je dobré umývanie zubov po každom jedle a teda, že si ich umývam aj 6 krát za deň ? Zvažujem o tom, že si budem iba ráno a večer ale neviem či je to dobrý nápad....Ďakujem za radu
umývanie zubov - koľkorát denne
Ja sa bojím preto lebo mne zubárka povedala aj kvôli strojčeku, že si musím dôkladne umývať zuby, mám ich dosť biele plus ešte aj vybielené a čítal som, že jedlo tam môže zhniť a už to spraví flaky na zuboch, tak si radšej umývam zuby takto často ale zas nechcem si ich zodrať ...
Podla slov zubarky (boli sme nedavno) je dobre umyvat si zuby rano a vecer a este po sladkom jedle.
rano a večer iba! Ničis si sklovinu ty debil
Ja si umývam zuby iba večer, takmer najlacnejšou zubnou pastou, a kvalitnou zubnou švajc. kefkou s hust. štetinami/ktoré už mám aj tak vydraté/ nič viac max 5 min ale poriadne tlačím. Kľudne si predtým dám jablko. Nič viac. Dôležitejšia je výborná ústna a celková imunita organizmu. Odkedy som si zlepšil imunitu cca 4 roky nemám kaz a to som ich mával predtým strašne veľa. Teraz papám kľudne veľa bieleho raf cukru, bielej múky atď a v pohode.
Hlavne si neumyvaj zuby ihned po jedle, lebo nicis sklovinu, takze chvilu pockaj a potom si zuby umy, po sladkostiach je nutne zuby umyt lebo to kvasi v ustach ten cukor.
A ak chces dokonalu zubnu hygienu, tak vyplachuj usta po umyti zub. pastou klincekovou tinkturou zriedenou vo vode. Vyborna proti paradentoze a kazom. Zubne vody su hnus, tie ti k zdravym zubom nepomozu.
Staci 2x za den. Rano vecer. Chemicke zubne pasty nicia v ustach prirodzenu ustnu mikrofloru. Kvalitna zubna kefka. Kvalitna zubna pasta. Povacsine tie co najviac reklamuju su aj najviac skodlive. Zubna nit vecer. Ustna voda tak isto nici spravnu funkciu prirodzenych bakterii v ustach. Casto krat sa stava cim viac sa staras o svoj chrup tym viac si ho znicis. Myslim tym caste umyvanie preplachovanie ustnymi vodami atd. Zlaty krasny stred.
Používaj mäkkú zubnú kefku a zuby ti bohate stačí umyť ráno a večer, večer použi aj medzizubnú kefku.
Ahoj. Ja si umývam zuby ráno a večer, a niekedy keď idem niekde do spoločnosti. Môj otec, začias kedy žil, fajčil. A zuby si umýval skoro stále, aby ich nemal žlté. Zodral si sklovinu.
Stačí dvakrát za deň.Maximálne ak máš možnosť,tak i po obede.