Určite ste pred pár dňami z rádií či televízie počuli o tzv. sexuálnom obťažovaní žien v Amerike či v europskom parlamente v Bruseli. Ale ide ozaj o sexualne obťažovanie? Prečo tie ženy v západnej Europe a v Amerike sú také precitlivelé na dotyky či slovné narážky mužov? Napr. ja v práci bežne kolegyne objímem lebo ich mám rád, chytím okolo pása, pliec, občas placne po zadku, slovné narážky sú bežné nielen zo strany nás mužov ale aj samotných kolegyň. A nikto o sexuálnom obťažovaní ani len nerozpráva. Každý to berie ako srandu tak prečo tie ženské na západe sú také precitlivelé a urážlivé a hneď podávajú trestné oznámenia polícií a idú s tým do bulváru? Veď sme ľudia nie stroje aby sme sa k sebe správali ako tvori bez pudov a citov či túžob. Jasné že keď sa mi žena páči tak to okomentujem bez toho aby som sa mal báť či ma nebodaj neudá polícií za obťažovanie. Prečo tu u nás to tak ženy nevnímajú ako tam na západe že stačí že sa muž na ženu dlhsie pozrie a už ma ona pocit že ju ide znásilniť. Ja som jeden čas pracoval v jednej cestov. agentúre a medzi mnou a jednou kolegyňou to dosť iskrilo lenže bola vydatá. A bolo bežné že som jej cez facebook písal sexuálne narážky a aby bola sranda tak ona písala tiež a nebrala to ako obťažovanie. Len sme flirtovali. Ale keby som toto písal nejakej američanke tak už sedím asi v base :D
Ako mi kamoš ktorý pracoval v USA hovoril, nemôžeš tam kolegyňu len tak objať lebo hneď sa osopí čo robíš. Nemôžeš povedať nejakú narážku so sexuálnym podtonom a jemným iskrením lebo hneď si upozornení že si koleduješ o problém. Veď pokiaľ ten muž nestrká žene ruky pod sukňu, nesiahá jej do výstrihu, nechytá ju za stehno, neobnažuje pred ňou svoj penis tak o akom sexuálnom obťažovaní sa bavíme?
Sexuálny harašment versus ženy zo západu
Dôvodom bude zrejme emancipácia, ktorá je na západe v pokročilom štádiu. Práve západ je ohniskom emancipácie žien.
Ja osobne by som si nedovolil dotknúť sa cudzej ženy (ani ju len objať), predsalen nie každý znáša fyzický kontakt s neznámou osobou, no podávať trestné oznámenia za obťažovanie len preto, že sa letmo muž dotkne ženy, je podľa mňa prehnané.