Mam 13 rokov a velmi by som chcela psika, zlateho retrievera. Babicka s deduskom, mamka aj 10roc sestra podporuju tento napad (okrem otca). S miestom ani casom pre psa nemame problem - byvam v 2pos. dome, mame mensiu zahradu, celu rodinu (dvoch strykov, dve tety, piatich bratrancov, oboch starych rodicov) v nasej obci, rozlahly park aj cyklochodnik (cca. 5min.) a psov vsade naokolo (u pravych susedov, u lavych, pred nami aj za nami, krizom tiez.) Mame dvoch volne po zahrade behajucich zajov (ziadne domace maznaciky). Mam na nich silnu alergiu a otec ich neznasa vo vnutri. No aj napriek alergii ich vonku krmim aj hladkam, v podstate sa o nich staram. Otca (hadajte preco) neznasaju a pred jeho zrakom sa hraju na mrtvych. Milujem svojich zajov, ale je tu jeden problem: kvoli nim ku nam chodit hora maciek (vsade vykaly, skrabance na dverach...). Cize psik by sa hodil. Takisto nablizku nemam kamaratov a psika by som povazovala za mojho kamosa. Na dovolenky chodime vacsinou autom a mam iba jeden kruzok a 4 hodiny denne volneho casu. Dost casto sa nudim a potrebovala by som si aj zasportovat (odkedy som prestala chodit na plavanie 6mes. dozadu pribrala som 10kg). Myslim, ze psik by bol vhodnym spolocnikom pre mna ako aj pre moju rodinu, no jedinym problemom je moj otec. S mamou aj sestrou sa ho skusame presvedcit, no nic nezabralo (mysli si, ze cele by to ostalo na nom, no povedzme si na rovinu: kto upratoval klietku a daval pit z flasky nasim malickym kralickom 7x denne?) Ako ho mame presvedcit? Mate nejaky napad?