Nepoučiteľný pes...

Príspevok v téme: Nepoučiteľný pes...
tojetenanonym

Dobrý deň,
mám doma 5 mesačného pudlíka. Stále sa nedokáže naučiť vykonávať potrebu tam, kde má, skúšam úplne všetko čo sa dá, no stále nič.. pôjdem s ním vonku na 3 hodiny a keď prídeme do domu tak sa vyprázdni tam... skúsila som teda trochu drsnejšiu tému a priviazala ho na miesto, kde by mal vykonávať potrebu, miesta na pohybovanie mal dosť, no neuveriteľne začal štekať, čo až do zbláznenia. Som z už z toho zúfala a vážne na neho nemám nervy, trpezlivosti som si vyliala viac než dosť. Nemáte prosím nejaké užitočnejšie rady? Ďakujem.

nnnuuu

Boli sme s tým aj u psychiatra obidvaja, lebo sme to s tým štekotom trošku preháňali a viete čo povedala moja psychiatrička, inak predsedníčka komory zubných lekárov (tam si privyrába)? Že: pani sestrička, nuž, na teraz zvýšime dávku! Majiteľovi tohto krásneho psíka!

nnnuuu

Aj ja som mal psíka a podarilo sa! Po necelom polroku sme sa dopracovali k tomu, že som mu bol schopný podať labku. Od šťastia sme boli obidvaja bez seba a štekali sme až tak, že si na nás oboch vyžiadal súd posudok o tom, ako sa správame. Berte si od nás príklad!
Môj psík sa volá Sivý kojot!!!

tojetenanonym

Ďakujem za všetky rady, skúsim. :)
A WHISPER, drahá, nie každý pes je asi tak poslušný jak ten tvoj "westík", každému sa vrodia iné vlastnosti, tak tu zo seba nerob frajerku. Kúpila som si ho keď mal 4 mesiace, ako bolo vidieť, tak sa mu minulí majitelia veľmi nevenovali......asi preto. Ak nič o tom nevieš tak radšej ani nič nepíš... :)
Milujem týchto ľudí..

Dawsie

Moj psik bol 7 mesiacov zvyknuty cikat na travu. Potom sme sa prestahovali a namiesto travy sme chceli, aby cikal na mulch (aby nevypaloval zlte kolecka v travniku). Nemozne? Islo to v pohode. Naucili sme ho to tak, ze ked sme boli vonku a vycikal sa, tak sme mali v ruke granulku a povedali sme ze dobre ciki ciki, pohladkali sme ho po hlavicke a psik si postupne vyvinul pozitivny zvyk ze ked sa povedalo podme ciki ciki, tak uz cakal pri dverach a vedel co ma robit, lebo dostal vela pozornosti (pohladkanie, mile slovo a dokonca aj odmenu). Je to win-win. Postupne ho staci len chvalit a papat uz netreba, ale ja ho stale sem-tam prekvapim a mam prenho v ruke nieco dobre za to, ze cika (aj kaka) tam kde ma a robi nam radost. Treba byt ale velmi trpezlivy, lebo to chvilu trva kym si psik uvedomi, co sa od neho chce. Vela stastia.

Pavla y

laska ide cez zaludok aj u psikov, tak to skus s dajakou dobrou tlacenkou a z nepoucitelnej suky sa stane to co chces ty.

LAXMI

On sa vyspini tam, kde citi, ze to uz urobil. Zjednodusene na vlastnu pachovu stopu, kde citi inych, bude len znackovat.

Kvoli tomu sa pouziva metoda novinoveho papiera, ktory das tam, kde to v byte robi najcastejsie. Ten postupne posuvas ku dveram a on sa zacne pytat sam.

Nepovazujem za najstastnejsie riesenie trestat psa priviazanim, len preto, ze si s nim nevies rady a tecu ti nervy.
Priviazes aj vlastne dieta, ked nebude robit, co chces? Psa to musis naucit, ked ho uz mas v byte.

nnnuuu

Akú dámu máš na mysli? To je asi správne tá pudlík, tak či jej to dovolí tá pudlík? To je niečo ako Ondoň skočil, čiže jeho žena je Ondoňa a detičky sú Ondoňčatká a tak?

WHISPER

ked nemáš nervy mala si si kúpiť plyšového....

5mesačný je už dosť starý už by take zakladne veci mal vedieť..
ja mám westíka ked som ho kupovala mal už seviem presne mesiac asi.. s tymto som nemala ziaden problem, majitelia štence učili od narodenia na novinovy papier,
stalo sa že mimo siel... ale ked som ho odsledovala ze chce cikať alebo sa chysta kakať zobrala som ho a dala na noviny a tak si zvykol..
už ked bol väčší sám od seba sa pýtal von, že si zastal ku dverám , ked som spala prisiel ma zobudiť, olizol ma, drgol do mna papulkou a isiel ku dverám...

doteraz bol kde ten psík? ked len teraz už ked má 5mesiacov ste sa spamätali ze hocikam špiní..?