Čím to je?

Príspevok v téme: Čím to je?
jumbacisko

Zdravím, poprosím len seriózne odpovede, keďže ide o problém, ktorý sa ma viac menej celý život týka a neviem nájsť východisko/riešenie.
Ide o to, že zovšadiaľ počúvame ako si sami môžeme za svoje úspechy a pády, že všetko je v našich rukách a že každý si je sám strojcom svojho šťastia. Ale je to ozaj pravda?
Všetci poznáme "čierne ovce". Ľudí, ktorí si nevedia nájsť prácu, nevedia sa dostať na školy, nevedia si nájsť partnerov, nemajú peniaze, sú odstrkovaní...skrátka sa im všetko sype pod rukami. A paradox je, že práve títo ľudia sa snažia najviac zo všetkých, aby sa im darilo. A zažívajú len pády.
Na strane druhej máme ľudí, ktorí druhých využívajú, flákajú sa, majú zmýšľanie "dajak bolo, dajak bude", o nič sa nesnažia, klamú a podvádzajú....a pritom im všetko padá k nohám.
Určite vo svojom okolí poznáte tieto prípady. Pýtam sa: Čím to je? Je to v konaní tých ľudí? Je to ich povahou? Alebo nám je vopred dané- ty budeš trpieť a ty budeš šťastní?
Máme ľudí z rozvrátených rodín, ktorí sa vypracovali na milionárov a máme deti, ktoré majú všetko a vekom sa z nich stanú nešťastní ľudia, ktorí sa len pretĺkajú životom (nie preto lebo nevedia, čo od rozkoše).
Sú ľudia, kt. kde prídu sú vítaní a žiadaní a sú ľudia, ktorí sú odmietaní a osamelí.
Kde je problém?

Apokryft

Nehovoriac o "karmickom" osude.Človek ktorý v min.živote mal všetko a nevážil si to môže byť v tomto živote ............nebudem to rozpisovať aj tak tomu len málokto verí.Naopak ten kto sa snažil a rozvíjal talenty v min živote úročí v ďalšom.Na konci celého cyklu až k " osvieteniu" niktosa nemôže vyhovárať na zlé podmienky.To je boží zákon ak by to tak nebolo on by bol zodpovedný za naše zlyhania.Z každou úlohou je nám dané hneď niekoľko riešení......ale kto už by na to veril?Ľahšie je sa vyhovárať na okolnosti.

Apokryft

V prvomrade človek ktorý vyrastal v soc.slabších podmienkach môže ho to hnať aby sa v živote snažil a netrel"chudobu" mal vzdelanie biznis a naopak druhý ,ktorý mal všetko skončí zle dokonca až drogy a podobne.Ale môže to byť práve naopak .Zme rozdielny a na každého vplýva či už dobre alebo zlé prostredie inak.Dokonca aj súrodenci môžu byť každý iný.Čiže prostredie v ktorom vyrastáme formuje ale rozdielne podľa povahy a charakteru.Po druhé.Treba si v prvomrade uvedomiť že nič nieje zadarmo!Aj zdanlivo ľahko nadobudnuté veci sú vykúpené niečím čo sa zatiaľ nemuselo prejavit a len čas ukáže či to stálo za to.Pre každého je najlepšie pznanie ku ktorému sa dopracuje sám.

Mesačný princ

A to nevieš, že je všetko vopred dané? :O Jasné, že je to tak a náš život ovplyvňuje okrem tvojho karmického ja ešte oveľa viac faktorov.

Dôležité je pochopiť a ak ľudia nepochopia, tak sa celý život nepohnú ani o milimeter. Bohužiaľ.