Som deviatačka a neviem sa rozhodnú či mam ist na pegecku alebo na gymnazium.Ak by som šla na gymnazium tak na vysku by som chcela ist na farmaciu do bratislavy pripadne kosic.Co je podla vas lepsie?a ako to je na farmacii ? velmi tazka skola? zatial sa ucim na same jednotky.Vopred dakujem za odpovede
gymnazium alebo pegečka
@ Maximka,
a Ty si odkiaľ nabrala túto informáciu? Žiadna blbosť! Na právo, tak ako na každú jednu vysokú je podmienkou maturita a úspešné prijímačky!
@ Laura,
tak ako Ti dievčatá odporúčali - najvhodnejšia stredná škola je gymnázium aj z toho dôvodu, ak by si chcela študovať inú VŠ. Ešte by si mohla zvážiť strednú zdravotnú školu, tá je vhodnejšia ako tá Tvoja "pegečka". Farmácia je veľmi náročná, ak sa tam chceš dostať, musíš byť dobrá v biológii a chémii.
Z PaSa na právo ani neprijímajú, to čo za blbosť?! Ak dobre viem, tak berú tam iba z gympľa a aj na farmáciu.
Ahoj,
ja len tolko, ze rozhodnut sa musis cisto sama... skus si samu seba raz predstavit ako ucitelku alebo ako farmaceutku. Co sa ti viac pozdava?
Lebo kazdy ti tu napise (sice s dobrym umyslom) to, co by preferoval on, ale tu ide o teba. :)
Ja chodim na gymnazium. Isla som na gympel s tym, ze som uz vedela, cim chcem byt, ze chcem ist na VS, tak nebolo nad cim premyslat. Ale poviem ti, ak chces ist na gymo, daj si prihlasku a posnaz sa na nejake s dobrymi hodnoteniami (ktorych je malo, ale najdu sa), lebo take tie "tuctove", kde zoberu kazdeho, su o nicom vacsinou... Ja som si vyberat nemohla, v nasom meste je gymo take primerne a uroven by mohla byt lepsia...
Teraz som 3. a mam zameranie na biochem... to pisem len preto, lebo take by si si dala zrejme aj ty, ak chces ist na farmaciu z gympla...
Dopredu sa takto este nemusis silit, ze by si sla na farmaciu... fakt... od nas z triedy chcelo ist tolko ludi na medicinu, farmaciu... ale nakoniec od toho upustili, lebo im bio a chem nesli a zistili, ze ich bavi nieco ine... co moze a nemusi byt aj tvoj pripad.
A ofc, studium farmacie je velmi narocne, je tam vela chemie, cize by si mala byt hlavicka na chemiu, da sa povedat, ze i matiku a nebola by od veci aj fyzika...
Takze za mna, poriadne sa nad tym zamysli, prihlasky mozes dat aj aj uvidis, kam ta vezmu. ; ) Mozno ta ani nevezmu na obidve, tak nebudes musiet nad tym premyslat, ze kam ist.
GL...
Ja som chodila na PaSA, lebo rodičia neboli nadšení z toho, aby som išla na gymnázium. Oni boli názoru, aby som mala akú - takú istotu, ak by ma neprijali na VŠ. Po maturite som sa rozhodla študovať na právnickej fakulte, takže 2 totálne rozdielne smery.
To, čo som Ti napísala, bolo len preto, že na VŠ môžeš ísť aj z odbornej strednej školy, ale máš to omnoho ťažšie. Ak si rozhodnutá študovať farmáciu, tak gymnázium je pre Teba určite lepšia voľba, lebo poväčšine na každú VŠ potrebuješ gymnaziálne učivo.
Čo sa týka PaSA, tak Ti poviem iba toľko, že až taká ľahká škola to nebola, ako som počúvala od mnohých známych. Voľného času som mala pomenej, lebo v 3. ročníku nám začala aj prax a keď sme mali prax v družine, tak som bola v škole až do 16-tej a potom som cestovala ešte domov ďalších 30 km. Neviem, ako na iných PG-čkach, ale v LC sme mali aj rozvrh všelijaký a okrem toho rôzne mimoškolské povinne - nepovinné aktivity.
Povinné boli aj rôzne výcviky, čo niekedy vedelo poriadne znepríjemniť život. Okrem klasických predmetov, tam bola hudobná, výtvarná, telesná a to boli predmety na, ktoré si sa potrebovala tiež pripravovať, nakoľko máš teóriu aj z TV. Vo vyšších ročníkoch sa písali rôzne prípravy na prax, takže popri PaSA sa Ti bude ťažšie pripravovať na VŠ. Ak PaSA, tak potom max. učiteľstvo, príp. nejaká špeciálna pedagogika, alebo popr. psychológia.
Gymnazium.
ked sa učíš na 1 , asi ti to páli tak s farmaciou nebude problem, tak potom ako si napisala ten gympel..
pasa by bola vhodna keby si chcela isť dalej študovat učitelstvo