Ahojte všetci. Mám 20 a potrebujem pomoc. Som v Anglicku v Readingu už skoro mesiac a pól. Som tu sama teda u tatina ktorý ja tu už štyri roky s mojou nevlastnou mamou a mám tu aj malú sestru. Problém je že sa tu necítim až tak dobre pretože môj otec sa mi zdá že manipuluje ani o tom nevie. Hneď v prvý deň som sa snažila všetko upratať spraviť čo treba. Mali tú strašný bordel upratala som ho a on sa začal sťažovať že chce aby som robila viac. Začne mi hovoriť aké to on mal ťažké nazačiatku že je po operácii a že aké to mám ja jednoduchšie a že nevie či si to uvedomujem ja by som mu rada pomohla aj viac ale už naozaj neviem ako. Dáva mi pocítiť že som nevďačná a že by som mala robiť viac. A nie len to. Nahovára ma aby som tu bola dlhšie nemôžem povedať svoj názor pretože aj tak ma nepočúva a nezaujíma ho to. O rok chceme s priateľom ktorého som nehala na SK a neskutočne mi k tomu všetkému chýba do Holandska. A keď som mu toto povedala tak začal hovoriť že aká budem sprostá že tu to budem mať omnoho jednoduchšie zarobím viac a že v Holandsku sa stratím. Ešte k tomu môj otec je tréner a nevlastná mama chodí do práce. A ja často strážil svoju malú sestru to je v pohode to mi nevadí. Ale aj napriek tomu otec mi hovorí že robím málo. Všetko sa mi zdá také neúprimné. Necítim sa tu tak dobre. Nemám ešte ani prácu. Môj otec keby som namietala je schopný ma vyhodiť čoho sa moja mamina na SK veľmi bojí. Ja viem čo chcem mala som niaky plán no môj otec sa ho snaží zmeniť hovorí že on má vždy pravdu a na druhých nadáva dokonca aj na svoju terajšiu priateľku. Teraz je ku mne strašne milý ale neviem čo si mám o tom myslieť pretože keď chcem vyjadriť vlastný názor je zle. Keď som mala 14 rokov a nechcela som robiť šport ktorý mi chcel nanútiť začal hovoriť čo všetko mi dal aká som nevďačná a že ma ešte jednu dcérku a ja k nemu už nepatrím. Myslím že to nemyslí úprimne. Aj keď mi kúpil let (ktorý kúpila moja nevlastná mama, len on hovorí v množnom čísle my sme...) pomohli mi vybaviť občianske číslo mám kde jesť za čo som vďačná ale dáva mi pocítiť že chce asi viac. Chcela som mu dať teraz ako 20 ročná druhú šancu aj keď mi neposielal mesačne peniaze ako mal a moja mamina sa veľmi trápila po finančnej stránke, no teraz som zistila že tu nieje tak ako som myslela. Tatino na všetko nadáva na cesty keď niekam ideme v kuchyni keď mu niečo spadne na techniku keď sa mu nedarí a čo je najhoršie? Dáva mi najavo ako keby som za to mohla ja, hovorí ako si to tu dala alebo mal som zostať radšej doma pozri ako sa malá vzadu trápi (mám strach že mi do budúcna znepriatelí vzťah so sestrou) a ešte nemáme ani obed na čo som sem išiel, hovorí to všetko tak ako keby som za to mohla ja. Každé ráno som smutná úzkostlivá mám menšie sebavedomie dokonca sa to prejavuje aj na mojom fyzickom zdraví a veľmi mi chýba všetko na SK. Tak rada by som bola za dobre chodila sama so sestričkou von otvorene sa porozprávala s tatinom ale zdá sa že na to teraz nemám žiadnu silu. Moja nevlastná mama je tiež vidieť že je nešťastná čiže často nervózna. A mám pocit že chcem čo najskôr keď zarobím odtiaľto odísť len sa strašne bojím tatinovej reakcie a toho čo bude ďalej. Čo by ste robili vy? Pomôžte prosím. Ďakujem