Veľmi Vás všetkých prosím o pomoc! Pred dvomi týždnami som pricestovala cez program Erasmus do zahraničia na celý semester a vmojom živote začalo peklo. Už cestou tam som začala mať pociť že sa nemozem dobre nadýchnuť, okrem toho strašnú slabosť a tras končatín (všetkých štyroch, ale príklad na pravej nohe ruke cítim tú slabosť viac), brala som to ako prechodný stav ale mýlila som sa. Zhoršuje sa to zo dňa na deň, okrem toho hrozne úzkostné a depresívne stavy kedže som tu sama, nikoho tu nepoznám, neviem čo mám robiť, bojím sa že skolabujem, zomriem a nikto mi nepomože. Zhrniem to tak, že k týmto problémom sa pridali veľmi zvláštne stavy, ktoré sa mi stávajú v noci. Zobudím sa a mám pociť že mi tuhne celé telo, šklbú svaly, začne mi tak silno bušiť srdce že to pocujem aj v usiach, v hrdle, v bruchu proste vsade po tele a mám pocit že umieram, nemozem dýchať. A k tomu studený pot, studené ruky, pocity na vracanie, hrozná slabosť a tras koncatín, zimnica. O pár minút to prejde ale často sa mi stáva, že ked sa zas zobudím opakuje sa to. Stáva sa to skoro každú noc a ja som psychicky na dne. Momentálne uvažujem o tom, že sa vrátim na Slovensko pretože to tu nezvládnem a zblázniim sa z toho alebo zomriem. Prosím pomôžte mi niekto, naozaj, nemám tu nikoho, som úplne bezmocná :( Snažim sa poradiť si sama a čítam rôzne diagnozy na internete, čo mi robí oveľa horsie pretože už mám pocit že tá slabosť a sklbanie svalov môžu signalizovať vážnu neurologickú diagnozu, z toho som úplne hotová. Nemozem takto dalej fungovať.
Kolapsové stavy, neurologické príznaky
Presne môj prípad už skoro 2 mesiace a ešte stále to nemôžem poraziť. Pravdepodobne tetánia a úzkosť, panická porucha. Zatiaľ iba magnesium a v krajnom prípade antidepresíva. Držím palce, my sa z toho dostaneme :)
Tomáš,
keď Ťa NAPADOL ten "tetanický syndróm", volal si políciu? ; )
(Už cestou tam som začala mať pociť že sa nemozem dobre nadýchnuť, okrem toho strašnú slabosť a tras končatín (všetkých štyroch, ale príklad na pravej nohe ruke cítim tú slabosť viac),
Z príznakov by mohlo íst o panicku poruchu
(brala som to ako prechodný stav ale mýlila som sa. Zhoršuje sa to zo dňa na deň, okrem toho hrozne úzkostné a depresívne stavy kedže som tu sama, nikoho tu nepoznám, neviem čo mám robiť, bojím sa že skolabujem, zomriem a nikto mi nepomože.)
Klud , taketo problemy má kopu ludi. Kup si v lekarni dake magnezium magne B6 to ti zlepsi stav , poprípade nejaky utlmovak typu lexaurin ak to na teba pride.
( Zhrniem to tak, že k týmto problémom sa pridali veľmi zvláštne stavy, ktoré sa mi stávajú v noci. Zobudím sa a mám pociť že mi tuhne celé telo, šklbú svaly, začne mi tak silno bušiť srdce že to pocujem aj v usiach, v hrdle, v bruchu proste vsade po tele a mám pocit že umieram, nemozem dýchať. A k tomu studený pot, studené ruky, pocity na vracanie, hrozná slabosť a tras koncatín, zimnica.)
Z príznakov ide takmer urcite o tu panicku poruchu . ale ked si spomenula tie zasklby svalov tak ma napadol aj tetanicky syndrom to sa lieči tiez doplnanim magnezia takze to magnezko si fakt zaskoc kupit :)
Napis mi ked tak na tomas55555@centrum.cz pokecame :)
Mima,
ak už nemáš žiadne iné symptómy, si zdravá, nie si alergička, neberieš žiadne lieky ani suplementy, potom budeš mať s 99% istotou tetániu.
Tú vyvoláva najčastejšie pokles ionizovaného Ca v sére, Mg alebo H a zvýšenie koncentrácie iónov Na, K a P, alkalóza,...
Kúp si Ca, Mg a H a začni užívaním Mg, ak sa Ti stav ani po 3 dňoch nezlepší, pridaj si aj Ca a nakoniec H.
Ak by si to nezvládla, potom TAM vyhľadaj neurológa, nech Ti spraví vyšetrenie, vrátane EMG.
Hlavne sa UKĽUDNI, na toto sa neumiera, má to veľa mladých. Ak sa rýchlo nespamätáš, nezachováš chladnú hlavu a pevne nervy, skončíš na AD.
sama ste najlepsie zhodnotili situaciu, vratit sa domov a riesit svoje zdravotne problemy, internet vam velmi nepomoze, naopak , moze vam v niektorych pripadoch este zhorsit vasu situaciu v tej veci, ze sa sama napasujete do niektorej dg