Dobry den, chcel by som vas poziadat o radu, ako sa vyporiadat so svojim problemom. Mam 22 rokov, a skoro kazdy den uz pred obedom sa citim unaveny, hoci som spal 8-9 hodin. Napr. uz aj teraz ked pisem tento prispevok pocitujem unavu, nie je to nejaka extra unava, ale dost ma to ovplyvnuje pri uceni, kedze s takymi pocitmi moj "vykon" klesa. Kavu ani ine kofeinove veci nepijem. Viem, ze mam nizsi tlak, vzdy ked si doma len tak pre zaujimavost odmeriam, mam okolo 102-110/59-69. No nejake ine problemy nepocitujem. Neviem, ci to moze sposobovat aj ten tlak, no mam taky pocit, ze som o tom uz niekde cital. Neviete mi prosim poradit, ako sa vysporiadat, je mozne, ze mi chybaju nejake vitaminy alebo nieco? Dakujem.
Casta unava
V takom prípade by si si tú jednu kávu vypiť mal. Vitamíny ti s tým isto tak rýchlo nepomôžu, zbytočne je si niečo nahovárať...
Moja znama bola takato unavena a zistili jej boreliozu. Presiel rok a stale sa este lieci, uz berie druhu davku antibiotik a to hadam cele dva mesiace, alebo tak nejak. Stale je unavena.
moze to byt z tlaku
Ahoj, príčin môže byt neskutočne veľa.
Aspoň pár rad:
1. Nedostatok tekutín - snaž sa piť dostatok tekutín po cely deň, minimálne 2 - 2,5 litra.
2. Nedostatok vitamínov - doplniť železo, magnetizmu, vitamín B12, vitamín C...
3. Psychická nepohoda môže byt tiež príčinou.
4. Momentálne počasie
5. Fyziologická príčina - napr. poruchy štítnej žľazy.
Zo začiatku stačí piť dostatok tekutín, doplniť vitamíny, zvážiť nejakú pohybovú aktivitu aspoň 20 minút denne (napr. Prechádzka, bicykel...)
Pokial to nemôže, treba pátrať ďalej.