Zdravím. Trápi ma zápal a krvácanie ďasien. Kúpil som si propolis (čistý propolis, nie tinktúra), len neviem, ako ho mám dávkovať, návod na fľaštičke nie je. Koľko kvapiek propolisu mám dať do 1 dcl vody? Potrebujem to na kloktanie a vyplachovanie ústnej dutiny. Viem, že propolis je dosť silný a môže poleptať ďasná, ak je neriedený, alebo je nesprávne zriedený. Alergiu na včelie produkty nemám. Krvácanie ďasien a zápal sú trošku silnejšie, preto potrebujem s propolisom zaobchádzať opatrne, aby mi pomohol, nie ublížil. Ďakujem. S pozdravom Miro (23 r.)
Zápal a krvácanie ďasien - dávkovanie propolisu
Ja ked som povedala zub. lekarke, ze sa mi odhaluju krcky, neurobila s tym absolutne nic. Chodim aj na dent. hygienu kvoli zub. kamenu a obcas sa mi tiez zvykli zapalit trosku dasna. Len mi to precisti a zakazdym mi poradi nejaku zubnu pastu (zrejme ktora je najnovsia na trhu) a povie, ze si mam po hygiene zo 2 x vykloktat usta s prevarenou vodou so solou a pouzivat ustnu vodu.
Tak som si vyrobila sama klincekovu tinkturu a poctivo kazdy vecer masirujem dasna. A co je na tom zaujimave, ze mi to naozaj pomaha. Citlivost ustupuje. Takze volila by som radsej ten propolis, alebo propolisovu tinkturu alebo klincekovu. Kludne aj na kloktanie. To su vyborne veci na paradentozu. Len treba vydrzat a poctivo natierat.
mate59 má dobrý názor, samotný propolis tu asi nebude stačiť
5 kvapiek je trochu malo, tak 10 kvapiek
aky cisty propolis? ak je vo flasticke, tak je to tinktura.
Daj 5 kvapiek do pol deci vody a prevaľuj v ústach čo najdlhšie.Podobný účinok má odvar zo šalvie lekárskej,dá sa ešte teraz nastrihať v záhrade,kto ju pestuje a nasušiť.S krvácaním by som šiel k zubnému a potom na dentálnu hygienu na odstránenie zubného kameňa,čo bude asi príčinou tvojich problémov.Máš asi parodontitídu a tu už moc propolis nepomôže.Spoľahni najviac na dent. hygienu a ak nemáš ešte kývavosť zubov,tak tam choď čím skôr.