Ahojte. Uz nejaky cas mam pri menstruacii problem s extremnymi celodennymi zavratmi a nevolnostami. Tie zavrate trvaju este aj 2-3 tyzdne po menstruacii. Potom tyzden ok a pri dalsej menstr. sa rozbehnu zasa. Lekar vylucil ine priciny, vraj som ok. Gynekolog mi vravel ze je to bud nieco stresove, alebo hormonalne zmeny a nasadil mi Duphaston - hormonalny liek. Vraj uz po prvej davke tieto divne stavy ustupia. Udajne sa to zvykne davat na upravu dlzky, intenzity a pravidelnosti cyklu. Este som nepocula, zeby to niekto mal na nieco taketo. Mate niekto podobnu skusenost? Nemoze to rozhadzat doteraz funkcny cyklus?
Liek Duphaston
Duphaston je slabučký ako čaj, neboj sa, nie je to vôbec silný hormonálny liek. Mám PCOS, doktor mi chcel predpísať hormonálnu antikoncepciu, ktorú som odmietla, predpísal mi na tri cykly duphaston (na úpravu menštruácie). Duphaston bežne užívajú aj tehotné ženy na udržanie plodu, nemá často ani nežiadúce účinky. Vyskúšaj, uvidíš, určite je to lepšie riešenie ako antikoncepcia. Duphaston sa dlhodobo narozdiel od antikoncepcie neužíva a vie pomôcť rovnako, no bez takého zásadného vplyvu na telo.
Hejrup: keby si vedela aké problemy mam z chemickych hormonov...takze aj preto som menila doktora.
Presne tak, neuzivat hormony, viem, bola som tiez hlupa, ze vsak co, ale ake to ma extremne dosledky je lekarom totalne u paži. A neboj sa, ziadny z lekarov neuzna, ze je to vsetko dosledok z umelych hormonov...
Neužívaj hormonálne lieky. Zničia ti život. Ja sa dávam už tretí rok do poriadku po užívaní hormónov. Lekár by ich svojej dcére určite nedal. Ale na tebe mu nezáleží. Veď preto mykla plecom...
Ahoj, duphaston mi nasadila gynekologička minuly rok, ked som prestala menstruovat. Nezobrala mi ani len krv, ci nejake testy, hormonálny profil, proste nic. Som zena v produktívnom veku. Predtym nikdy ziadne problemy. Ono to je len opat hormonalny liek, myslim ze progesteron, ktorý ti spusti menštruáciu. Ale bola to taka akoby velmi chemická menstruacia, a ked som to povedala lekárke, len mikla plecom. Hlavne pre nu bolo, ze som menstruovala pekne a pravidelne a preto bola spokojna s úsmevom na tvári. Doktorku som zmenila....