Začiatok podnikania

Príspevok v téme: Začiatok podnikania
Lucinka888

Ahojte baby, mám otázku na tie, čo podnikáte, chcem sa opýtať na SRO.

Je lepšie si to zakladať sám a vybavím to ako povedať na rýchlo, alebo to trvá dlho, prípadne ako rýchlo to vie vyrobiť firma a je lepšie si za to priplatiť?

Btw.: sro vs živnosť už som rozhodnutá pre sro.

Takže ma zaujíma iba sro, ďakujem pekne :)

sroguru

Ono všetky spoločnosti, ktoré sa tým zaoberajú sú pomerne rovnaké, zmena je viditeľná hlavne v cenách ale aj to minimálna.

Čo je však rozdielne je to, ako ku klientovi pristupujú. Či všetko naozaj obehajú samy, či klientovi všetko vytlačia, či mu dajú zákl. poradenstvo zdarma atď.

Nám sa za roky najlepšie osvedčil Sro portál ( www.sroportal.sk).. má to, čo som písal + platíte u neho za vytvorenie sro až PO procese, teda aj súdne poplatky, kolky atď platia oni zo svojho.. až potom vy.

simeon

Určite je lepšie to urobiť cez spoločnosti, ktoré sa tomu venujú full time, no nemám osobnú skúsenosť za posledný rok s nikým.

denideny

mate59 - pravnikom najlepsie za 500 eur ze? A pritom spolocnosti, ktore sa tomu venuju to urobia do 250-300 eur.. cize radsej cez nich,

mate59

Eseročku si nechaj založiť právnikom,on to všetko obehne a vybaví i na obchodnom súde,beztak sa musia overiť podpisy u notára/neviem,či budeš konateľka len sama/,potom zasadanie valnej hromady nie si určite schopná spísať sama,je tam viac takých zložitejších vecí a vyvaruješ sa chyby.Výhoda je,že neručíš celým svojim majetkom a nemusíš byť zamestnanec sro,musíš viesť podvojné účtovníctvo,čo by mala robiť ext.firma.Rozmysli si naraz všetky predmety podnikania, daj si tam toho viac,aj všeobecné veci ako kúpa a predaj tovaru, prenájom a podobne, lebo za každé ďalšie zapísanie predmetu podnikania sa platí.Založenie celkom sa stihlo do 2 týždňov,zrušenie a výmaz z obchodného registra trvá aj viac než rok.

SimonP

Ja sa v tom neviznam, no co si dnes sam clovek neurobi nemam na poriadk este taketo pravne veci a urcite budu chciet majland firmy za sluzby pravnickeho charakteru.....