Vcera mi prisli pozdlzosti zo zdr. poistovne(znovu). Pytam sa je normalne nutit platit cloveka nieco co nechce? Bol by taky problem keby si kazdy platil konkretne vysetrenie sam a platil len za to co realne vyuzije? Mam zdr problemy dlhodobo doktori aspon ti slovenski mi nikdy nepomozu tak preco nutia chudaka cloveka platit to zdravotne? Nejedna sa len o moj pripad ale bezne, napr clovek ide k zubarovi a aj tak tam neha nemale peniaze, tak naco vlastne su dobre tieto zdr poistovne?
Co je to za chory system
Kaido
Cely system je chory.Mna tiez napadlo,sak ked si clovek plati poistovnu tak vysetrenie u lekara ma byt zadarmo.Myslim ze platit za lieky stačí :-(
to, ze ti nepomahaju sa necudujem, ale ze by sa malo vsetko platit, je troska chore, nemyslis? ci si ma dochodca, alebo aj bezny slovak s platom 500 eur platit vsetko? a z coho? system je zly, lekari su hlupi, ale toto nieje riesenie....
Philips
Povedal som priblizne, samozrejme su aj lacnejsie a drahsie operacie.
Kde sa priplaca? Ved stale pocuvam ludi a pripady ako vazne ochoreli alebo ich deti a nemaju peniaze na nejake drahe operacie, takze to ta tvoja poistovna vsetko nepreplaca.
Neviem co to este obhajujes, som na svk nie v usa, si ako poloitik namiesto riesenia problemu posielas ludi prec :D.
Prosím ťa, za aké pokročilé operácie platíš?
A 3000€? Ty len pekne pridaj, tak lacné to nie je.. Plus zlomíš si ruku a neplatíš nič, chcel by si radšej platiť desiatky € za každý výkon, ktorý ti spravia? Choď do USA, tam si poistenie platiť nemusíš..
Povinné zdravotné odvody musíš platiť bez ohľadu na to či si zamestnaný alebo nie. Ak vyradia niekoho z evidencie nezamestnaných, musí si odvody platiť sám, tie minimálne, neviem presne asi okolo 45 €mesačne. Ak neplatiš, vyčíslia ti nedoplatok. U nás existuje tzv.solidárnosť. Ak štát platí odvody za deti a dôchodcov, niekto sa musí na to poskladať, takže ak máš deti a prarodičov, platíš aj za nich. Netrúfla by som si neplatiť (ani to nejde) a tvrdiť, že budem zdravá, že nebudem potrebovať operáciu atď.
Akurát tých zubárov by mali riešiť, pretože poniektorí pýtajú nehorázne sumy a často kvalita na nízkej úrovni.
No a poisťovniam pristrihnúť tiež, pretože tvoria zisky z povinných zdravotných odvodov a tie peniaze treba vrátiť späť do systému.
My to tu však nevyriešime, môžeme si len ponadávať.
Takže poďme znovu voliť v sobotu, veď znovu tie nádejné krásne sľuby......
Je povinné, ale poslednými vetami sa dá obísť. Ostaň dobrovoľne nezamestnaným a vyradia ťa zo systému :)
Všetko sa dá. len treba mať známosti a niečo si naštudovať.
Aj tak sa za tie pokrocile operacie musi platit. Operovany pravdepodobne nikdy nebudem tak preco by som mal platit druhym ludom. Je to strasne nespravodlive. Aj keby som teda siel na nejaku operaciu co by stala povedzme 3000eur oplati sa mi cvaknut ju zo svojho, pretoze kazdy rok by som usetril na zdr poistovni 700-800 eur, platim si ju od 18 rokov, tj 6 rokov uz, 6x 700 to je 4200 eur co som mohol za tie roky mat a nemam nic ani zdravie a ani tych par eur navyse.
Tak potom som zvedavý, ako napr uhradíš nejakú operáciu... Ver, že sa nedoplatíš