkou a dat jej nejake antidepresiva a mala by byt monitorovana a chodit v pravidelnych intervaloch na kontroly. uvedomujes si, ze sa kludne moze zabit alebo nebodaj zabit aj toho chlapa? ved to je casovana bomba.

kafe

:D:D ale veď to je vlastne pekné. Dve stratené duše sa opäť našli a budú si pekne hrkútať ďalších 20 rokov.
Skôr to vidím, že... čo si počne 60-tnik? Bude stavať nový dom, kupovať garzonku pre seba? Nemá kam ísť, tak bude trpieť trúbku.
Podľa mňa takýchto rozchodov bude pribúdať, lebo mu už praskli nervy. Alebo sklopí uši a bude tichučko ako doteraz, až ho to zožerie zvnútra.

Gabriel123

Beriem späť ten posledný príspevok o tom, že by bola fantastická žena...

Čo je nové? On sa k nej vrátil. Ešte tam bolo pár nedorozumení, ale nakoniec sa nejak dali znova dokopy. Na mňa je nahnevaná, že jej muž "musel" bývať u mňa, akoby som ho ja bol prinútil. Ja som mu len dal túto možnosť na výber a rozhodol sa sám, preto nerozumiem, prečo je na mňa nahnevaná. Ale asi to je takto lepšie a už je náš vzťah "vyjasnený". Bodaj by som ju neuvidel veľmi dlho. Lebo nechcem dni prežívať tak, aby som stále musel premýšľať nad ďaľším nedorozumením, hádkou, alebo obvinením z jej strany.

Gabriel123

Lebo ona nie je zlý človek, ale chorobná žiarlivosť ju úplne pohltila. A svoju situaciu si neuvedomuje. Ona by bola fantastický človek, keby sa liečila a vyliečila.

Tonislav

Aj tak nepochopím, ako môžeš byť nestranný aj v prípade, že vidíš, že je to jedná zlá, zákerná a hašterivá ženská. Takú osobu len nadobro nekompromisne vymazať zo svojich životov.

Gabriel123

Díky kafe :) Ak by som ju stručne mal charakterizovať, tak ona robí druhým to, čo nechce, aby jej robili. Samozrejme dokáže byť aj veľmi milá. Keď ešte boli s mužom za dobre, tak vedela byť milá. Napriek tomu som s ňou zažil také situácie, na ktoré by som najradšej zabudol a ani sa to neoplatí sem písať. To by ste asi ani neverili. Ja som to vždy bral tak, že jedným uchom dnu a druhým von, nereagoval som nikdy na jej poznámky, prekrúcania situácií a kritiku. Nikdy som sa nepostavil voči nej, radšej som ustúpil. S ňou by som v hádke nikdy nebol schopný vyhrať, resp. obhájiť svoj názor, lebo ona má v hádkach dlhoročné skúsenosti a presne vie, ako na to. Takže aj keby som bol povedal hocičo, vždy by som za to mohol nakoniec ja. Preto som sa vždy radšej vzdialil a v myšlienkach mávol nad tým rukou, lebo hádka s ňou je zbytočná a nič by nevyriešila. Jej muž je charakterovo veľmi príjemný, nekonfliktný, vie sa porozprávať s každým a o všetkom, nikdy nevyhrocuje situácie. Skrátka presný opak jeho ženy. Hovorí sa, že protiklady sa priťahujú, možno na tom niečo bude...

kafe

vieš čo by sa stalo, keby si bol nestranný, tete pomáhal a bol jej oporou? Skôr či neskôr by sa teta začala vŕšiť na TEBE, že to všetko je tvoja vina, aj to, že sa muž s ňou chce rozviesť! Fakt je jedno či si na jeho strane, či jej pomáhaš alebo nie, jej neni nič dobré. Bacha na ňu, čím ďalej od takých ľudí. Prečo asi nemá kámošky? Ani ženská s ňou nevie vydržať. Tak bude sama, bude si musieť nájsť prácu a ked padne na hubu, možno sa nad sebou aj zamyslí. Ale nepomôžeš jej, ked jej budeš vysvetľovať a pomáhať. Na to, čo robí zle potrebuje prísť sama. Naučí sa fungovať aj inak, jednoducho bude musieť. Ak doteraz nerobila, tak sa robiť naučí a bude musieť so sebou niečo robiť. Naučí sa vychádzať s ľuďmi, ak nie, bude mať problémy v práci.

Už teraz sa priprav, aby ťa nezačala finančne využívať - že nemá peniaze na jedlo, aby si jej pomohol. Jednoduché a stručné NIE. Nech si zarobí. Ty nie si jej rodič, ona sa má starať o seba. Vycicala by ťa, že z teba nezostane mastný fľak. A ona bude hľadať, na koho sa zase zavesiť, aby ju živil. Pozor na to.

Gabriel123

Vďaka a_dr1a, velmi si to cením od Teba. Isiel som si vyvetrat hlavu mimo mesto. On mi povedal, ze zostane u mňa ako navsteva par dni a potom si najde ine ubytovanie. On je velmi samostatny clovek a este som ho nevidel, ze by si nevedel poradit. Jedine jeho zena mu robi vrasky, ale to je zial plne pochopiteľné... Neviem, ci ona bude schopná sa aspon trochu zmenit. Inac on a ona maju mierne nad sestdesiat rokov.