nafukovanie, bolestiu brucha a hlavy

Príspevok v téme: nafukovanie, bolestiu brucha a hlavy
okidoki

Dobrý deň,

mám už viacero rokov problémy s extrémnym nafukovaním - v minulosti som bola liečená v gastroenterologických ambulanciách z dôvodu chronickej antrálnej gastritídy a myslím že raz aj pre infekciu helicobacterom pylori. Za posledný mesiac sa mi natoľko a takým spôsobom zhoršil zdravotný stav.

Popíšem zdravotné problémy:

- nafukovanie po každom jedle
- bolesť hlavy po jedle
- návaly horúčavy po jedle do tváre a tela
- oslabené trávenie - pomalé a nedostatočné
- nespavosť
- podráždenosť, nervozita, stavy úzkosti
- bolesti brucha - počujem prelievanie obsahu v tenkom čreve - pri zjedení väčšieho množstva potravy s vlákninou, pocit, že črevo je zapálené -bolesti pri prechode potravy cez tenké črevo - asi tak ako keď vás bolí hrdlo pri zápale nosohtana a ťažko sa vám púrehĺta- len samozrejme trvá to dlhšie, črevo je dlhé...
- kŕče

Vysadila som zo stravy na týždeň kávu, múku a výrobky z nej, cukry v každej forme a mlieko s mliečne výrobky.Nasadila som BIO enzyme complex od firmy Kompava

Zmeny v pocitoch
- úzkosť a nervozita zmizla
- zlepšený spánok
- zlepšené trávenie
- nafukovanie sa zmiernilo na minimum
-prelievanie v črevách ustalo

Po týždni som "otestovala" čo sa deje, keď si dám rožok - problémy sa znovu objavili - po jednom rožku.Rovnako to skončilo aj po mlieku a masle.Môžete mi povedať, čo mi vlastne je a ako sa to dá liečiť?

Rob

Mavam tiez take problemy a neviem cim to je. Ale vsimol som si tiez ze to mozu sposobovat mliecne vyrobky, najma mlieko, jogurty uz menej. Mozes skusit po kazdom jedle vypit matovy caj, ten by mal zmiernovat traviace tazkosti.

clarika

skus vysadit cukor, mliecne vyrobky uplne, mala som to iste mne celkom pomahaju probiotika vita biosa, to su ciste bylinky, nechcela som bezne z tabletiek, vyskusaj si nieco kupit a uvidis.

celebrita FB

Ked vidis aj sama, z akych je to potravin, tak najpravdepodobnejsia diagnoza bude asi potravinova intolerancia. Neviem, ako si na tom financne, ale na Interklinik v Bratislave robia z odberu krvi test za asi 400 € s 200 potravinami. V krvi sa hladaju IgG latky proti roznym potravinam, samozrejme medzi testovanymi potravinami su aj bielkoviny mlieka a biela muka, ale aj gluten, ktory je sucastou bielej muky. Prave tieto potraviny vo vseobecnosti najcastejsie u ludi sposobuju intoleranciu. Ja som ich mala na dva roky vyradene zo stravy a ked som ich potom znovu zaradila, tak uz nebol problem. Este taky tip pomimo: Snaz sa jest pomaly a jedlo dokladne prezuvat. Nepustaj dolu hrdlom velikanske kusy, lebo to tiez traviaciemu systemu nejako skodi. Pokial ide o tvoju gastritidu, odporucam ti stiahnut si z internetu tabulku kyselinotvornych a zasadotvornych potravin a dost tu pomoze vyradit zo stravy kavu, cokoladu a zakusky a kolace... tie su najkyselinotvornejsie. Jednou z najzasadotvornejsich je zase citron :) Naozaj. Nastuduj si to dokladne a skus upravit stravovacie navyky aj podla toho: Aby prevladali zasadotvorne potraviny. Bola ti robena aj kolonoskopia? Pokial nie, tak si ju daj urobit, obzvlast za predpokladu, ze mas aj hlien v stolici a vytok z konecnika. Tieto dva dovody, pokial ich teda mas, by na kolonoskopiu mali stacit. Viac sa dozvies od lekara, vela stastia :)

Hlava

Ak nechceš dalej behat po doktoroch pokús sa dostat na vyšetrenie k doktorke Albertovej. Možno sa ti to nepodarí ale za pokus to stojí. Mne pred viacerými rokmi zistila čo mi vlastne je a na čo doktori neprišli. Ale v tom čase ešte denne pracovala dnes už všade čítam že sa k nej nedá lahko dostat lebo robí len vnimočne.