Otehotnela som a manzel je voci mne v tomto obdobi lahostajny. Podnika a vela casu travi v praci a ja chodim na rozne vysetrenia sama bez neho a travi bez neho aj vela casu doma aj ked je vikend. Kedze sme sa o babo dlhsie pokusali neuspesne a konecne sa nam to s pomocou lekarou podarilo tak si myslim ze by mi mal venovat viac casu nie? Kedze ma lekar posiela na rozne vysetrenia a mam urcite problemy zdravotne ktore zeny v tehotestve mavaju tak by mohol pochopit ze ho potrebujem aby sa mi viac venoval a robil mi doprovod. Moja mama pracuje este a sestru nechcem stale otravovat aby mi robila garde. Ked ho prosim aby na druhy den siel som tam a tam tak stale ma nejake vyhovorky preco nemoze ist, ze nestiha, ze musi hento a toto vybavit atd. Maloco je doma a maloco travime spolocne chvile. Len stale praca a praca. Ako chapem ze podnikanie si vyzaduje vela pozornosti ale myslim ze on to uz prehana. Ma podnik ale je tiez len spolocnikom takze nieje na to sam a su tam este dvaja dalsi a on si mysli ze bez neho by vsetko krachlo. Este aj ked nemusi tak ide do tej prace a aj ked povie vratim sa o dve hodky tak sa vrati o pat niekedy mi len zavola ze zostane do vecera. Je to o nervy. Ved mi sme uz maloco spolu. A co bude ked sa male narodi? To mi nebude uz vobec pomahat? Ved rodicovstvo je o tom ze obaja manzelia sa staraju o deti a nie ze si budem musiet volat na pomoc matku ci sestru? To som sa mohla vydat za ne ked su pri mne viac nez manzel. Samozrejme berte to ako vtip aj ked pre mna to vtip nieje. A ked sa male bude pytat na svet to ani k porodu nepride? Ked som sa s nim o tom neraz rozpravala tak mi povedal ze som hystericka a zbytocne prehanam. Ze on sa stara o nase zivobytie. Ale ja si skor myslim ze sa z neho stal workoholik co nepozna mieru. Mysli si ze ked sme spolu raz za tyzden tak to staci. To ze odide do prace skoro rano a pride neskor vecer je nanic. Co mam robit? Spolocne rozhovory s nim nikam nesmeruju. Z nich stale ja vyjdem ako ta zla. Len placem ked som doma a pred priatelmi sa snazim posobit ako stastna zena v ocakavani. Malo vobec vyznam otehotniet s nim? Myslela som ze ked budem tehotna bude so mnou travit ovela viac casu nez travil doteraz ale hovno s prepacenim. Nic sa nezmenilo. Ani len na gynekologiu so mnou nejde ani raz. Citim sa taka opustena...
Manžel na mňa kašle..
Adden asi preto s ním urobila decko lebo je to jej manžel, logika predsa
Tu je iny problem. Zakladatelka temy trpi nedostatkom pozornosti zo strany partnera. A to bolo uz pred tehotenstvom. Nechapem naco si si takym spravila decko, ked vies, aky je. To su tie kuracie mozocky, ktore cakaju, ze prichodom dietata partnera zmenia.
k veci
za prve, mlada pani sa ma asi tak dobre ze nevie co riesit tak riesi kochotiny a mozno nou len metaju tehotenske hormony a zbytocne prehana a vidi problem aj kde nieje
mlada pani, budte rada ze mate starostliveho manzela ktory sa vam stara o zivobytie a nelenosi doma
podnikanie si vyzaduje svoju dan tak ako vsetko
Whisper ak je muz pri zene pocas splodenia potomka teda pri samotnej sulozi (zena by bez pritomnosti muza a jeho spermii asi tazko otehotnela) tak by mal byt spravne aj pocas samotneho porodu teda ked sa vytvor jeho spermie spred deviatich mesiacov derie von
alebo inac povedane co si si navaril to si aj zjedz takze vyhovorky muzov typu, nejde k porodu lebo odpadnem niesu na mieste, lebo ak bol pri vystreku a porod je len dosledok nechraneneho sexu tak by tam mal byt spravne aj dany muz! Tot moj nazor .:-)
Tehotenstvo = prebytok hormónov, vtedy sa človek rozplače aj nad banalitami, reaguje inak ako zvyčajne, nechutí mu plno vecí atď. Buď rada, že nemusíš tvrdnúť v práci do 8 mesiaca, ťahať sa s ťažkými bremenami, báť sa či ťa po práci zoberú naspäť. Užívaj si, je to najkrajšie obdobie v živote ženy.
Tiež nechápem prečo by mal manžel (priateľ) chodiť so ženou na gynekológiu. To má celý čas sedieť v čakárni či ísť aj do ordinácie a stáť doktorke (doktorovi) za chrbtom počas vyšetrenia ?
Ako keby išlo o niečo vážne a idem k lekárovi s tým, že čakám nejakú ozaj zlú správu - tak dobre nechcem byť na to sama a chcem mať pri sebe podporu, ale pokiaľ ide o bežné prehliadky, kontroly - tak mi to príde akoby dotyčná bola nesvojprávna a nevie ísť sama k lekárovi...
A potom ešte ťahať manžela na pôrod ????? OMG
Zakladateľka témy, buď rada, že nemusíš riešiť problémy ako sú alkohol, agresivita, gemblerstvo a iné u svojho manžela. A buď vďačná za to čo máš. A tie peniaze, ktoré zarobí - sú pre vás pre rodinu, čiže aj pre teba a dieťa, nie ? Či vyžiješ len z toho, keď manžel bude pri tebe pol-dňa vysedávať ?
Nebuď nevďačnou manželkou ako sú viaceré ženy.
Ináč ani ja som nebol ani raz na kontrole pri gynekológovi. Bol som v práci a načo? Mám skúsenosť, že dnešné ženy sú zhýčkané od mám, ktoré sa pre ne šli zodrať, celý život sa maminy okolo nich krútili, dcéram potom všetko dlho trvá, sú neschopné, zastaví ich malý problém, ani poriadne variť sa nenaučili. Nemôžeš čakať od muža, že sa bude okolo teba krútiť ako mama, hýčkať a rozmaznávať a večer zájde na 5 minút do záhrady pooberať peniaze zo stromov. Dnes je všade šialené konkurencia, peniaze sa zarábajú veľmi ťažko. Každý nech doma robí svoj diel práce. Chodím do práce, okrem toho stavám, víkendy, po večeroch a dovolenky. Myslíš si že ma to baví? Nakupovať, variť, pomáhať v domácnosti, potom utekať na stavbu, kde ti nik nepomôže, z jedného platu tu celé ťahať, aj domácnosť, aj stavbu, stále nestíhačky. Radšej by som sa hodil na rodičovskú, s bábom sa hrať, na vychádzky, nakŕmiť, aj o celú domácnosť by som sa vedel postarať a riešiť pachobotiny akú kašičku mu dám na obed. Skús si to s ním niekedy vymeniť. To že v kuse nefrfle, že sa nesťažuje, že neprenáša problémy z firmy nezmanená že ich nemá. Život je boj a nie, že ťa celý život bude držať niekto v bavlnke. Máš pekný život a riešiš tu pachobotiny.
Načo ti má robiť doprovod na pravidelnú kontrolu keď má roboty, že nestíha? Mala si si zobrať chuj*sa, trápiť sa s ním po podnájmoch, alebo v byte s riadnym úverom, starým 20 ročným autom, riešili by ste iné problémy, chuj*s sa opäť ožral s kamarátmi, chýbajúce peniaze na všetko, hádky kvôli tomu. Chuj*s by prišiel aj na pôrod, a potom by sa sťal. On má času habadej, má nestabilnú prácu aj príjem, na fušky nechodí.
Rob si svoje domáce povinnosti, staraj, staraj sa malú/malého a buď rada, že nemusíš riešiť vážne až existenčné veci ako ostatní. Nemáš toho veľa na sebe a potom riešiš takéto sprostosti.
To, že je stále preč, sa ti nepáči, ale peniaze, ktoré zarobí, určite užívaš aj ty. Mala si sa vydať za nezamestnaného, a nemala by si takýto problém - sedel by doma s tebou, chodil s tebou po vyšetreniach, lebo by mal kopu času. Vybrala si si takýto život, tak čo sa sťažuješ. Možno mu už ideš na nervy, tak radšej ide do práce, aj keď by možno nemusel. To si taká nesamostatná, že nevieš ísť na vyšetrenie sama? Vidím to tak, že je to začiatok konca medzi vami.
Myslela som ze ked budem tehotna bude so mnou travit ovela viac casu nez travil doteraz ale hovno s prepacenim. Nic sa nezmenilo.... moja pekna, myslela si si ze ho zmenis ked otehotnies? bohuzial toto robi kopec zien ale zrejme uz ked predtym s tebou travil menej casu, tak asi vies co je jeho priorita... vsetko len nie ty.
nemyslite si ze to tu uz s tou ferihitkou prehanate? v kazdej druhej diskusii citam ferihitka chapem,ze tu dievcinu mate v krku ale nechajte ju uz napokoji
je to trapne
a pokial viem, citala som ferihitku aj ja ona nebola tehotna ! boze boze ludia