Veľká túžba stať sa členom armády... čo to stojí?

Príspevok v téme: Veľká túžba stať sa členom armády... čo to stojí?
soldier

Mám 24 rokov a už od školských čias som vedel že keď budem dospelý stanem sa vojakom. A teraz keď som sa vrátil na slovensko zo zahraničia kde som pracoval mám strašnú chuť nastúpiť do služieb slovenskej armády. Ale kedže v okruhu mojích známych nemám nikoho kto by mal v tejto oblasti nejaké informácie čo všetko si vyžaduje vojenských výcvik tak sa pýtam tu Vás,
čo je potrebné aby som obstál vojenský výcvik a všetko s tým spojené?
čo okrem dobrej fyzickej kondícií, psychologických testov a zdravotného stavu je potrebné aby ma prijali?
A čo taký vojenský výcvik obsahuje?
Niečo také ako:
rázne prebudenie uprostred noci, rýchly nástup, skoré stávanie, podávanie dobrých fyzických výkonov, silnej psychickej odolnosti a odolávaniu stresu, zvládania zadaných úloh v čo najskoršiom čase, riešenie problémových a nepredvidateľných situácií, podstupenie slovnej drezúre zo strany vyučujúcich... čo ešte je nutné vytrpieť?
Ja len či som ochotný pri ceste za svojím cieľom brániť našu slovenskú republiku a rodnú zem pred napadnutím nepriateľmi toto všetko podstúpiť.
Ďakujem

WHISPER

máš 24 rokov a doteraz si bol kde? si spal...? od školských časov a teraz si sa zobudil...??? dosť skoro...!

-armada organizuje vycvik dobrovolny kazdy rok, aj teraz bol 5tyzdnov, za co dostanu plat 600€ mes.

ked si chcel ist od školskych časov do armady prečo si nešiel?
máš 24!

ked tak strašne chceš byť vojakom kde sa robia psychotesty a nie si schopný si vygoogliť podmienky...??

vygoogli si podla svojho bydliska regrutačne stredisko a to kontaktuj,..

Profesionálnym vojakom môže byť len ten, kto spĺňa tieto podmienky:
 vek minimálne 18 rokov a maximálne 30 rokov (pre hodnostný zbor mužstva, poddôstojníkov a dôstojníkov), resp. 25 rokov (pre štúdium na vojenskej vysokej škole - Akadémii ozbrojených síl M. R. Štefánika)
 minimálne stredné odborné vzdelanie bez maturity
 štátne občianstvo SR alebo aj štátu, ktorý je štátom EÚ alebo členom medzinárodnej organizácie zabezpečujúcej spoločnú obranu proti napadnutiu, ktorej je SR členom
 trvalý pobyt na území SR
 ovládanie štátneho jazyka
 ku dňu prijatia do štátnej služby nie je evidovaný ako občan, ktorý odoprel výkon mimoriadnej služby
 bezúhonnosť
 spoľahlivosť
 zdravotná spôsobilosť
 psychická spôsobilosť a fyzická zdatnosť
 spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu
 súhlas s výkonom štátnej služby podľa potrieb služobného úradu
 dňom prijatia do ozbrojených síl nesmie byť členom politickej strany alebo politického hnutia a nesmie podnikať alebo vykonávať inú zárobkovú činnosť
 úspešne absolvuje výberové konanie
 po splnení všetkých podmienok podľa § 13 zákona v súlade s § 15 zákona a § 16 zákona a na základe komplexného zhodnotenia dosiahnutých výsledkov účastníkov výberového konania výberová komisia zriadená riaditeľom Personálneho úradu navrhne najvhodnejších účastníkov výberového konania na prijatie do štátnej služby profesionálnych vojakov.

emental

keby len v automobilke, dnes je to skoro vsade co pocujem
jedine ucitelia, kadernicky, kozmeticky, uradnici a predavacky v drahych butikoch ci v Ces.Kanc. maju veget :D

Mesačný princ

emental - presne, stačí sa zamestnať v automobilke a výcvik do armády zvládneš ľavou zadnou :D :D :D

emental

podla toho co pises tak vela pracujucich slovakov by vojenskym vycvikom preslo lebo podobne co si opisal tie podmienky co musia pri vycviku buduci vojaci vydrzat tak take podmienky musi vydrzat vela pracujucich lebo nieco podobne od nich vyzaduju aj ich zamestnavatelia :D A to myslim uplne vazne, rychle riesenie uloh, nocne sluzby, skory nastup do prace, stres atd.
Ale teraz vazne, niesom vojak ale myslim ze si tam zabudol uviest aj ze musis vydrzat nepriaznive podmienky v prirode ako vediet sa zorientovat v terene, prekonavat prekazky v nepriaznivom terene, pohyb vo vyskach, vo vode, presun v neznamom terene v noci atd. atd.