Odstahovali by ste sa na sever Slovenska?

Príspevok v téme: Odstahovali by ste sa na sever Slovenska?
Larrah

Ked uz nam tu nabehli temy o byvani, chcela by som vediet, ci je to na severe Slovenska naozaj take zle s pracou? Vzdy bolo mojim snom sa odstahovat na Kysuce, Oravu, pod Tatry, alebo mozno aj na Pieniny. Milujem tam tu prirodu. Ale kazdy ma od toho odhovara, vraj tam je strasna chudoba, budem na tom zle s pracou a pod. Naozaj je to tak? Vyjadrite sa ti, ktori tam zijete. Keby bolo tak zle, su tie regiony vyludnene, nie?

Dr Dre

Potvrdzujem prispevok hore, na Kysuciach su velmi zvlastni ludia. Cest vynimkam. Ak nie si domaci, pocitis to. Nemozu za to. Maju to v DNA. Chudobny kraj, nesu si v sebe vela bolesti ktoru kompenzuju roznymi sposobmi. Krasny kraj, no nevedia sa predat. K turistom sa niektori starsi chovaju dokonca ako k nepriatelom a zlodejom. Casto su nastaveni, ze chcu ist do konfliktu. Cim dalej na vychod, tym pohostinnejsi a ustretovejsi ludia. Orava lepsie, Liptov este lepsie, atd. O soferoch KM a CA koluju cele legendy. Ak zbohatne Kysucan, podpori Nemca, co nas ma za dobytok a kupi si casto biele BMW. Nejde o auto, je to odkaz pre susedov a dedinu, tien ega.

mima12

Ja som rodena Popradcanka a veru, utekala som z tamad hned ako sa dalo. Za prve je tam neustala zima, robota takmer ziadna a pubertalne deti, ktore si myslia ze ziju v Prahe a nie takom zaprdenom meste. Mozno je to iba mojim odporom k tomu mestu neviem.

poradca9

ja by som tam nesiel, mam radsej trochu teplejsie.

ale vsak skusit mozes, dnes nie je problem sa prestahovat len tak, pracu teraz najdes.
lepsie skusit a vratit sa, ako cely zivot banovat, ze si sa o to nepokusila.

ale tie kysuce by somm vynechal. su tam divny ludia...spytaj sa zilincanov.

Hracc

Osobna skusenost len s Kysucami. Roboty v pohode kopec, ak si absolventka VS tak rataj na zaciatok tak max len 1200€, co sa este celkom da, samozrejme zalezi aj od firmy. Priroda je super.

0vecka

mozno uplne trepnem ale mysli aj na jednu vec. Ti ludia co tam ziju sa navzajom poznaju, narodili sa tam. Ak ty prides z vonka tak to budes mat tazsie ako domaci. Preto Argument kebyze je to take zle tak by tam zu nikto nebol pri tebe asi az tak platit nebude.

mate59

Príroda je tam krásna,ale bývať by som tam nechcel.Som z roviny, tepla a tam je zima do konca mája a v septembri už znova začína.So zamestnaním neviem ako to tam je,ale nebýval by som tam.Pre mňa už Trenčín bol dosť na severe.

WHlSPER

záleží od teba,... pokial nemáš velke oči a vysoke naroky na prácu, vysoku mienku o sebe v štýle "toto ja robiť nebudem lebo ja som vš vzdelaná.." tak by si nemala mať problem...
napriklad LIDL je všade na SVK a tam maju dobré platy,
alebo niekde v hotely by si mohla robiť tam chyžnú alebo kucharku, čašničku...

isto to tam nebude take strašne, Tatry žijú z cestovného ruchu takže v tej oblasti sa zamestnať ako som pisala vyššie...