Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či mi nevie niekto poradiť, mám už druhý rok istý problém. Takmer neustále sa mi točí hlava, (občas je to také zlé, že sa mi zahmlí pred očami), veľmi ťažko sa na niečo sústredím, bývam veľmi unavená, vyslovene vyčerpaná a to všetko sprevádza pocit na zvracanie a tlak vo vrchnej časti hlavy. Pochodila som už veľa vyšetrení, ale stále sa točia len okolo krčnej chrbtice. Cvičím, beriem Betahistín ale nemám pocit, že by sa mi za dva roky stav čo i len trochu zlepšil. Už ma to naozaj vyčerpáva, obmedzuje ma to v bežnom živote. Chcela som sa preto spýtať, či nemá niekto podobné skúsenosti alebo či mi nevie niekto poradiť čo by to mohlo byť. Za každú radu budem vďačná.
Neustále točenie hlavy
Asi pred 10 rokmi som riešila niečo podobné. Mala som vtedy ale aj problémy so štítnou žlazou tak to všetko zvalovali lekári na ňu. Lebo na rentgene sa žiadne velké zmeny na krčnej chrbtici nepotvrdili. Náhodou som v tom čase bola na vyšetrení so synom u doktorky Albertovej. Len tak mimochodom som jej to spomenula a ona ma hneď aj zbežne vyšetrila. Povedala že mám problém so žlčníkom a mám ísť na sono. Síce ma v mieste žlčníka občas pobolievalo ale nemala som nijaké záchvaty ani veľké ťažkosti tak som to vtedy ani neriešila. Na krčnú chrbticu mi ukázala cviky. Tie som začala cvičiť a trocha sa mi uľavilo, hlavne závraty prestali, ale bolesti hlavy stále pretrávali. Asi pol roka na to som dostala horúčky, doma som odpadla a muž ma zaviezol na pohotovost. Tam si ma hned nechali s akútnym zápalom žlčníka. Následná operácia potvrdila obrovský kameň. Po tom čo mi žlčník zobrali ustúpili aj všetky bolesti hlavy. Cviky na krčnú chrbticu robím stále preventívne aj keď ma už nič nebolí ani hlava sa mi netočí. Niekedy môže byť problém niekde celkom inde ako si myslíme. Lekárov vtedy ani nenapadlo pozrieť mi na žlčník.
Točenie hlavy alebo máš aj závraty? Nie je to to isté, mala som niečo podobné. Pri predklone, alebo nejakom pohybe som mala závraty, keď som si ľahla, zase sa mi točila hlava a to bolo iné. Zo začiatku mi bolo aj na vracanie. Lekári mi nepomohli, vlastne som ani nechodila k nim, stačilo raz navštíviť jedného. Pomohla som si sama. Cviky na krčnú chrbticu, mala som aj pocit že je to aj od ucha a žalúdok, jedno z druhým. Ale navštívila som raz jedného maséra, pol hodinová jemná masáž a nakoniec mi napravil krčnú chrbticu a bolo po celoročnom probléme. Potom som ho ešte ale 2-krát navštívila, ale ozaj prešlo mi to všetko. Možno by ti pomohla aj tá akupunktúra, pretože vždy to nie je len ochorenie jedného orgánu, ale to som nemala možnosť vyskúšať.
a vieš vôbec na čo berieš - Betahistín ??
dáva sa na liečbu - menierovho syndromu
čiže problem sposobuje vnutorne ucho...
-ktore je zodpovedne za rovnováhu- čiže ked je s tym problem tak jasne že závraty...
takže riešila by som to s ORL lekárom hlavne...
Tie testy ti robili ake ? Isto kadejake picoviny len nie to co bolo treba.
ide o krčnú chrbticu.Najlepšie sa vylieči akupunktúrou(t.č.je to najčastejšia choroba)