Dobrý večer, v podvedomí už dosť dlho uvažujem o tom, prečo je tých arašídov tak veľa v rôznych "hotových" potravinách... Koľko je to dosť dlho? Neviem presne, ale bude to cca takých 15 rokov. Napr. v čokoláde Študentská pečať je podľa mňa neúmerne veľa arašídov, všimla som si to už dávno. A teraz nebudem menovať ďalšie podobné "delikatesy", ale je ich veľa a zo dňa ne deň viacej... ide však o tú podstatnú vec, že mne osobne arašídy "nerobia dobre na zuby" - preto som aj dala tému do kategórie Choroby všeobecne.
Arašídy.
Sme inštitúciou, ktorá poskytuje finančnú pomoc všetkým mimoriadnym ľuďom a potrebám peňazí, čestným ľuďom, ktorí skutočne potrebujú. Ponúkame úvery od roku 2000 do 7 000 000 €. Pre všetkých ich môžete kontaktovať v akejkoľvek dôvere v našom e-maile: daniellafinancia@gmail.com alebo whatsapp: 001-484-831-7681
daniellafinanzia.over-blog.com
Ďakujeme vám za pochopenie.
Keď začalo byť arašídov v Orion Študentskej pečati veľa, tak som ju prestala jesť. Začala som hľadať iné, vhodnejšie čokolády.
Ibaže ako som už spomenula, tie arašídy začali postupom času pribúdať aj v iných produktoch. "Dnes" mám pocit, že táto arašídová "vojna" už presahuje všetky medze. To je môj osobný názor.
Arašídy pri konzumovaní spôsobujú mikrotraumy v ústnych dutinách, mikrotraumy v zaplombovaných zuboch. V týchto léziách sa omnoho lepšie uchytávajú rôzne mikroorganizmy a nachádzajú v nich pre seba dobrý úkryt, super azyl pre svoj ďalší život...a nájdu si cestičky aj hlbšie. Z toho potom vznikajú zápaly, ktoré sa môžu rozšíriť aj do ďalších miestnych orgánov; či už tomu niekto verí alebo nie. Okrem tohoto arašídy majú ešte množstvo ďalších vlastností, ktorými dokážu telo zraniť. Pri opakovanej konzumácii - zraňovať...
ja som mala rada študentsku a už sa ani nepamätám kedy som ju naposledy jedla,..fúú roky... počkať ni, minule ma ponukla kolegyna v robote..
ja teraz skor take ktore nechám rozpúšťať na jazyku ako požitkár,
toho roku ma trápia zúbky nejak tak aj ja mam problem hrýzť, ale pre zmenu ja by som si tie arašidy rada dala..
včera som bola v obchode s rodičmi a mama si akurat arašidy nesolene brala... a ja som to okomentovala "juuuj ja mam na ne takú chuť už dlho a nemozem koli zubom :-( "
na jednej strane mi vypadla vlozka zo zuba uz 2tyzden, akurat ma zubar dovolenku a na druhej strane 2mesiace zaplombovany zub je citlivy :-/ lebo ja blba uz do buducna ked mi bude zub plombovat dam si automaticky vybrat nerv..
Vieš, WHISPER, pred cca15-timi rokmi bola tá Študentská pečať úplne iná.... o arašídoch v nej nebolo veľmi chyrovať. Potom sa takpovediac zo dňa na deň zmenila. Študentská pečať začala byť o arašídoch, spočiatku celkom jemne, nenápadne by sa dalo povedať. A zasa o nejaký čas keď začali byť "v móde" tzv. "limitované edície" a Študentská pečať začala po prvýkrát vychádzať vo svojich rôznych podobách ako napr. s chuťou višní, s chuťou hrušiek, s chuťou malín a s rôznymi ďalšími chuťami, tak tých arašídov v nich začalo byť neúmerne veľa. Arašídy majú aj svoj objem, sú aj dostatočne ťažké, takže v tomto smere sa táto čokoláda nezmenila...jej kvalita však zo dňa na deň prudko klesla...keďže tie arašídy v podstate nahradili kvalitnú čokoládu. Za obdobia tzv. "totality" bola totiž Orion Študentská pečať jednou z najkvalitnejších čokolád.
Vieš, WHISPER, pred cca15-timi rokmi bola tá Študentská pečať úplne iná.... o arašídoch v nej nebolo veľmi chyrovať. Potom sa takpovediac zo dňa na deň zmenila. Študentská pečať začala byť o arašídoch, spočiatku celkom jemne, nenápadne by sa dalo povedať. A zasa o nejaký čas keď začali byť "v móde" tzv. "limitované edície" a Študentká pečať začala po prvýkrát vychádzať vo svojich rôznych podobách ako napr. s chuťou višní, s chuťou hrušiek, s chuťou malín a s rôznymi ďalšími chuťami, tak tých arašídov v nich začalo byť neúmerne veľa. Arašídy majú aj svoj objem, sú aj dostatočne ťažké, takže v tomto smere sa táto čokoláda nezmenila...jej kvalita však zo dňa na deň prudko klesla...keže tie arašídy v podtate nahradili kvalitnú čokoládu. Za obdobia tzv. "totality" bola študentská pečať jednou z najkvalitnejších čokolád.
Dalo by sa o tom veľa rozprávať, aj pravdy, aj nezmyslov. Do chémie sa už nebudem púšťať, ale taký rok, dva samoštúdia a takú chutnú polievočku by som ti aj bez jedinej kurky vyčaril, že by si si len prsty oblízal! Nič, idem spať, tak dobrú noc a R.I.P.!
Ja si myslím, že to môže pokojne prepuknúť vo veľký celoeurópsky škandál!!! Už aj u nás na JRD sa o tom dojičky s predsedom rozprávali, o tom pridávaní arašidov do všetkého! Je pravda, že svinky trochu prikrmujú, ale nemôžem povedať čím. Ale keď trochu porozmýšľaš, tak na to isto prídeš aj sám!!!