Som bez skoly menejcenna?

Príspevok v téme: Som bez skoly menejcenna?
Nelligrey

Ahojte študujem skolu z donútenia , ktora ma nebavi ,vyslovene ma ničí psychicky pretoze niesom stavaná na takéto stresy, porovnávania, dokazovania. Študujem 4 rok a mam pocit , ze uz aj stacilo. Cele tie roky som sa snažila studium ukončiť. Teraz v 3. Ročníku prisla ta moznost kedze ma mozu vyhodiť za neurobenie prenášaneho predmetu. Pracu mam istú. Jedno mi však stale neda. Tlak spoločnosti na titul, skolu. Je to ozaj take dolezite? Budem tym menejcennejsia ? Bojim sa reakcie rodiny ,okolia. Aj ked ja sa neviem dočkať konca. Cele tie roky nežijem len prezivam a cakam na koniec. Lebo som chcela byt dobra , šikovná dcera. Ale uz nevládzem. Dakujem za podporu ,budem rada ak sa ozve niekto , kto nieco podobne riešil .

celebrita FB

Pocit rovnocennosti/menejcennosti ti davaju ludia, ktori ta obklopuju. Moze sa stat, ze na Slovensku budes citit pocit menejcennosti a v zahranici ho vobec nepocitis. Lebo budes obklopena inymi ludmi. Ale ked uz pises, ze si vo stvrtom rocniku, tak skoda by bola teraz uz to zanechat rok pred koncom. Vela studentov, velmi vela ma tieto pocity rok, dva pred skoncenim skoly. A predsa to nakoniec dokoncia. Mohla by si to potom lutovat. Ked to ale je take moc zle, ze ta skola celkove vycerpala najmä telesne, ze si malo spavala kvoli uceniu, a tak, tak by bolo dobre povedzme zvazit prerusenie studia na jeden rok a das si taky oddychovy rok, pocas ktoreho doplnis spanok, najdes pracu na polovicny uväzok niekde a budes spat, spat a spat.... Tak nacerpas energiu, dospis poriadne vsetko, zbavis sa unavy a potom uz ten jeden rok nejako zmaknes :) hlavne to nevzdaj uz teraz pred koncom, skoda by to bola naozaj. Najmä pokial chces zostat natrvalo na Slovensku, tak ten titul bude pre teba priam nevyhnutny. Hlavne drzim palceky, aby si urobila spravne rozhodnutie. Zanechat studium uplne, to by veru spravne rozhodnutie nebolo. Plus by si sklamala aj rodicov, rodinu, vsetkych blizkych, ktori do teba vkladali nadej.

Nelligrey

Ide o to ,ze žijem trochu inak mam ine hodnoty. Je pravda , ze otázku som napisala v rýchlosti a neskor som si uvedomila, ze naco sa ja tu toto pytam ked poznam odpoved a viem , ze moja hodnota sa neodvíja od skoly ci pracovných úspechov ,ale z toho aky spm clovek a ako žijem :) dakujem vam vsetkym za nazory

LAXMI

Nie bez skoly, ale bez vzdelania a to mozes dosiahnut aj bez skoly.

Mala si skoncit hned. Prosim ta to ta nebude mrziet tie 3 roky, ktore si uz zvladla? Vsak si urob aspon Bc. Je to sice skoro nic, ale po svojom snazeni budes mat aspon nieco v rukach. Neviem, ci je Bc. stale 3 roky, alebo uz 4.

Ako chces prezit v zivote, ked nezvladnes skolu? Viaceri sme si tym presli. Nie vsetci maju lahku skolu a na ruziach ustlane, ale aj v zivote a v praci sa musis snazit a robit, co ta nebavi.
Na tvojom mieste to urobim pre seba, lebo ak po 3 rokoch skoncis, tak si nevazis samu seba a to, co si uz dokazala.

Mesačný princ

Nie si menejcenná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Len okolie si to bude myslieť, pretože väčšina ľudí je rovnakých a uznávajú rovnaké hodnoty. Kto nemá školu je napríklad nevzdelaný alebo je menej inteligentný...atď

Ale je to fajn sito na ľudí, aspoň vieš, ktorí ti vôbec za rozhovor stoja :)

Mesačný princ

Meretseger - snáď sa mi sníva, si sem opäť zablúdila .O Rád ťa tu inak vidím po veľmi dlhej dobre :)

Meretseger

Cau, nie, nie si. Pracu mas istu, ako pises, tak co? Len sama pred sebou si obcas mozno budes pripadat ako luzer (viem to, lebo VS tiez nemam, skoncila som, ale tie stresy nestali zato...), no zivot nekonci, vzdy si mozes skolu dorobit neskor, hoci chciet sa ti bude menej a menej. Skolu by si mala mat, ale hlavne kvoli sebe a hlavne kvoli sebe by si tiez nemala skoncit tak, ze pojdes skakat pod vlak, lebo si myslis, ze na nu nemas (ako som to robila ja). Takze na tvojom mieste by som to odlozila a pockala na priaznivejsie psychicke pomery.