Vcera mi prisli pozdlzosti zo zdr. poistovne(znovu). Pytam sa je normalne nutit platit cloveka nieco co nechce? Bol by taky problem keby si kazdy platil konkretne vysetrenie sam a platil len za to co realne vyuzije? Mam zdr problemy dlhodobo doktori aspon ti slovenski mi nikdy nepomozu tak preco nutia chudaka cloveka platit to zdravotne? Nejedna sa len o moj pripad ale bezne, napr clovek ide k zubarovi a aj tak tam neha nemale peniaze, tak naco vlastne su dobre tieto zdr poistovne?
Co je to za chory system
Hrac, normalne platim 60-100 eur za vrtanie plombu, ja , dcera, muz a mame dvoch zubarov dokopy, ale nespolupracuju s poistovnami ako vacsina, cize platis plnu sumu, niektori maju zmluvy s doverou, kde je potom sadzba nizsia, ale VSZP sa prilis nespecializuje na tieto drobne zakroky a preplacanie liekov, ale vraj vyse preplaca pri vaznejsich liecbach operaciach atd...Ale ze su obe poistovne bermudsky trojuholnik, to je fakt. Uvedom si, ze okrem byvania tu mame vsetko drahsie ako na zapade, ale v porovnani s pomerom platov je to mozno pre nas drahsie ako pre nich, este sluzby mame lacnejsie, ale to sa pomaly vyrovnava, potraviny mame drahsie a este aj nekvalitnesie, dph mame vyssiu, auta drahsie ap. Ale ako pisem, docasu sa maju lepsie, lebo vdaka migracnej politike dopadnu velmi zle , my vychodny blok este mame sancu, ak sa ludia spamataju a zacnu sa zaujimat, co sa deje a co je cielom celej EU.
Kde chodite na tych zubarov a ich ceny? Ja platievam 20 az 30€, podla velkosti plomby. Nic ine som za tie roky u neho neplatil a to uz mi trhal aj dve osmicky.
Pisete tu o platoch ako chcete tie zapadne, ale naklady na zivot chcete stale tie slovenske ci aj to chcete menit? Podla mna sa tu zije dobre.
preco stale hovorime ze sa nic neda ze sa nic nezmeni? preco sme taky sprosty narod? Naucme sa v prvom rade byt jednotny a potom si vybojujeme co chceme . Najhorsie na nasom narode je ze sme pesimisti ktory prijmaju vsetko co im debili z hora nariadia...
nikdy sa nepriblizime zapadnej europe, pokial budeme v EU, pretoze to oni nedovolia, cela unia je uz dlhodobo projekt, kde zapad za cenu akejsi vidiny vyhody pre nove krajiny zaclenuje do spolku, kde sa ich snazi ovladnut, ekonomicky aj politicky a momentalne uz aj znicit migrantskou krizou a celkom zbavit svojpravnosti, kto vie, ako funguje unia, tak sa len chyta za hlavu, ze kde sme to vstupili. Na vsetko mame limity, aby sme neohrozili zapadne firmy, to vyjednal Dzurinda. Bez EU mozme expandovat, kam budeme chciet, tu nie. Drot, na slovensku su vsetci otroci pretoze je jedno, ake mas pracovne zaradenie, na zapade za ten isty vykon dostanes niekolko nasobok, a ludia, co zarobia menej ako tych tvojich 1000 eur, tak niesu hlupi, ani nevzdelani, ale len katastrofalne zaplateni a netreba ich ponizovat, ale im pomahat tym, ze budeme vsetci tvrdo tlacit za zvysenie miezd, pretoze ak ten dole bude mat 800, aj ty budes mat viac.
Drot ty magor, ta vacsina co zaraba pod 1000 eur nieco tvori, keby nebolo tych ludi, nemas na com sediet, nemas na com jazdit, nemas co dat do ust.....Sa uvedom, lebo toto je cisty primitivizmus, kazdy nemoze sediet v kancelari, co by si potom zral? Dalsia vec s platmi, za roky vedenie EU netrapi, aby boli platy spravodlivo rovnake v celej EU, potraviny rovnako kvalitne, ale ze ich najviac trapi vnucovat nam ciernych podla kvot a vyhrazat sa ked ich nechceme, to je privela. Vyhoda je ze oni k nam nechcu, lebo v Nemecku dostanu vyssie davky /vyssie ako je u nas min, mzda/, takze co urobia ? Daju im take davky u nas ako v Nemecku a to este len bude. Dobre uz bolo a vobec nezavidte zivotnu uroven zapadnym krajinam,ide to s nimi rychlo z kopca a pojde /vid vyssie spomenute/.
drot ty si debil kazdy clovek si tych 1000 eur zasluzi aj ten co upratuje aj ten co vari ci clovek pri pase o toto tu ide!!! kazda profesia je potrebna aj tie na SK podcenovane nielen vysokoskolaci v kancloch su tu treba!!!
naučte sa robiť prácu, kde tých 1000eur zarobíte namiesto toho, aby ste tu vyplakávali na fóre. Samozrejme, keď nič poriadne neviete robiť, tak ani nezarobíte.
Na Slovensku chýba usporiadanie v štáte. Načo nám je 8 samosprávnych krajov, voľakedy boli 4. Ďalej sú tu neusporiadané aj iné vzťahy, kde sa vylieva veľké množstvo peňazí a bežný človek si pripadá ako robot, ktorý nepotrebuje odpočinok, aby si upevnil a zachoval zdravie.
zivot na Slovensku stoji uplne za hovno... keby mal clovek plat tisic eur a viac nebal by sa zaplatit si zubara, doktora, ZIT dostojne tak ako ma aby mal na vsetko...
A ten normalny predpokladám je ten, čo má aj zmluvu s poisťovňami, takže účtuje si aj od poisťovne. A často si zaúčtuje drahší výkon ako urobil. Takže možno je bohatší ako ten čisto súkromný - nezazmluvnený. V nemecku je minimálna mzda 1485€ a u nás.....
Pri tejto nemeckej min.mzde by sme mali aj na zubárov. Aj keď v nemecku sú zubári drahší v pomere k ich platom, ale mám pocit že naši sa im snažia čo najskôr priblížiť bez ohľadu na naše platy, na naše minimum 435€. Ak si pozriem tabuľku min.mzdy v EU, najvyššiu má Luxembursko 1999€, my sme na chvoste.