Dobrý deň.Prosím o pomoc a skúsenosti.Pred asi 3 týždňami som začal piť jablčný ocot s cielom podpory svojho trávenia nakolko po azda každom jedle som mával problémy so značnou únavou,bolesťou hlavy a vystupovaním jedla späť do krku čo nebolo bohvie čo.Trpia tým azda všetci z mojej rodiny,doktory im na to dajú vždy z pravidla nejaký liek s popisom "inhibítor protónovej pumpy" no stav sa im z dlhodobého hladiska nelepší.Nakolko vraj kyselina(pálenie záhy) je vraj kyselinou nie zo žalúdka, ale vraj sa jedná o menej kyslú odpadovú kyselinu z tenkého čreva s názvom "lactic acid",tak som sa rozhodol podporiť žalúdočnú kyselinu silnejšou kyselinou z jablčného octa a ono to vskutku pomáhalo čo sa trávenia týka.Problém je, že posledný týždeň sa u mňa objavila taká vec čo som nikdy nezažil.Ide o pocit kedy sa môžete plnohodnotne nadýchnuť, no máte veľmi obmedzený výdych, čo sa časom vystupňuje do takej miery,že mi začne zaliehať v ušiach,ako pretlak vzduchu v hlave, začnú mi tŕpnuť a tuhnúť svaly na celom tele a mám celkový pocit že niečo neni v poriadku a čo chvíľa skolabujem a musím sa postavič a začať chodiť,čím viac panikárim,tým je to horšie a prechádza to do triašky celého tela. Bol som s tým dva razy na pohotovsti behom týždňa, lebo som niečo také nikdy nezažil a prepadol som totálnej panike a myslel som že maám porážku alebo niečo.O jablčnom octe píšem preto,lebo z časového hľadiska mám pocit že je tam nejaká priama úmernosť, s postupným eskalovaním sa toho čo zažívam teraz.Toho octu som si dával dosť a niekedy som ho riedil viac no niekedy osť málo,len na dno pohárika+ trošku vody,nikdy nie samotný ocot.Po vyhrotení príznakov som ako prvé vyradil ocot,no symptómy zotrvávajú.Je to príšerný pocit,horšie je to keď sa najem,vtedy mi aj veľmi začne búšiť srdce, a keď niečo vypijem ,žalúdok vydáva neskutočné veci,ako obrovské bubliny,pri dýchaní rôzne zvuky neprirodzené,neskôr to prejde do čriev a tam cítim ako prievan vzduchu a je to dosť nepríjemné.Nemohol som pri pití jablčného octa vdýchnuť trocha cez reflux,ktorý niekedy mávam, do plúc a teraz nemôžem plnohodnotne uspokojivo vydychovať? alebo si octom narušiť niekde nejakú slizniu cez ktorú sa nadmerné množstvo duchu pri vdychovaní dostáva do žalúdku ? Dnes som bol na gastre a diagnózu mám - mierne, 3mm rany na pažeráku,a mierne zapálený žalúdok - stupeň 1/4 . Doktor mi dal nejaký liek so slávnym " inhibítorom protónovej pumpy " ,ktorý nikomu s rodiny nikdy nezaberal z dlhodobého hladiska,ba sa dá povedať,že reflux sa začal u nich objavovať častejšie.Neviem teda či ten liek mám začať brať,keďže obmedzením kyslého prostredia v žalúdku sa trávenie ešte viac spomalý,čo môjmu už aj tak dosť ťažkopádnemu a nie veľmi častému vyprázdňovaniu veľmi nepomôže.Pálenie záhy vôbec nemávam,iba sa mi občas jedlo lezie hore krkom keď si grgnem.No aj tak mám podla gastra reflux a mám brať inhibítor.Môže to pomôcť môjmu dýchaniu a symptómom,ktoré sa z ničoho nič začnú eskalovať,z úplne kludového režimu,ako pri nejakej panickej poruche, na ktorú má moja obvodná lekárka podozrenie,po mnou opísanýych symptómov,hoci mne sa tomu nechce veriť.Prečo mám potom pri každom napití sa alebo najedení sa pocit akoby mi išel explodovať žalúdok a vzduch mi prúdi v celom tráviacom trakte v abnormálnej kvantite,dokonca niekedy keď ležím tak sa mi znepriestupní dýchanie nosom, že sa musím dať hlavu hneď nad úroveň zvyšku tela,alebo si sadnúť lebo nemôžem vobec dýchať nosom a hlien z nosa to nie je,lebo nevysmrkám nič,je to len akokeby tlak alebo vzduch.Je to dosť obmedzujúca vec to s tým dychom,lebo niekedy musím priveľmi premýšlať nad tým,že sa mi nedá dobre vydýchnuť a že sa to môže celé zasa spusťiť a neviem si predstaviť že budem den čo den nútený excesívne upriamovať svoju pozornosť na dych a tak sa oberať o pozornosť na podstatnejšie veci.Prosím pomožte,lekárka si myslí že je to psychika, no to mi príde veľmi povrchné to tak rychlo vyhodnotiť,ani plúcne mi nedala ešte spraviť a havne tie tlaky vzduchu v celom tele čo mám,to je niečo nenormálne.Ďakujem.