Schudla som a nemám menštruáciu.

Príspevok v téme: Schudla som a nemám menštruáciu.
Lenniekto

Dobrý deň, mám taký problém že keď som schudla nedostavila sa mi menštruácia. Mám 16. rokov a výšku 166 cm hmotnosť som mala pred chudnutím 60 kg po chudnutí 49 kg, (pri chudnutí som zdravo jedla 5 krát za deň a aj cvičila hodinku nie náročné cviky), teraz keď nechudnem mám 52 kg a stále cvičím ale iba 30-40 minút denne (okrem nedele) aj to iba drepy a plank na svaly. Musím sa priznať že som šťastná že menštruáciu nemám. V živote neplánujem mať deti a keď tak vždy som si chcela adoptovať dieťa. Len sa bojím toho že mi prestanú alebo že mi zmiznú prsia. Je to možné môžu úplne zmiznúť? Inak som čítala že ak chcem opäť menštruovať musím opäť nabrať pár kíl a to nestačí nabrať kilá až v tedy keď budem chcieť mať naozaj dieťa? Prosím poraďte mi, veľmi sa teším z toho že menštruáciu nemám ale nechcem prísť o prsia. (Keby mi už nerástli to by mi nevadilo len aby sa nezmenšili) Dodatočné informácie: chudnutie mi trvalo 1 rok. Takže som každý mesiac zhodila asi 1 kg možno aj menej. Neberiem žiadne lieky nikdy som nemala chlapca ani ako škôlkárka jednoducho nič nechcem. Aspoň zatiaľ dúfam že sa to nezmení. :D Ku doktorovi nechcem ísť ja sa o takýchto veciach strašne hanbím hovoriť, moja mama a rodina 3 roky nevedeli že mám menštruáciu no ale nakoniec som to mame musela povedať lebo to už chcela riešiť keď som mala 15 a ona si myslela že ju nemám. Dúfam že mi pomôžete vyriešiť problém.

lenniekto

Ďakujem vám za odpovede, pokúsim sa s tým niečo robiť. Hlavne to poviem mame a ona mi s tým hádam pomôže. Pôjdeme k lekárovi alebo ja neviem ešte čo. :)

Andy52555

Milá LenNiekto, menštruácia je pre ženu veľmi dôležitá kvôli hormonálnej sústave, ale aj kvôli celkovému zdraviu. Ak ju nemáš, niečo nie je v poriadku a je na mieste ísť za gynekológom. Čo sa týka tvojich otázok, ak by si chcela dieťa, nie, naozaj nestačí pribrať pár kíl predtým ako by si ho chcela. Ako si to vlastne predstavuješ? Máš 16, dajme tomu do 25-ky budeš bez menštruácie, potom priberieš pár kíl a zázračne budeš mať dieťa? Naštuduj si základy ľudského tela a ako funguje menštruačný cyklus, lebo máš zjavne medzery. K tvojej ostýchavosti, chápem, že nie každej žene či dievčaťu je príjemné ísť za gynekológom a rozprávať mu svoje problémy, ale je to doktor preboha. Keď budeš mať zápal plúc, zostaneš doma a nepôjdeš k doktorovi, lebo ti je to trápne? Gynekológ je lekár ako každý iný, pre neho nebudeš nič extra, len ďalšia karta v archíve, on si z teba srandu robiť nebude.

Lollka

A to naco si sa hentak vyhladovala, k comu to je akoze dobre? Chlapa nechces ale aj maloktoremu sa pacia take kostry. A naco vlastne chces prsia ked nechces nikdy chlapa. V takom pripade by ti to malo byt uplne jedno a mala by si byt spokojna aj keby si vyzerala ako muzatka. Nicis si zdravie a tu nejde len o to ze mozno nikdy nebudes moct mat deti ale mozes si nenavratne poskodit zdravie. Poznam jednu co bola anorekticka a tak si znicila zdravie ze je na invalidnom lebo nedokaze nic robit, hned sa zadycha uz pri par krokoch. Proste si tym hladovanim znicila vnutorne organy a nema v poriadku srdce ani pluca. Invalidny dochodok ma uplne smiesny, nedokaze z neho vyzit a tak hoci ma uz davno po 30-tke stale byva s rodicmi a jeduje sa s nimi. Ako dieta bola uplne zdrava ale cely zivit si znicila hladovanim.