Ahojte, teraz tu napíšem asi milión príznakov bez danej diagnózy s nádejou, že niekto z vás zažil niečo podobné a dokáže mi pomôcť/poradiť, keď už lekári sú bezradní. Budem písať aj psychické aj fyzické príznaky.
Začalo to ešte pred letom. Predtým vždy zdravá, Max chrípka. Avšak celý život psychicky týraná otcom alkoholikom. Pred rokom som sa konečne odsťahovala a začala žiť nový život. No potom jún - skúškové, stres, do toho hádky s frajerom, plač, krik, ale iba občas. Prvýkrát začiatkom leta prišiel tetanický záchvat v noci. Zobudila som sa, že mi je zle či čo a už, búšenie, tŕpnutie, plač. Kým sme prišli na pohotovosť, ktorú máme 30 minút cesty, prešlo to a tam má odbili, že už mi nič nie je a mám ísť domov. Často som mala závraty počas leta, únavu, slabosť, nevládala som, ale takéto stavy boli fakt 1-2x do týždňa. Dostanem sa späť ku skúškovému. Celý mesiac som sedela nad knihami, vkuse v tej istej polohe, od rána do večera. Nehovorím o tom, že celý semester som tiež len sedela a cestovala vlakom, cvičenie minimálne, ak bol čas. V lete som pracovala ako čašníčka. Stále ma bolelo chrbát a k tomu sa mi veľmi ťažko dýchalo, v noci som a budila, že sa nemôžem nadýchnuť. Potom sa to stupňovalo, závraty viac a viac. Ale stále to prestalo a zase. Pocit na krku, ako keby mi naň niekto niečo položil a nemohla som ani rozprávať, nevládala som a tlačilo ma to od fakt že od krku, k tomu dýchanie, stres z toho a v noci budenie, že mi je zle a že umieram.
V septembri som dostala ako tretia v rodine hnačky, vracala som, horúčka. Jeden deň. Na druhý deň som sa zobudila na nejaký buchot a začalo mi strašne búšiť srdce, po hodine prišla záchranka, 103/min a vzali ma interné. Infuzka a liek proti búšeniu. O 2 hodiny som sa vracala domov a na pol ceste tetanický syndróm. Tŕpli mi ruky, nohy, jazyk, ústa, podnebie. Zase naspäť. Tam infuzka s magnesiom a Neurol, pretože som plakala, že nechcem umrieť. CT hlavy v poriadku a a krv v poriadku, EKG super, až na sínusovú tachykardiu. Začalo ma pichať na hrudi a ťažko sa mi dýchať, že len to mám rozdýchať a bude ok. Na druhý deň prepustená, na neurológii že to je tetánia, MRI mozgu, krčnej chrbtice a EMG, všetko o mesiac.
Po prepustení som slabla, závraty, nevidím dobre na ľavé oko, k tomu stavy derealizácie a depersonalizácie. Zničená, zase hnačky, závraty, nízky tlak, bolesti chrbta, búšenie, plač, v noci budenie, ráno slabosť, nenotornosť rúk.
Gastroenterológa v poriadku, kardiológia a EKG Holter v poriadku, ortopédia v poriadku, pľúcne v poriadku, RTG pľúc v poriadku, RTG chrbtice zanedbateľná ževraj skolióza a menšie opotrebovanie, USG brucha v poriadku, MRI mozgu a krčnej v poriadku, testy na boreliózu, mononukleózu, štítnu žľazu a pečeňové testy v poriadku, sedimentácia a zápaly v poriadku, krv v poriadku...
Momentálny stav: už druhý mesiac mám závraty, derealizáciu a depersonalizáciu, stavy plaču, boli ma krčná a hrudníková chrbtica, bolesť medzi lopatkami, búšenie, slabosť v nohách, nemotorné ruky, zlý zrak, únava po 5 minútach chodenia, neschopnosť sa sústrediť, už sa pridali problémy s prehĺtaním a neschopnosť normálne niečo povedať, aby som sa nezajakávala. Nevládzem dýchať, vkuse pohotovosť a záchranka, vkuse nič. EMG čakám o 3 týždne. V noci sa budím, večer neviem zaspať, ráno ako keby ma prešiel parný valec. Plus k tomu tlaky v nose a teraz aj bolesti hrdla.
Ak niekto tuší, čo by to mohlo byť, prosím, napíšte. Ak mal niekto niečo podobné, kľudne aj emailom vás budem kontaktovať. Prosím vás, odpovedajte normálne, som človek, ktorý už stráca chuť do života a nevládze. Včera som zase bola večer na pohotovosti, kde má odbili, že je to ok. Ďakujem krásne.