Norethisteron / oddialenie menstruacie

Príspevok v téme: Norethisteron / oddialenie menstruacie
Janka3010

Ahojte. Rada by som sa poradila ohľadom oddialenia menštruácie. V dec. odchádzame na Zanzibar - práve vtedy mi má prísť (presne na ten týždeň) menštruácia.
Mám doma lieky na oddialenie - osobne s tým skúsenosť nemám.
- Dr. mi povedala, že ich mám brať radšej v decembri počas dovolenky.
- Niekde som však čítala že ich baby vzali o mesiac skôr, aby sa im posunul cyklus.A ďalšia MS už prišla v posunutom cykle. Čo by som mohla vlastne teraz, o 3-5 dní nabehne MS.
Obávam sa len nežiaducich účinkov na dovolenke, predsa Afrika, chcem sa vyhnúť menštruácii a rizikám infekcie.
Máte konkrétne skúsenosti? Ďakujem pekne.

Denisa217

Zienky,nema niektora doma norethisteron ktora ho nepotrebuje?? My tiez ideme v decembi na dovolenku a gyn.ma dovolenku, nieje problem odkupit.Ktora uz nepotrebuje nech sa ozve ;)

Janka3010

Aké nežiadúce účinky ešte máš, ak píšeš, že to nesmieš dlho užívať?
Moja MS nie je úplne pravidelná, za posledný rok sú to cykly od 29 - 38. Ale posledné mesiace v priemere okolo 32 deň. Preto je mi aj ťažšie určiť, ktorý deň je 2 dni pred MS :) z titulu začatia užívania norethisteron. Dnes mám 27.deň.cyklu.

Biela Kobra

Ďalšia menštruácia by mala prísť po primeranom počte dní - ako ti chodí cyklus. Proste keď sa posunie v novembri napr. z 10. 11. na 20. 11., tak si nasledujúcu menštruáciu vyrátaš cca 28 dní od 20. 11.

Norethisteron si môžeš vziať pre istotu so sebou, ale riziko v podstate hrozí, len ak by si aj normálne mávala problémy s nepravidelným cyklom.

Janka3010

Dakujem velmi pekne. Mna len dr.upozornovala na to ze v takom pripade _ mesiac skor- mozno mi ms pride aj pocas dovolenky ze sa neda na to uplne spolahnut takze mi odporuca brat ho radsej pocas dovolenky so 100 percentnou istotou. Ale ako pises radsej by som to vzala ako ty uvadzas.... Mas to teda overene je to lepsie ano. ? A dalsia ms pride v posunutom cykle.?

Biela Kobra

Janka, presne takto ho brávam. Mesiac skôr. Posunieš o týždeň alebo o koľko potrebuješ, kým si doma, v normálnom prostredí, v normálnom dennom režime. Vedľajšie účinky sú - u mňa je to napr. nafukovanie, tlak v bruchu a vlastne PMS ako vyšitý. To ti na dovolenke dobrej nálady nepridá. Norethisteron ale dosť zaťažuje pečeň a môže byť aj alergická reakcia, takže ja ho napríklad dlhšie ako pár dní nemôžem.

Na dlhšie oddialenie mám dobrú skúsenosť s Progesteronom, ktorý - aj keď u nás to nie je taká známa vec -, sa nemusí vyslovene užívať orálne, ale vstrebe sa aj cez sliznicu (vkladanie do pošvy), takže odpadajú nežiaduce účinky spojené s trávením. Ale keďže cez dovolenku sa ráta aj s príjemnejšími chvíľami strávenými s priateľom, tiež by tom to vybavila radšej doma o mesiac skôr a dovolenku si proste užila bez liekov.