Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rozbity tepolmer v hrnceku

Príspevok v téme: Rozbity tepolmer v hrnceku
Jaromir78

Dobry den.

Prosim Vas potrebujem radu. Syn, ktory ma 10 rokov skusal co vydrzi teplomer a tak ho dal do hrnceka s horucim cajom. Teplomer praskol, ortut asi vytiekla do hrnceka. Syn pohotovo zareagoval a hrncek vylial do umyvadla a niekolkokrat ho preplachol. Myslite, ze teraz je ten hrncek v poriadku? Ide totiz o jeho oblubeny a nechcem ho zbytocne vyhadzovat, ak to nepredstavuje ziadnu hrozbu.

Dakujem pekne a pekny vikend prajem.

Emily opat

Si si istý, že šlo o ortuťový teplomer? Kedy si ho kupoval? Totiž ortutovy teplomer sa u nas nemôže predávať od roku 2009. Tie teplomery vyzerajú po rozbití, ze tam je ortuť ale v skutočnosti sa o ortuť nejedna.
Ten hrnček každopádne viackrát poumyvaj a vyhadzovať ho nemusíš.

rasto212

Ja keď som mal 2 roky, ja som ortuťový teplomer zjedol. Bolo to veľmi nebezpečné a všetci boli v nemocnici v pohotovosti, ale našťastie som v pohode. Teraz mi mama vždy vypráva ako ma zavesili na rengen ako králika :D

Jaromir78

Mohol by sa k tomu vyjadrit aj niekto seriozne? Viem, ze odsudzovat za nieco zle je na Slovensku typicke, avsak kto to uz niekdy vychovaval deti, dobre vie, ze za par sekund dokazu vyrobit spominane "dobrodruzstva". Dakujem za pochopenie.