Mám říct pravdu ?

Príspevok v téme: Mám říct pravdu ?
JsemUprimna

Zdravím lidičky.
Koncem listopadu máme takovou malou stužkovou a ja nejdu, protože kolektív mě nemá v lásce. Seděla bych am beze slova a to nechci. Navíc se tam všichni ožerou a já nepiju.

Mám jim říct pravdu proč tam nepřídu nebo se mám na něco vymluvit ?
Je tam jedna spolužáčka, která je fajn, věřím jí. Mám pravdu říct jen jí, nebo ji lhát ?

Anonym1999SK

Ja tiež nejdem na stužkovú. Po prvé stužková nie je povinná akcia, takže nikto ti nemá právo za to nič spraviť, toto je potrebné si zapamätať, kvôli prípadným nepríjemným rozhovorom s triednou. Po druhé ak nemáš v triede kamartátov, tak to, že nepôjdeš na stužkovú moc vecí nezmení ani k lepšiemu, ani k horšiemu. Mne pomohlo, že som to vyriešil celkom v tichosti a nerobil cirkus okolo toho, tým by si mohla poštvať ostatných. A nakoniec čo sa týka rodičov, tak tiež moji neboli z toho nadšení a mal som s nimi viacero rozhovorov na tú tému, ale som si povedal, že ak chcú, aby som tam išiel, aj napriek tomu, že sa tam budem cítiť zle, tak mne je jedno, že či im na tom záleží. Hovorili mi napríklad, že budem braný za divného v triede, ale tak v mojom, aj v tvojom prípade už sa stalo, takže to ma nejak nedesilo.

PS: je to taká istá odpoveď ako v téme som chorá/hlúpa/divná, ale hodí sa sem taká istá odpoveď a chcel som, aby ju videli aj ľudia, čo si pozrú iba túto tému

BudUprimna

Jedniducho povedz ze na stuzkovu nejdes. Mas zly kolektiv. Oni dobre budu vediet preco nejdes a nebudu prekvapeni. A kamoska tak isto nie. Ja to mam horsie. Mam dobry kolektiv lenze celkovo nenam rada taketo slávnosti moc ludí. No ked sa dozvedia ze nejdem tak ma aj zabiju :D jednoducho povedz ze bejdes a ked sa ta budu oytat preco tak preto. Niesi povinna im davat dovod. To sa tak tak hovori:
-preco?
- co preco? A preco je hovno hnedé? Proste je hnedé

Sevrinka

nedavno sme tu na fore riesili koniec sveta. takze sa neunuvaj, neplytvaj zbytecne slovami a cinmi, ved do tej slavnosti sa ani nedozijes

Kontrol0r

Ja som na stužkovú nešiel pretože mám soc. fóbiu a celá trieda ma mala aj tak za odpad. Vyhováral som sa na peniaze, že na to nemám, pravdu som nepovedal. Nakonec to skončilo tak, že to spustilo takú reakciu, môj postoj zaujali viacerí a žiadna stužková nebola.

Kamoške by som povedal, pravdu, ostatním pravdu alebo si niečo vymysli, ak im ne Tebe nezáleží, bude im to jedno aký máš dôvod.