Očkovanie proti chrípke

poli77

Tiez som nad tym rozmyslala, ale kedze mam strach z injekcii, tak som sa to rozhodla riesit inak. Mama mi odporucila wobenzym, vraj pomaha na imunitu, tak som dala na nu a uzivam ho. Snad bude fungovat.

Tamii

Marosko asi nechodil do školi, alebo má veľký zmysel pre humor. :)
Ale súhlasím, že si treba dopriať surovú zeleninku, čo zbožňujem.
Mesačný princ, máš osobnú skúsenosť s očkovaním ?
Totiž ide o to, že ja som sa ešte nikdy neočkovala a chcela som aj skúsiť po porade s mojou imunologičkou, ale tak poslednú dobu pribúda veľa negatívnych ohlasov, tak vlastne zvažujem, že asi skôr nie.
Pracujem v kolektíve a keď príde zimnné obdobie, si spätne pamätám, že to bolo nielen raz ale dokonca dvakrát cez sezónu, že som tu chrípku.

philips

Ako niekto môže napísať "výrus"? Však som skoro oslepol..
Ale v podstate má pravdu, vírus chrípky na veľmi veľa variácií, každoročne sa očkuje proti tej, ktorá sa predpokladá, čiže očkovanie nezaručí, že chrípku nedostanete. Osobne zastávam názor, že očkovať voči chrípke by sa mali najmä tí, ktorí pracujú s veľkým množstvom ľuďmi - lekári, predavači v obchodoch atď.

Marosko-n

Výrusov,ktoré spôsobujú chrípku je veľa. lepšie by bolo podporiť imunitu dobrou stravou, v zime menej rožkov a chleba, viac ovocia a zeleniny a trochu športovať.
Keď prekonáte ľahšiu chrípku ziskate imunitu na široký rozsah chrípkových výrusov.
Očkovaním Vám do tela dostanú rôzne petogenické látky, čo môže Vám robiť iné zdravotné problémy. Je to na Vás.U nás pijú GGW liečivú vodu , tak majú s chrípkami, hrdlom, pokoj. A sú odolnejší voči chladu.