Masturbácia - tažký hriech?

Príspevok v téme: Masturbácia - tažký hriech?
Peter2001

Dobrý deň. Snáď je možné zahrnúť toto do tejto témy. Aby sme sa dostali k veci. Som katolík, snažím sa žiť čo najlepšie ako to ide. Chodiť do kostola, robiť len dobro. No ale nie vždy sa to podarí, a niekedy pri vzrušení príde k nepatrnému činu, ktorý som proste urobiť nechcel, ale musel. Hovorím o masturbácii. Prišiel som už veľa fór, jedno mi z nich otvorilo oči, a rozmýšlam či sa mám spýtať kňaza. Mám iba 16 rokov, a z masturbácie som sa nikdy nespovedal, nikdy som to neurobil so zlým úmyslom, len s úmyslom odhodiť chúťky ktoré mať nechcem. Je mi trápne povedať len tak kňazovi, že masturboval som. Áno, možno že to on pochopí ako človek, je to spovedné tajomstvo, a o 10 minút nebude vedieť že čo som povedal, keďže k nemu chodí 10000 dalších ľudí okrem mňa. Preto sa spytujem, je to ťažký hriech, ktorý len tak nezmizne tým že ho úmprimne oľutujem, že som žiaľ podľahol? Veľmi vás prosím o pomoc, som bezradný, a trápy ma to, že neviem čo mám robiť. Rozmýšlam nad tým, že sa spýtam nejakého kňaza, ale to mi je celkom trápne, tak sa predom spýtam tu. Ďakujem vám predom za odpoveď.. :)

Osole

Sole uvedomujes si, ze tymito pribIblymi recami mozes ublizit kope ludi?
Bohu je sumafuk, co robis so svojim telom, to ho vobec netrapi, skor ide o to, ak ublizujes inym napr. tym, ze im davas ldiotske rady. Mal by si sa vyspovedat ihned! Si totalny bIbec!

Sole

Jasne ze masturbacia je hriechom a aj tazkym.Komu ublizujeme?Predsa Bohu,nase telo neni odpadom.Ked to robime casto a nedajboze sa z toho nevyspovedame,riskujeme aj svatokradezne prijimanie.

SVETLOSVETA

kto veri v spasitela veri i v toho ,ktory ho poslal a nepravosti v nom niet a nepotrebuje znesvacovat svoje telo masturbovanim....Amen

AdamJano222

Ale veď čím viac cigánov natrtkám tým väčšie dávky budem mať..Načo by som si honil?Čo vám gádžom už načisto?

Rastik80

Tieto nábožensky fundamentalistické príspevky sú klasickou ukážkou toho, že katolícka cirkev v skutočnosti naozajstné kresťanstvo iba diskredituje a zámerne uvrháva ľudí do mentálnej temnoty. Keby si tí bigoši zo zatemneným rozumom namiesto teologických poučiek trochu preštudovali históriu náboženstva, tak by veľmi rýchlo zistili, že odsudzovanie masturbácie má pôvod v Judaizme a má čisto pragmatický dôvod. V tých dávnych časoch totiž Židia žili uprostred púšte a bolo ich veľmi málo a kosili ich aj tie najprimitívnejšie infekcie a vírusy, takže využiť každý zbytok energie a sexuálneho apetítu na rozmnožovanie bolo nevyhnutné pre samotné prežitie židovského národa. Teraz je nás ľudí na svete toľko, že táto planéta to už nevládze uniesť a len človek, ktorý nemá všetkých päť pohromade si môže myslieť, že je jeho životným poslaním natrtkať toľko detí, koľko vládze...

cista laska

Masturbácia je hriech, z ktorého sa treba spovedať. Ak je vykonávaný vedome a dobrovoľne osobou, ktorá si je vedomá toho, že to je hriech, tak je ťažkým hriechom (u malých detí je to trochu iné). Či je niečo hriechom neurčuje človek, ale Boh. Nám sa môže zdať, že to hriechom nemôže byť, lebo tým nikomu neubližujem. Ale Boh má na to iný názor - považuje masturbáciu za vážne previnenie. Prečo?

Boh stvoril človeka na svoj obraz a podobu, schopného milovať druhého nesebeckou láskou. Tomuto cieľu má slúžiť aj telo a sexualita, ktoré mu dal. Boh určil muža pre ženu a ženu pre muža a preto telo má v jeho pláne snubný význam. To znamená, že telo ženy je darom pre jej manžela a telo muža darom pre jeho manželku. Pohlavný styk a sexuálna radosť, ktorá s milovaním súvisí, bola Bohom určená do manželstva, jednak pre posilnenie manželského puta a jednak pre plodenie detí.

Človek, ktorý masturbuje, si berie to, čo mu nepatrí. "Kradne" si zo svojho tela sexuálnu rozkoš, ktorú má podľa božieho plánu zažívať len so svojím manželským partnerom v kontexte milujúcej sebadarujúcej lásky (odovzdávam sa Ti úplne a navždy, pretože Ťa milujem, dušou i telom). Masturbácia obracia pohľad človeka od sebadarovania sa v láske manželovi/manželke na lásku k sebe a k uspokojovaniu svojich sebeckých chúťok. Rovnako ako masturbácia je hriechom i sexuálne spolužitie pred manželstvom či mimo manželstva (nevera, cudzoložstvo). Ako Ježiš povedal, že ten kto žiadostivo hľadí na ženu, už s ňou v srdci scudzoložil, tak je aj žiadostivé hľadenie na vlastné telo a vykonávanie dotykov na ňom s cieľom privodiť si sexuálnu rozkoš hriechom. Týmto spôsobom si človek ubližuje - ubližuje svojej duši a ničí jej čistotu. Preto aj niektorí citlivejší jedinci cítia po masturbácii pocity smútku, nepokoja, či previnenia - aj keď nevedia prečo, aj keď nie sú veriaci. Pretože boží plán lásky pre človeka bol zapísaný do každého ľudského srdca a oni práve vykonali niečo, čo mu odporuje.

Gima

Každý človek ma právo objavovať svoje telo, má právo si robiť dobre. Nie je to hriech, voči blížnemu, nie je to umyselný zločin. Je to prirodzená potreba chlapca alebo dievčaťa objavovať tajomstva svojho tela a zisťovať na čo slúžia. Boh a hriech s týmto nesúvisia. Hriech je vedome ublíženie druhemu človeku.