Akne na krku

Príspevok v téme: Akne na krku
peter1993

Mám problem s aknem na krku, mam ho len na krku hlavne na bokoch krku a vzadu a miestami aj vo vlasoch. Vyrážky su červené boľavé hrče, miestami aj zahnisané. Mam 24 rokov a tento problem mam cca od 20tich. Pochodil som po roznych koznych lekaroch a ti mi stale davali rozne kremy, masticky, vodicky a stale nic nezabralo. Zabralo to iba pocas uzivania tychto masti, akonahle som prestal opat sa to vyskytlo. V poslednom rade som vyskusal ospevovanu kozmetiku mary key pre panov a ani ta nezabrala (rozne aknozne kremy, cistiace kremy a podobne). Som sportovec, steroidy som nikdy nebral cize z toho to nie je. Jedalnicek mam pestry, vylucujem mkiecne vyrobky a pecivo a aj tak nic nezaberie. Vitaminov mam hodne nakolko pravidelne proti prevencii uzivam B, C, magnezium a podobne. Som pravidelny darca krvi takze si myslim ze keby sa nieco vo mne naslo tak mi to zistia tam. Fakt vazne uz neviem v com to moze byt. Prosim poradte kto moze

kabel

Vôbec nemusí ísť o akné, ale o folikulitídu, čo vyzerá veľmi podobne. Opätovné vracanie sa prejavov po preliečení by tomu nasvedčovalo. Často býva z prítomného infekčného ložiska v mandliach, alebo hnisavého vačku pri niektorom zube. Odporúčam preto kvalitné ORL vyšetrenie zamerané na prítomnosť fokusu a taktiež to zubné.

kabel

Boli ti vyšetrené mandle a zuby na fokálnu infekciu? (výtery z hrdla a nosa a kompletné zubné vyšetrenie s RTG)