Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, o tom, ako to prebieha, ako ste si " vydobyli" cystoskopiu mechúra v narkóze úplnej( aby ste zaspali a nič necítili -žiadne bolesti), lekári to nechcú robiť pri narkóze, ale pri vedomí, čo je podľa mňa úplne katastrofálne, keď ešte aj človek má stále zápaly tej trubice. čo je pri tejto anestéze potrebné? Ako to prebieha presne ? Platí si to teda pacient sám? Mali ste po tom zákroku nejaké komplikácie? lebo keď lekári informujú o tom, že čo všetko sa môže stať, ako pomaly môže človek pomaly zomrieť z toho , keď dostane takú infekciu, tak je to katastrofa čistá. Dá sa to takto ambulantne "vybaviť" hocikde či len v nemocnici na operačke alebo? Je potrebný anesteziológ? Ako vlastne,čo je to tá ambulantná narkóza? vobec neviem totiž, kedže nikdy som nebola v narkoze, viem len že sa to do žily pichá, ale viac neviem.
Je pravda, že sa nič nenájde pri tej cystoskopii? urologovia vravia, že je to vraj úplne zbytočné, že v 99% prípadov sa vôbec nič strašné ani diagnóza nenájde a neodhalí,ale aby sa "istili", tak musia to spraviť, je to nutné teda? názory sa rôznia, tak ako ?
Aké ste mali stavy po tom, pomohlo to hrozné vyšetrenie na niečo? Myslím, že sú na mieste obavy, kedže je to také strašné a pre pacientku, ktorá ešte nikdy nebol ani na gynekologickom sone vnutornom, a nebol riadne cievkovaný nikdy, to podľa mňa je čisté psycho.
Mala som včera pdostúpiť túto strašnú vec, ale hrozne sa bojím v živote mi nič takéto nebolo robené, tak som zutekala stade, a začala som revať, že sa staršne bojím. Ale s lekárom sa nedalo dohonúť, abymi dal anestézu, vraj načo, že to vydrží väčšina žien, že málo len málo pacientov, ktorí chcú sa uspať.
Ja mám panický strach zo zubárov a aj to mi musí robiť obyčajný kaz s dvoma injekciami...:(( viem,že som padavka, aj sa hanbím za to, ale strašný stres mám. A potrebuje sa to vyšetriť. Strašne sa bojím jednak aj bolesti a jednak aj že to nedám, trhnem sa, niečo mi poškodia, a budem doživotne mať nejaký infekt prípadne mi poškodia niečo :( strašne sa toho bojím..::(VRAJ alternatíva dostatočná k tomuto vyšetreniu nie je, ani RTG ANI CT mi povedal doktor, neviem,čo je na tom pravdy. Ale toto sa mi zdá strašne hrozné vyšetrenie. vraj môžem krvácať dlho, aj infekciu môžem mať,
Ďakujem za odpovede.