Problemy s dcerou

Príspevok v téme: Problemy s dcerou
ZuSkazJaca

Dobry den, neviem uz ako dalej. Mam 8,5 rocnu dceru, s ktorou mam dost komplikovany vztah. Hovori mi, ze som zla, len jej rozkazujem, nech idem prec. Neznasa ma. Cokolvek spravim alebo jej poviem nerespektuje, nepocuva. Robi mi napriek. Je drza. Arogantna. Myslim, ze ma nenavidi lebo 'som si dovolila' mat aj druhe dieta. Syna. Toho tiez neznasa. Nedokaze byt s nim ani v jednej izbe.
Hrozne ma to trapi. Muz si z toho hlavu nerobi, ale ja uz neviem ako dalej.
Dakujem.

Radanadzlato

A nech sa k tomu postavi aj partner.
Este som zabudla pripomenut, ze ak bude drza az prilis, tak sa nestresuj, jedna rodicovska facka este nikoho nezabila. Ja za ne teraz dakujem, inak by som nebola teraz taky clovek aky som. Len tolko, a nemyslim si ze by na to bola mala.

Radanadzlato

Tak musis sa v prvom rade zamysliet nad vychovou, ci nahodou nie je chyba v tebe a aj v partnerovi. To nemyslim v zlom, nepoznam vas, iba to tak vecsinou byva. Myslim ze obdobie vzdoru to nebude, na to uz je velka..ale pomaly prichadza puberta, preto mozno robi prieky a je drza. Ale ak to podchytis vcas, tak to bude v poriadku. Hlavne jej venuj vela pozornosti, neviem ake stare mas druhe dietatko, ale ak sa to bude dat tak snaz sa zvysit pozornost voci nej. Mozno ma len taky pocit lebo si sa s nou malo o tom rozpravala, ked si cakala druhe, tak si to zobrala po svojom. Ak ani ta zvysena pozornost nepomoze tak urcite detskeho psychologa vybavit, ale cim skor..dufam ze som pomohla

0vecka

vyhladaj odbornika, kolega mal podobny Problem. Starsi syn (3 rocny) utocil na mladsieho (1 rocny). Hadzal stolicky atd. Psycholog ich par hodin pozoroval a dal im konkretne rady co maju robit v akej situacii. Teraz asi o pol roka je to podstatne lepsie.

Gima

Tak jej povedz, že aj ty ju nenávidíš, aspoň sa naučí, aký je to pocit. Potom nech konkretizuje, čo jej na vas prekáža a skúste spolu hladať riešenie.

Colos

Apokryft ti radí dobre. Vyhladaj pomoc psychológa. Odporúčam Dr.Alenu Žabkayovú, má skúsenosti s rodičmi aj s deťmi, aj s deťmi s náročnou povahou. Je to skúsená psychologička, kontakt nájdeš na internete.

nnnuuu

Otec alebo mama sa môžu hrať na deti, ale v podstatných veciach musia zostať rodičmi a nie deťmi. Máš rôzne prístupy k výchove, ty sa najskôr podriaďuješ správaniu tvojho dieťaťa, ak má dieťa autoritatívny prístup k tebe, tak ty by si mala byť naň ostrejšia, lebo to pôjde do lesa!

Apokryft

Je to bezná žiarlivosť na nového člena rodiny.Ak matka čaká dieťatko a už jedno má, musí ho dopredu na to pripravovať rozprávať sa s ním aby nemalo(to staršie) pocit že bude odsunuté na druhú koľaj.Všetky deti sa vedome či nevedome usilujú o priazeň matky!Aj keby si mala 5 detí tak každému musíš rovnako dávať najavo jeho jedinečnosť a pevné miesto v rodine.Jasné ,že malé bábo vyžaduje viac starostlivosti,ale tomu staršiemu to treba nejako vykompenzovať.Je to náročné lebo každé dieťa je iné a každá malá dušička si vyžaduje zvlášť pozornosť,ale do riti veď rodičia by mali vychovávať deti spoločne.Ja som vychoval dve už sú dospelé ( to len pre zaujímavosť)a aj keď sme občas mali trosku rozdielny pohlad vždy pred detmi sme tahali za jeden koniec_ to je základ.Nebudem ta poučovať ako mas vychovávať ale to staršie nebi koli tomu ze ziarli na malú je to trosku aj vasa chyba!.Ver mi Viem to uz dávno nemâm 30-sať.V tomto ti psychológ vie velmi pomôcť ak si neporadíš vyhladaj odb.ppmoc to nieje hanba.Hanba je nezvládnuť výchovu detí a vyčítať si že sme niečo zanedbali alebo prehliadali.A mužovi otvor oči nech sa spamätá a nestrká hlavu do piesku!