Zápal priedušiek a skúsenosti s ventolinom

Príspevok v téme: Zápal priedušiek a skúsenosti s ventolinom
Elizabetha5

Moja 3,5 ročná dcéra začala chodiť do škôlky a odvtedy bola skoro stále prechladnutá + kašel. Vždy jej to prešlo, ale teraz pokašliavala, mala taký plechový kašel. Z ničoho nič však dostala vysoké teploty, išli m k lekárke a tá skonštatovala zápal priedušiek. Dala nám antibiotiká Sumamed a Ventolin sirup. Teplota jej prešla ale stále kašle. Chcem sa spýtať na Vaše skúsensti s Ventolinom. Je dobrý na kašel, či treba pridať aj niečo iné? Lebo lekárka nespomínala nič iné. Pomáha teda aj na kašel? Ventolín užíva štvrtý deň.

Kycera

Elizabetha,
máš pravdu, prepáč, ušlo mi to. : ) Tu ide aj o koncentráciu, v sirupe je slabšia. Pozdravujem princeznú! : )

Kycera

Druhýkrát treba napísať akú formu lieku dostala, ale je to v podstate jedno, keďže aj sirup obsahuje látku salbutamol. Dôležité je, že dcérke je už lepšie a snáď vo štvrtok bude už v poriadku, bez kašľa.

Elizabetha5

Ona nemá Ventolin inhalátor, ale Ventolin sirup. Ten má pomôcť, aby sa jej viac rozšírili priedušky a uvoľnil hlien. Čítala som, že sa dáva pri zápaloch priedušiek. Ona raz kašle sucho, raz vykašliava, ale myslím, že menej. Ona inak vyzerá o.k., behá, hrá sa. Len občas pár krát zakašle. V noci spím pri nej a nepočujem veru nič. Len občas "zafuní" keď má plný nos. Vo štvrtok s ňou idem na kontrolu.

Kycera

Začni ju viac sledovať : či kašle menej alebo viac, aký kašeľ má - suchý, vlhký, či sa niečo zmenilo, ako kašle bez Ventolinu, ako s ním, prilož si ucho k hrudníku a popočúvaj ju,...
Ak sa jej kašeľ zhoršil, zavolaj lekárke a poraď sa s ňou! Povedala Ti dokedy máš používať inhalátor a kedy máš prísť na kontrolu?

Elizabetha5

Astmatička nie je, a neviem, či pri dýchaní pískala. Mne sa nezdalo, ale doktorka ju popočúvala a potom jej to predpísala.