Presso káva

kaficko

Jasné, že espresso bez espresso stroja z toho mať nebudem.
Ja sa len pýtam, či je možné použiť mletú espresso kávu na takto pripravený spôsob. Ale ak nevyskúšaš nevieš, to je pravda. Espresso to nie je, ale nie je to ani typický "turek", a tie sušené hnusy ako instantná "neska" je ani neviem z čoho...takže preto ma napadla varianta dobrej kávy aj bez stroja...
/Pretože existuje aj tá cafeterie nádoba, a tá je určená napr. len na mletú kávu/

Kycera

Tak takto : Talianske espresso, naše presso je káva pripravovaná v kávovare. Ty chceš piť tzv. slovenského turka. Medzi týmito dvoma kávami je diametrálny rozdiel.

kaficko

mate59 Ďakujem.
PS: viem, že espresso, ale väčšina to pozná pod tým názvom, tak aby to bolo len ľahšie pochopiteľné, ako to bolo myslené

mate59

Samozrejme si ju môžeš zaliať,pár minút nechať odstáť a precediť,vypiťBude dobrá..Kedysi sa iba tak pila káva.Ešte len tak na margo,nie je presso,ale espresso.