Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zažili ste niektorá cystoskopiu mechúra či už v anestéze alebo bez nej?

Príspevok v téme: zažili ste niektorá cystoskopiu mechúra či už v anestéze alebo bez nej?
bojazlivapanicka

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať, o tom, ako to prebieha, ako ste si " vydobyli" cystoskopiu mechúra v narkóze úplnej( aby ste zaspali a nič necítili -žiadne bolesti), lekári to nechcú robiť pri narkóze, ale pri vedomí, čo je podľa mňa úplne katastrofálne, keď ešte aj človek má stále zápaly tej trubice. čo je pri tejto anestéze potrebné? Ako to prebieha presne ? Platí si to teda pacient sám? Mali ste po tom zákroku nejaké komplikácie? lebo keď lekári informujú o tom, že čo všetko sa môže stať, ako pomaly môže človek pomaly zomrieť z toho , keď dostane takú infekciu, tak je to katastrofa čistá. Dá sa to takto ambulantne "vybaviť" hocikde či len v nemocnici na operačke alebo? Je potrebný anesteziológ? Ako vlastne,čo je to tá ambulantná narkóza? vobec neviem totiž, kedže nikdy som nebola v narkoze, viem len že sa to do žily pichá, ale viac neviem.
Je pravda, že sa nič nenájde pri tej cystoskopii? urologovia vravia, že je to vraj úplne zbytočné, že v 99% prípadov sa vôbec nič strašné ani diagnóza nenájde a neodhalí,ale aby sa "istili", tak musia to spraviť, je to nutné teda? názory sa rôznia, tak ako ?
Aké ste mali stavy po tom, pomohlo to hrozné vyšetrenie na niečo? Myslím, že sú na mieste obavy, kedže je to také strašné a pre pacientku, ktorá ešte nikdy nebol ani na gynekologickom sone vnutornom, a nebol riadne cievkovaný nikdy, to podľa mňa je čisté psycho.
Mala som včera pdostúpiť túto strašnú vec, ale hrozne sa bojím v živote mi nič takéto nebolo robené, tak som zutekala stade, a začala som revať, že sa staršne bojím. Ale s lekárom sa nedalo dohonúť, abymi dal anestézu, vraj načo, že to vydrží väčšina žien, že málo len málo pacientov, ktorí chcú sa uspať.
Ja mám panický strach zo zubárov a aj to mi musí robiť obyčajný kaz s dvoma injekciami...:(( viem,že som padavka, aj sa hanbím za to, ale strašný stres mám. A potrebuje sa to vyšetriť. Strašne sa bojím jednak aj bolesti a jednak aj že to nedám, trhnem sa, niečo mi poškodia, a budem doživotne mať nejaký infekt prípadne mi poškodia niečo :( strašne sa toho bojím..::(VRAJ alternatíva dostatočná k tomuto vyšetreniu nie je, ani RTG ANI CT mi povedal doktor, neviem,čo je na tom pravdy. Ale toto sa mi zdá strašne hrozné vyšetrenie. vraj môžem krvácať dlho, aj infekciu môžem mať,
Ďakujem za odpovede.

mmoonna

Ahoj, ja som na cystoskopii bola dvakrát. Prvý krát mi nenašli nič a druhý krát leukoplakiu. môj urológ hovoril, že to má 90% žien, ktoré majú zápaly a je to o.k. Samotná cystoskpia bola v pohode. Mňa to len raz zabolelo na sekundu, kým mi tam vopchal ten cystoskop. Ale bola to naozaj len chvíľka. Potom asi do večera ma bolelo, keď som išla na WC, aj mi išla krv, ale to je po tomto zákroku o.k. Na druhý deň bolo všetko o.k. Myslím, že sa naozaj nemusíš báť, nie je to až také hrozné.

kdebolotamnebolo

ahoj, skusim ti dat odpoved, aj ked to bolo uz pred par rokmi.

- nic som neplatila
- nemala som ziadne komplikacie, iba mi po zakroku este v ten den krvacala mocova trubica, ked som mocila, ale na pohotovosti mi urobili v ten isty den navecer cievkovanie a povedali, ze nemam nic poranene, ze to len ta trubica je po cystoskopii taka a potrebuje sa zahojit, a poslali ma domov bez nicoho
- bolest v prvy den riadna hlavne pri moceni
- ziadna anestezia pri vysetreni, prebiehalo to tak, ze mi najskor urobili cievkovanie a potom mi napustili do mechura nejaku tekutinu a potom isli cez mocovu trubicu s tou sondou alebo co to je do mechura a tam to cele presli a nic nenasli, bolelo to, samozrejme, ale neprislo mi to ako nieco extremne

nechapem, o akej strasnej veci hovoris, mne to vtedy tak vobec neprislo. skor mas psychicky problem ty sama. toto vysetrenie az take hrozne nie je.