Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problemy ktoré neviem pomenovat, máte skúsenosti,??dakujem za prečítanie celého príspevku <3

Príspevok v téme: Problemy ktoré neviem pomenovat, máte skúsenosti,??dakujem za prečítanie celého príspevku <3
Vdacna

Ahojte. Píšem sem, pretože si už neviem dať rady s mojimi problémami širokého spektra. Samozrejme mám naplánovanú návštevu lekára, ale úprimne, nie je to tu Zrovna bohviečo a často mám pocit že lekári poriadne ani nepočúvajú. A keď na neho vybalim cca 10veci ktoré spolu navonok možno ani nesúvisia, asi na mna bude blbo hľadieť. Budem rada za každé vaše rady z vlastných skúsenosti, keby ste mi vedeli aspoň priblížiť o čo môže ísť aby som mala nejaký prehľad keď pôjdem k lekárovi. Takze začínam:
Nikdy som nemala vážnejšie zdravotné problémy, dokonca som nikdy nemala ani žiaden úraz,nebola v nemocnici..iba klasické chrípky liečené antibiotikami alebo poslednú dobu len podomácky.uz dlhu dobu,roky mám určité problémy a otázkou lekára je vždy aj to,koľko problém trva.ked mu poviem že už nejaké roky, neviem čo mi na to povie.ale nie o tom chcem
Poslednú dobu som sa začala akosi viac študovať a už dlho ma trápi, že cítim akoby so mnou niečo bolo ale netuším vôbec čo. Žiadna fyzická bolesť ktorá by sa dala identifikovať. Bojím sa že mi lekári na nič neprídu a môj stav sa nezlepší. Zhrnula by som to tak, že nám problémy od ústnej dutiny až po trup.uz odjakživa mám problémy s dýchaním ,dycham nosom a potom napr po minúte sa potrebuojem nadýchnuť zhlboka ústami až si zívnuť.vtedy mám skutočne pocit nadýchnutia sa. Problém mám napríklad pri vyjdení schodov , musím zastaviť mierne sa predkloniť a takto sa nadýchnuť.keby stojím priamo vystretá nenadýchla by som sa.ale nie len pri fyzickej zaťaží mám tento problem.je to tiež v pokoji v škole (študujem na vs) alebo i doma,kdekoľvek.nie každý tomu rozumie keď vidí ako niekto neustále zíva a robí pomaly rôzne grimasy. Poslednú dobu ale mám pocit akoby už ani toto mi nezaberalo, že sa nadychnem aj takto s pomocou zivnutia a akoby sa mi nedostalo kyslíka. Nie je to počas celého dna ale napríklad niekedy večer pi zaspávaní sa až zľaknem pretože sa mi nedá nadýchnuť. Teda nadychnem sa ale akoby naprázdno. Alebo Zrovna včera pri jazde autom,bola som spolujazdec a z ničoho nič sa mi tiež nedalo dýchať. Mám pocit akoby sa môj stav rokmi zhoršoval a doteraz mi nič nezistili. Nepomôže mi žiadny inhalátor ani nič.
Ďalším problémom možno to spolu súvisí, tiež to trvá zhruba vyše roka, že mám ťažkosti s prehltanim. Nie stále, doma sa v klude najem ale napríklad v spoločnosti nedokážem prehltnúť potravu a dokonca ani vodu,je to hrozný pocit, keď sa Vám zdá že sa zadusite aj obyčajnou vodou.neda sa mi na tom vôbec pracovať nič nepomaha.mam pocit akoby ma v hrdle niečo tlačilo, zavádzalo. Aj štítnu žľazu mám ok. Keď si spojím to dýchanie s prehltanim , je to veľmi otravne a často sa zľaknem či sa náhodou nezabudusim alebo ani nepreglgnem sliny.
Cca pred mesiacom som si objavila na mandlí niečo biele , šlo to vybrať , sú to čapy. Odporučili mi mandle vybrať ,len kvôli čapom a nie iným problemom. Vadi mi že zapáchajú a mám pocit že kvôli tomu že sa tam neustále ukladajú ma aj boli hrdlo pretože tam možno vzniká infekcia. Veľmi sa bojím vyberanía mandli ako iste pochopíte práve kvôli tomu, že ak sa prebudim z narkózy nebudem môcť prehĺtať a dýchať zhlboka so zivnutim ako som zvyknutá.ked budem dýchať nosom vôbec nebudem mat pocit nadychnutia sa. Zároveň by som bola neskutočne rada ak by vybratie mandli ukončilo moje trápenia napríklad s pocitom niečoho v hrdle. Preto ma zaujíma či sa tu nachádza niekto s podobnými problémami a vybranými mandlami, či to spolu súvisi a či van to pomohlo. Som už naozaj zúfalá, ku všetkému pociťujem aj tazobu akoby na žalúdku a trochu vyššie. Bojím sa že budem u lekára vyzerať ako hypochonder , ani jeviem čo mu povedať. Tiež by ma zaujimalo , či existuje nejaké vyšetrenie celého tela,ktoré si uhradím a v jeden deň mi skontrolujú precízne všetko. Ďakujem veľkí pekne kto ste dočítali až do konca, teším sa na vaše rady .

WHISPER

prvá časť príspevku mi prišla ako príznaky nízkeho tlaku...
to mávam aj ja, pritom mám dobru kondičku , ale ked mam nizky tlak albo mi spadne tak mam tiez take problemy: dychavičkosť, lapáš po dychu, nemáš aj tepavú bolesť hlavy pri tom? -ale nie je to pravidlo, niekedy to nemám...
dalej ked mas problem jest a pit na verejnosti to uz je skor pre psychologa - priznaky sociofobie → ak si bola v skole sikanovana, posmievali sa ti za niečo spoluziaci, roky nemusis mat problemy sa s tym clovek vysporiada, no ked sa toho nakopí vela tak mozog má problem a prejaví sa...

chore crevo

Existuje take vysetrenie, vola sa to Prehliadka Maxi a robia to v Procare, pozor, najlepsie vybrat si bratislavsku pobocku, lebo nie vo vsetkych mestach sa robia vsetky z uvedenych vysetreni patriacich do tejto prehliadky, ale v bratislavskych pobockach urcite ano. Cize keby si isla napriklad do Nitry, tak niektore z vysetreni nebude asi vobec mozne zrealizovat. No samozrejme, zaplatit si to musis - treba ratat s viac stovkami - a termin si rezervovat tak dva mesiace vopred. Aj si vypocitat, aby si v tom case nemala menstruaciu, lebo je v tom aj gynekologicke vysetrenie.
V nasej rodine sme mali viacerych ludi, ktorym vybrali mandle este v detskom veku a po vybrati mandli sa zacali telesne lepsie citit, prospievat, zlepsili sa im vysledky aj v skole. Lenze to bolo za komunistov a ziadna narkoza, normalny zakrok, ze moja zlata, otvor usta, cvak, cvak a mandle boli vonku. Teraz neviem, naco tie male chudatka deticky zatazuju s narkozou, ktora ma kopu neziaducich ucinkov. Chcem povedat, proti vybratiu mandli nic nemam, pokial teda ako hovoris smrdia, nieco sa v nich hromadi, pripadne ked mavas caste anginy, hnisave anginy a podobne problemy, tak vtedy je naoza lepsie to vybrat, ale som zasadne proti narkoze v tomto pripade.
Keby si bola male dieta, tak by som ti napisala, ze tazkosti s dychanim mozu suvisiet s nosnou mandlou, ale u dospelej osoby uz nie, tak treba hladat pricinu inde. Ja osbne by som tipla alergiu. Lebo alergia naozaj moze zapricinit tazkosti s dychanim a roky neliecena alergia moze sposobit aj astmu. Ci pricinou tazkosti s dychanim je, ci nie je alergia, to si dokazes pomerne lahko zistit aj sama, bez lekara. V lekarni si mozes kupit Cetirizine, to su volne dostupne antihistaminika. Treba ti ale kupit viacero balickov, lebo balenia su male, obsahuju iba sedem tabletiek. Kazdy den si das jednu tabletku a pozorujes, ci sa stav zlepsil. Ked ano, tak boli tazkosti s dychanim alergickeho povodu a ked nie, treba hladat pricinu inde.
Tazkosti s dychanim mozu byt prejavom intoxikacie organizmu, ale u koho je to pricinou intoxikacie, u toho sa objavuju sucasne s tazkostami s dychanim aj ine problemy: svrbenie pokozky, chronicka unava napriek dostatocnemu poctu hodin spanku, zvysena potreba spanku, pocity na odpadnutie, tocenie hlavy, nizky tlak, ciry vytok z konecnika, hlien v stolici (stolicu si kontroluj), strasna-prestrasne plynatost a zdochlinovo smradlave prdy po jedle, obcasne bolesti brucha, rapidne klesajuca kondicia napriek kazdodennemu cviceniu, az raz clovek cvicit prestava, lebo nema uz na to energiu a silu, rapidne sa zhorsujuca pamät a absolutna neschopnost mozgu zapamätat si novo prijate informacie - az ma clovek, hoci aj mlady, obavy, ze ci nahodou nedostava alzheimera (to by si si ty rychlo vsimla, nakolko sa musis ucit do skoly). Problemy, ktore som v suvislosti s intoxikaciou organizmu popisala, sa tykaju chronickej intoxikacie splodinami vlastneho metabolizmu. Mozu to mat iba ludia s diagnozou K598, cize ludia s extremne hypermobilne elonogovanym crevom, co je crevo, ktoreho sliznica je tvarovana do obrovskeho mnozstva hlbokych vlnoviek, na rozdiel od ostatnych (od väcsiny) ludi, ktori maju sliznicu creva rovnu. V niektorej vlnovke, v niektorom zahybe takehoto creva sa zachyti kusisko potravy, napriklad mäsa a neodide nacas so stolicou von, ale tam dlhe tyzdne kvasi, hnije a vypusta zo seba toxiny. V druhom najhorsom pripade takyto clovek zomiera na intoxikaciu, v najhorsom pripade mu z intoxikacie " sibne na mozog " a skonci na psychiatrii, kde mu diagnostikuju psychozu, napchavaju ho tazkymi liekmi, slovo psychoza do kartoteky zapisu, ale slovo intoxikacna nezapisu a robia bububu, strasia pacienta, ze sa mu z toho moze vyvinut schizofrenia, ked nebude brat lieky, naslubuju hory, doly,, ze lieky sa budu brat len dva roky po psychoze a potom sluby nedodrzia psychosi a napchavaju cloveka tazkymi psychiatrickymi liekmi nadalej, urobia z neho trosku, tucnu a vypasenu gulu, priberajucu rychlostou minimalne 10 kg za mesiac, s vyplazenym jazykom chodiacu a sibnuto vyzerajucu, urobia z neho trosku vyciciavajucu socialny system statu, zakazu mu studovat a pracovat, nutia ho ist do invalidity, kam ale on nechce. Ked je to clovek, ktory si je na 100 percent isty, ze ta jeho psychoza bola z intoxikacie, tak si pricinu hlada a neprestane a neprestane ju hladat, kym ju nenajde a neda si vymyvat mozog nenazranymi a lakomymi psychosmi, ktori sa tesia, ze za neho z poistovne cecaju prachy. Ci ma niekto taketo extremne hypermobilne elonogovane crevo, to sa da zistit u gastroenterologa z kolonoskopie. ALe ja si myslim, ze toto asi nebude tvoj problem. Takemuto clovekovi sa odporuca uzivat vlakninu a probiotika, dbat na dokladne prezuvanie potravy a nejest chvatne a hltavo, doplnit si chybajuce zuby, pokial uz ma niektore vytrhnute a vela sportovat, predovsetkym behave a skakave sporty robit, vela behat a skakat, aby sa telo, aj crevo poriadne ponatriasalo a aby sa urychlila peristaltika, toto mu pomoze, aby zil ako celkom zdravy clovek. Keby bol toto tvoj problem, vedela by si o tom zarucene uz.
Tazkosti s dychanim mozu poukazovat aj na problemy so srdcom. Ale pokial by bol problem so srdcom, velka prehliadka to odhali.
Ja mam alergiu a napriklad mi robi problem, ked stupa vlhkost vzduchu. Nemozem spat v jednej miestnosti s mokrymi susiacimi sa satami, lebo z toho zarucene dostanem alergicku nadchu a herpes. Ked spim v malickej izbicke, nemozem si tam zavesit ani len mokry uterak, lebo tu vlhkost pocitim okamzite a tazkosti s dychanim prichadzaju hned, ako sa nieco take objavi v mojej blizkosti. Ked raz budem mat vlastnu domacnost, tak susicku na pradlo kupim skor ako pracku :)
Asi byvas na internate a casto na izbe bezne susite nohavicky, podprsenky, ponozky a uteraky, lebo to inac nie je kam dat :( dost vazny problem pre niekoho s alergiou.