preco marodujuci clovek nemoze vystrcit nos z domu?

Príspevok v téme: preco marodujuci clovek nemoze vystrcit nos z domu?
simiona

Nedavno som sa vratila z marodky, tak by ma zaujimalo.

Preco su u nas zakazane vychadzky, ked clovek maroduje? Co ked si potrebuje kupit potraviny alebo co ked ma psa, ktoreho musi vyvencit? S tymto mi pomahala rodina, ale neviem si predstavit, keby som bola sama. Existuju choroby, ked doktor nemoze dat vychadzky? Ma narok odmietnut doktor pacienta, ked chce ten vychadzky?

Preco nemame v zakone polozku, kde by pisalo, ze marodujuci ma narok napr. na hodinu denne doobedu a hodinu denne poobede na moznost ist von na napr. na nakup? Zas nechcem, aby ludia po diskotekach alebo nakupnych centrach, hadam ste pochopili, ako to myslim.

Preco musime trcat dnu, zavreti, aj ked nam je lepsie? Ja sa napr. podstatne lepsie citim, ked uz choroba, kychanie, kasel, ustupuje, ked si spravim prechadzku (zvycajne vsak len ked idem na jednu z kontrol k a z doktorke), ako ked nevystrcim nos z domu.

Teraz ma to napadlo, lebo vzdy na to nadavam, ked koncim marodku. Vdaka aj vam za vase postrehy.

Kycera

Chce to len používať to, čo máme každý na krku. Všetky záležitosti sa dajú vybaviť v deň, kedy nás lekár vypísal na PN, výber liekov, nákup potravín, zaplatenie inkasa,...
Mimochodom kontroly chodia aj vo večerných hodinách, aj cez sviatky a víkendy.

ForeverYoung

Tiez som sa nad tym stale zamyslala, ked mi koncila PNka, ked som bola u doktorky, nikdy ma to nenapadlo. Tiez zijem sama, mam psika a keby mi nepomahal priatel, tak som asi v koncoch. Lebo potraviny sa sami nenakupia a pes sa tiez sam nevyvenci a moj priatel tiez nieje pajac, nemoze chodit aj do roboty, aj mne na nakupy, tri krat denne so psom atd. Proste som to musela par krat risknut, vdaka bohu bez kontroly. Ale to uz by bolo, keby ja raz za rok vypisana, schytam kontrolu, vdkabohu nestalo sa. :)...

Mesačný princ

Len by som chcel napísať, že ak je človek úplne sám a nutne si potrebuje niečo vybaviť, tak tie vychádzky potrebuje aj keby umieral. Predstavte si napríklad, že niekto maróduje a odpoja ho od elektriny, plynu alebo vody - veď nemohol zaplatiť poplatok...

A sú to rôzne iné dôvody. Aspoň 4 hodiny by mali dať každému.

nnnuuu

Treba si uvedomiť, že ak človek behá často po lekároch, tak je aj častejšie chorý, lebo prichádza do kontaktu s chorými ľuďmi. Potom sa tak možno dostať do bludného kruhu, kedy sa len zvyšuje dávka antibiotík a pod.

a_dr1a

Vychadzky predsa funguju. Ale je rozdiel, o aky druh ochorenia ide. Si predstav, ze mas zapal priedusiek ci pluc, lezis este spotena v horuckach, kasles kychas ai a mas ist niekedy v decembri/januari von?? Vsak by ta hned mohli odviezt do nemocnice. A okrem seba ohrozujes aj inych. Ja vzdy ochoriem od blbcov, co takto roznasaju virusy a rozne bacily. Nie ze sa zle obliekam ci co, ale ze niekto kycha kasle sopel mu tecie a beha po vonku, vsetko chyta a nakazi tym aj inych.
Ale ak ma niekto sadru na ruke, je to ine. Aj lekar rozlisuje, a musi uznat zvazit, ci su vychadzky vhodne a potrebne. Pri niektorych chorobach su vychadzky samozrejmostou. 1-2h doobeda a 2h poobede. A v case chorob treba vyuzit pomoc rodiny priatelov, alebo donaskove sluzby.
A este nieco. Velmi vela ludi choroby aj zneuziva. Je to odtok velkych penazi z rozpoctu hlavne statu. Lebo zamestnavatel ti plati len prve dni PN, ale zvysok, co moze byt az do 1r, ti plati stat. Takze povinne odvody a marodku ti plati stat. Je vela ludi, ktori toto zneuzivaju. Preto sa stat chrani voci takymto spekulantom

nnnuuu

Tak doma by si mala sedieť, chorobu si treba odležať a odsedieť a okrem toho si môžeš objednať bagetku z pizzerie, tak zase všetky práva ti až tak neupreli:-) Zákon je aj tak veľmi mäkký a v prípade maródky by mali ľuďom dávať na nohu sledovací náramok, aby ťa mali stále na očiach. Hneď by bolo o polku menej pacientov!

Andy515525

Priateľ je práve na PN druhý týždeň so zápalom dutín a doktorka mu odmietla dať vychádzky kvôli horúčkam. Príde mi to blbé, neviem, ako by existoval, ak by bol sám, takto som musela všetko riešiť ja sama a vlastne stale musím aj keď ja už začínam tiež byť chorá...

Mesačný princ

Lekár ti môže odmietnuť vychádzky, ale lekár by mal byť v prvom rade človek.

Ja som mal vždy 4 hodiny za deň.