trpim na tuto chororbu. prosim, ak mi viete poradit ohladom diet a iných vecí, prosím napíšte mi na dhavranova@zoznam.sk. velmi tažko trávim každé jedlo, grgá sa mi, mám stále vetry a bolesti žalúka a čriev po jedle. hambím sa za to. prosím o radu.
dakujem Vám
dajana
prechodný pyrolospazmus- spomalena evakuacia žaludka
ganaton je presne na tú motilitu žalúdka.Keď ho budeš užívať,určite ti bude lepšie tráviť.
Ďakujem za odpoved. Díky moc. Mala by som brat Ganaton, a Quamatel,ale este neberem.( Trochu sa bojim, ze budem vracat, lebo minule som mala taku epizodu vracania z celkom obyčajnych liekov). Dakujem. Nabehnem do obchodu a kupim si tie enzymy.Urcite to zabere. Dakujem. Inak, lekar mi poradil, ze ma jest lahkostravitelne varene pokrmy a dost to zabera. Predtym som chrumkala surovu zeleninu a ta sa tazko travi.
Dakujem Vam za radu. Pekný večer.
Ahojko
Kvasenie v zaludku moze nastat len pri nedostatku kyselin, inac pri dostatocnej hladine kyselin aj ked nie zabite su kvasne bakterie totalne inhibovane.
Nehovorim, moze byt aj iny problem, ale hypochlorhydria tam je.
Zle natravene potraviny sa dostanu do criev a tam sa to len exacerbuje(vystupnuje) a bakterie maju hostinu. Aj tie, ktore by tam uz nemali co dostat, keby sa napr cukry a skroby uz uvolnili a absorbovali.
RNG,nemusí ísť priamo o hypoaciditu.Skôr si myslím,že ide o slabú motilitu žalúdka,ktorá nie je priamo ovplyvnená kyslosťou.
Pravdepodobne hypochlorhydria, to sa dnes nediagnozuje, ale je to nedostatok zaludocnych kyselin. Totiz ked je dost zaludocnych kyselin, nemozu kvasne baktewrie pracovat a nic sa nekvasi v zaludku, tj ziadne extra.
grganie a pod.
Naprava je jednoducha, uz som to castejsie spomenul hlavne pre starsich ludi s palou a vetrami:
treba si doplnit enzymi a zaludocnu kyselinu.
Ja osobne beriem Betain HCl s kazdym jedlom(2-4 tabletky, podla velkosti jedla), ale existuju aj ine napr pepsin HCl a rozne enzymaticke zmesy
a bola si s tým na vyšetrení? Užívaš aj nejaké lieky?