Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sexuálny harašment versus ženy zo západu

Príspevok v téme: Sexuálny harašment versus ženy zo západu
istoiste

Určite ste pred pár dňami z rádií či televízie počuli o tzv. sexuálnom obťažovaní žien v Amerike či v europskom parlamente v Bruseli. Ale ide ozaj o sexualne obťažovanie? Prečo tie ženy v západnej Europe a v Amerike sú také precitlivelé na dotyky či slovné narážky mužov? Napr. ja v práci bežne kolegyne objímem lebo ich mám rád, chytím okolo pása, pliec, občas placne po zadku, slovné narážky sú bežné nielen zo strany nás mužov ale aj samotných kolegyň. A nikto o sexuálnom obťažovaní ani len nerozpráva. Každý to berie ako srandu tak prečo tie ženské na západe sú také precitlivelé a urážlivé a hneď podávajú trestné oznámenia polícií a idú s tým do bulváru? Veď sme ľudia nie stroje aby sme sa k sebe správali ako tvori bez pudov a citov či túžob. Jasné že keď sa mi žena páči tak to okomentujem bez toho aby som sa mal báť či ma nebodaj neudá polícií za obťažovanie. Prečo tu u nás to tak ženy nevnímajú ako tam na západe že stačí že sa muž na ženu dlhsie pozrie a už ma ona pocit že ju ide znásilniť. Ja som jeden čas pracoval v jednej cestov. agentúre a medzi mnou a jednou kolegyňou to dosť iskrilo lenže bola vydatá. A bolo bežné že som jej cez facebook písal sexuálne narážky a aby bola sranda tak ona písala tiež a nebrala to ako obťažovanie. Len sme flirtovali. Ale keby som toto písal nejakej američanke tak už sedím asi v base :D
Ako mi kamoš ktorý pracoval v USA hovoril, nemôžeš tam kolegyňu len tak objať lebo hneď sa osopí čo robíš. Nemôžeš povedať nejakú narážku so sexuálnym podtonom a jemným iskrením lebo hneď si upozornení že si koleduješ o problém. Veď pokiaľ ten muž nestrká žene ruky pod sukňu, nesiahá jej do výstrihu, nechytá ju za stehno, neobnažuje pred ňou svoj penis tak o akom sexuálnom obťažovaní sa bavíme?

Larrah

Ty musis byt dobry ignorant. Je trocha rozdiel medzi znudenou vydatou zenou, ktora si v robote poflirtuje a je rozdiel, ked ma zena doma chlapa, s ktorym je stastna a pride takyto prizemny chudak ako si ty a zacne babe davat narazky, obchytavacky a podobne. Pripadne ked je aj single a nema zaujem, chlapovi zacne je*at! Taku dobru medzi oci kazdemu jednemu a najlepsie od partnera/manzela. To kde uz sme? Sama som zazila uchylneho sefa, do prace som chodila ako mniska, ziadne sukne, ziadne vystrihy, decentny make up a predsa som sa nevyhla chlipnym narazkam, pohladom, pozvaniam na obediky od ZENATEHO chlapa, ktory mal deti v mojom veku. Moze byt rad, ze moj z neho nevymlatil dusu. Zneprijemnujete svojimi sprostymi pudmi zivot slusnym zenam a cakate pochopenie? Snad to prijde aj sem, ze za sexualne obtazovanie na pracovisku budu zeny zalovat chlapov. GRC

nnnuuu

Pozri sa URL, to nie je o postoji a o jeho presadzovaní, toto nie je skutočná politika. Politika je o možnostiach a o tom, čo si v tom danom, konkrétnom momente vybrať. Svet nie je ideálny a podľa toho sa treba správať, či už dole alebo hore, to je jedno. Vojaci majú bojovať s vojakmi, to je základný jediný morálny princíp vedenia vojny. To ostatné je SHIT.

url

Zanedlho tu bude vladnut islam, o nejakom obtazovani bude zakaz co i len muknut . uzivajte si to potom , Zlo plodi zlo a zeny ho vlastne vytvaraju stale.

nnnuuu

Divocina, ja ti to nemyslím, mám opačné skúsenosti než ako sú tvoje vedomosti z počutia. A okrem toho, nemohla by si ma milá, sexi Divocina tiež zažalovať za to, že ťa občas obťažujem? Nebol by to zlý nápad, aj by sme sa stretli, aj by sme sa porozprávali o problémoch, strave a kilách a nejako by sme to už len zvládli, či? Myslím si však, že som to ešte neprehnal, tak skúsim porozmýšľať, že ako ťa obťažovať viac. Však sa správam ako keby som nemal gule! Fakt poľutovania hodné!

lover1111

potrebu sexualne flirtovat maju muzi co si vkuse nieco potrebuju dokazovat...u mna plati pravidlo, bud slusny, vtipny, mily a sice neskor ale predsa ju dostanes tam kam chces :)...okrem frigidnych...

nnnuuu

Oni sa tam vraj radi súdia a snažia sa vysúdiť peniaze. U nás je to inak, najprv Vám pošlú peniaze a už keď tie peniaze máte na účte, tak zvyčajne pôjdete automaticky sedieť. A potom si povieme: padni, komu padni:-)

slavica

ako mne osobne sa stalo prave vcera v praci ze sa ma jeden kolega dotkol alebo skor pohladil po chrbte, no az ma zamrazilo!! ako nielen on ale aj casto sa mi stava ze dalsi kolega vzdy ako prechadza okolo mna ma stuchne pod rebrami dalsi novy o dost starsi kolega chodil za mnou castejsie ako sa dalo a vzdy mal slovne narazky ohladom sexu, no nejak som pri poslednej prilezitosti bola nanho neprijemna a nakoniec to z jeho strany prestalo. ok nikto z nich mi nesiel do vystrihu ani pod suknu, ale dotyky od cudzich ludi mi vyslovene vadia, zvlast od chlapov. neviem preco ale to mate potrebu vzdy sa dotykat? mozno to niektorym zenam nevadi ale mne je to vazne neprijemne toto.. mala som v minulosti neprijemnu skusenost s jednym muzom, mozno toto vytvorilo vo mne blok, no napriklad mala som priatela a dotyky mi nevadili, ale cudzi chlap ked sa ma dotkne tak az ma mrazi. mozno si autor clanku pomysli ze mi sibe, ale tak nie kazdy musi tolerovat dotyky, postuchovanie... vsetci sme ini

Misso

aj ja si myslim ze za tym bude velkou emancipaciou a feminizmom zien na zapade. Ono aj u nas sa uz vyskytuju zenske feministky ktore sa hraju na muzov v sukni a chcu sa nam rovnat. Ale zeny nikdy nebudu rovne muzom.
Ale k veci, mal som kolegynu jednu tiez feministka lebo ked som sa jej len trochu dotkol takmer zrevala "nechaj ma"!
Doslova chodiaca gestapacka, tu keby som ja placol po zadku tak asi pridem o predne zuby :-DDD
Neznasam take zenske drsne netykavky...

Alkaa

Ja zas nechapem naco maju niektori ludia potrebu stale davat sexualne narazky, flirtovat atd. Mne to je osobne neprijemne, hlavne ak sa mi ten muz nepaci vtedy ozaj nemam chut srandovat ale capnut mu po ksichte.